İzmir’deki En İyi Kamp Alanları

Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olan İzmir, farklı kültürlerin bir araya geldiği modern yaşamıyla ülkedeki en güzel şehirlerden biridir. Ege Denizi’ne kıyısı olan şehirde birçok koy, plaj ve doğa harikası yer bulunmaktadır. Bu yazımızda ise sizler için İzmir’deki en güzel kamp alanlarını derledik.

Karagöl Orman Kampı, Menemen

Şehir merkezine 37 km uzaklıkta bulunan Karagöl orman kampı, tektonik bir göl etrafında kurulmuş harika bir yerdir. Karaçam ve kızılçam ağaçlarıyla çevrili bu kamp alanı içerisinde büfe ve restoran bulmak mümkündür. Dört mevsim kamp yapabileceğiniz yeterli alanı bulunmaktadır. Şehrin gürültüsünden uzak, sessiz sakin bir yerde kamp yapmak isterseniz buraya mutlaka gitmelisiniz.

Pırlanta Plajı, Çeşme

Çeşme merkeze 10 kilometre mesafede, Çiftlikköy mevkiinde bulunmaktadır. Rüzgarıyla meşhur olan plaj, tertemiz ve berrak suyuyla harika bir kumsala sahiptir.Plaj yakınında ağaçlık alanlar bulunmaktadır. Çadır kurup kamp yapmak isteyenler için bu ağaçlık alan uygundur. Hem denize girip hem kamp yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Balçova Terapi Orman Kampı, Balçova

İzmir’in en güzel ormanlarından biri olan Balçova terapi ormanı, Karabağlar ilçesinde bulunmaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere terapi tadında bir ormandır. Doğa yürüyüşü, tırmanış, kamp ve piknik için en uygun yerlerden birisidir. 6 km yürüyüş alanı bulunan ormanda, bir manastır ve bir de şelale bulunmaktadır. Yüzlerce ağacın içerisinde mis gibi havayı soluyarak kamp yapmak isteyenler için harika bir yer.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kaynaklar Kamp Alanı, Buca

Kaynaklar Kamp Alanı, Buca’nın Kaynaklar Köyü’nde bulunmaktadır. Köyden 15 dakikalık bir yürüme mesafesine sahiptir. Dağ tırmanışı da yapılan alan sporcuların da gözde yerlerinden birisidir. Su kaynaklarına ulaşımının kolaylığı ve tertemiz havasıyla kamp yapmak için en uygun yerlerden birisidir.

Killik Koyu, Dikili

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı bir koy olan Bademli Killik koyu, Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılmıştır. Dikili’nin plaj ve koyları arasında ünlü bir yerdir. Zeytinlikler içerisinde bulunan plajı ve tertemiz turkuaz deniziyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Kamp yapmak için de uygun bir yer olan koyda, yüz için maske olarak kullanılan doğal kil de bulunmaktadır.

Delikli Koy Plajı, Çeşme

Alaçatı ve Ovacık arasında bulunan Delikli Koy, İzmir’de en çok tercih edilen kamp alanlarından birisidir. Koy ismini dalgaların oluşturduğu dar bir delikten almaktadır. Ilık, durgun ve tertemiz deniziyle, harika manzarasıyla mutlaka gidilmesi gereken yerlerden birisidir. Kamp yapmak isteyenlerin hazırlıklı gelmeleri gerekmektedir çünkü civarda herhangi bir işletme bulunmamaktadır.

Su Uçan Şelalesi, Menemen

Su Uçurtan Şelalesi, İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Türkmen köyü civarlarında bulunmaktadır. Türkmen şelalesi olarak da bilinmektedir. Biri büyük biri küçük iki şelaleden oluşmaktadır. Orman ve şelalenin iç içe olduğu bu doğa harikası yer, kamp yapmak için mükemmel bir fırsat. Sadece kamp yapmak için gelirken gerekli ihtiyaçların karşılanması gerekmektedir çünkü yakınlarda herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Herkesten uzakta kafa dinlemek isteyenler için de büyük bir fırsat çünkü bölgede telefon çekmemektedir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.