Aksaray’da Gezilecek Yerler: Aksaray’da Nereye Gidilir?

Aksaray’ın adı Hitit tabletlerinde Kurşura, İlk Çağ’da ise Garsaura olarak geçmekte. Türklerin Anadolu’ya geçmesi ile birlikte adı Aksaray olmuş. İlk çağlara uzanan geçmişi sebebiyle Aksaray’da gezilecek bir sürü yer var. Aksaray’da gezilmesi gereken yerlere bir göz atmadan önce, Aksaray’ın haritadaki konumunu görelim.

İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan Aksaray, tarihi boyunca İpek Yolu’nun en önemli merkezlerinden bir tanesi olarak sayılmaktaydı. Şimdi ise ziyaretçilerine keyifli zaman sunuyor. Gelelim, Aksaray’da gidilecek yerlere.

Aksaray Gezilecek Yerler

Ihlara Vadisi

previous arrow
next arrow
Slider

Aksaray’da gezilecek yerler listemizin ilk sırasında Ihlara Vadisi bulunuyor. Bu eşsiz güzelliğe sahip olan Güzelyurt ilçesinde ki vadi iki köy arasında başlar ve son bulur. Doğa ile bütünleşmiş vadide çay bahçelerinde oturabilirsiniz. Gizli kalmış kiliseleri keşfedebilirsiniz. Kesinlikle görülmeye değer bir yer.

Adres: Ihlara Vadisi, Aksaray.

Eğri Minare

previous arrow
next arrow
Slider

Aksaray il merkezinde bulunan bu minare 1200 lü yıllarda Selçuklu dönemine ait olduğu söyleniyor. Kırmızı tuğladan yapıldığı için Kızıl Minare olarak da anılmakta olan minare adeta bir Pisa Kulesi. Aksaray’da gezilecek yerlerin başında geliyor.

Adres: Sofular, Nevşehir Cd. No:2, 68200 Aksaray Merkez/Aksaray

Acemhöyük

previous arrow
next arrow
Slider

Aksaray’da yapılacaklardan bir diğeri ise Acemhöyük’ü görmek. Anadolu’nun en büyük höyüklerinden biri olan Acemhöyük geçmişe dair bir sürü yaşanmışlık içermekte. Acemhöyük tarih boyunca çok sayıda topluluğun yerleşim yeri olarak kullanılmış. Aksaray yolculuğu planlıyorsanız, burayı görmenizi tavsiye ediyoruz.

Adres: Alasakallı, 68180 Yeşilova / Merkez/Aksaray

Aziz Gregorius Kilisesi

previous arrow
next arrow
Slider

Kilise İmparator Theodosius tarafından, Aziz Gregorius Theologos adına yaptırılmış. Hristiyanlık döneminden kalma bu tarihi kilise Güzelyurt ilçesinde bulunuyor. Yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği bu tarihi kilise birçok kez yeniden inşa edilmiş. Kilisenin eski çanı minareye çevrilip camiye dönüştürülmüş.

Adres: Yeni, Cevizli Sok., 68500 Güzelyurt/Aksaray

Gülağaç Aziz Mercurius Yeraltı Şehri

previous arrow
next arrow
Slider

Güzelyurt İlçesi Manastır Vadisi girişinde yer alan Gülağaç Aziz Mercurius Yeraltı Şehri Bizans döneminden kalma önemli yapılardan bir tanesidir. Hala içerisinin mimarisi tam anlamıyla çözülememiştir. Bu sebeple yeraltı şehri görenleri büyülüyor. Kesinlikle deneyimlemeniz gereken bir yer.

Adres: 68900 Saratlı/Gülağaç/Aksaray

Aksaray’ya Nasıl Gidilir?

Aksaray’da gezilecek yerleri belirlediğimize göre şimdi sıra Aksaray bileti almakta. Aksaray bileti nasıl alınır?  Aksaray’ya tüm illerden kara yolu ve aktarmalı bir şekilde hava yolu ile ulaşabilirsiniz. Biletall.com’u ziyaret ederek Aksaray otobüs bileti veya aktarmalı uçak bileti satın alabilirsiniz.

Aksaray’ya Hava Yolu ile Ulaşım

Aksaray’a hava yolu ile ulaşım bulunmamakta ancak Kayseri ya da Nevşehir’e uçak ile gidip kısa bir sürede Aksaray’a kara yolu ile ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızı kiralayıp Aksaray’a gitmek istiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Birçok hava yolu firmasının seferleri bulunan Kayseri ya da Nevşehir’e uçak bileti bulmakta zorlanmayacaksınız.

Kayseri Havalimanı – Aksaray: 165 km / 2 saat

Nevşehir Havalimanı – Aksaray: 77 km / 1 saat 15 dakika

En uygun Kayseri uçak bileti ve Nevşehir uçak bileti Biletall.com’da! Aksaray’a gitmek için önce uçak kullanmak istiyorsanız uçak biletinizi hemen almak için Biletall.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Kara Yolu İle Ulaşım

Türkiye’de birçok şehirden Aksaray otobüs bileti temin ederek, otobüs ile Aksaray’ya gidebilirsiniz. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta olan Aksaray Otogarı’ndan ücretsiz servisleri kullanarak şehir merkezine ulaşmak mümkün. Aksaray’ya en fazla sefer yapan şehirler ise:

Ankara – Aksaray: 230  km / 2.5 saat

Nevşehir– Aksaray: 75 km / 1 saat

Adana – Aksaray: 257 km / 3 saat

Kayseri– Aksaray: 155 km / 2 saat

Aksaray otobüs biletiniz ile Sivas, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerden de Aksaray’a yakın illerden Konya, Kayseri, Nevşehir gibi şehirlerden de kolaylıkla Aksaray’ya seyahat edebilirsiniz.

En ucuz Aksaray otobüs bileti Biletall.com’da! Aksaray otobüs bileti sayfamızı ziyaret ederek tüm seferleri görüntüleyebilir, yüzlerce firma ve seferden size en uygun olanı seçebilir, güvenilir ödeme yöntemleri ile Aksaray otobüs biletinizi Biletall.com güvencesi altında temin edebilirsiniz.

Otogar Bilgileri:

Aksaray Otogarı

Adres: Hacılarharmanı Mahallesi, 68100 Merkez/Aksaray, Türkiye

Telefon: 0 (382) 213 78 00

Aksaray Gezilecek Yerler 2019 yılında Biletall.com Blog ekibi tarafından hazırlanmıştır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.