Kategoriler: Tatil

2017 Yaz Tatilinde Ailecek Gidilebilecek Yerler

Kimileri tatile yalnız çıkarak kafa dinlemeyi tercih eder. Kimileri ise kalabalık gruplar halinde coşkulu bir tatil geçirmek ister. Eğer imkanımız varsa, aile ile çıkılan tatiller geçmişten gelen alışkanlıklar ve duygular eşliğinde bambaşka bir tat verir. Sizler de tatil ailecek başka güzel olur diyorsanız, ailenizle gidebileceğiniz yerlerle ilgili tavsiyelerimizi mutlaka okuyun.

Normandiya, Fransa

Chateau de Lez-Eaux, aileyle kamp yapmak için ideal yerlerden biri. Burada kamp yaparken, yüzyıllar öncesinin atmosferini hissetmek mümkün. Biz kalmak için kamp alanındaki dağ kulübelerinden birini kiralıyoruz. Siz çadırınızla ya da karavanınızla konaklayabilirsiniz. St. Michel Dağı kamp alanının yanı başında. Keşif için bizi bekliyor. Ama önce St. Malo’yu gezeceğiz. Bu liman köyünü gezdikten sonra, Granville’e ve Carolles’e geçip kumsala ulaşıyoruz. Kamp alanındaki aktivitelerden zaman bulabilirseniz, size de bu rotaları tavsiye ediyoruz. Zaman bulabilirseniz dedik çünkü kamp alanında açık ve kapalı havuzlarda yüzmek, gölde balık tutmak, kortlarda tenis oynamak gibi aktiviteler yapılabiliyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Fransa Uçak Biletini Bul »

Çıralı, Antalya

Antalya’ya 1 saat uzaklıktaki Çıralı’da çocukların özgürce koşabileceği sahiller ve bu sahillerin hemen yanında sahil evleri bulunuyor. Milli park sınırları içinde olduğundan yapılaşma yok, yeşil ve mavi çok. Deniz biraz taşlık ama aniden derinleşmiyor, su soğuk değil. Kaplumbağaların da konaklama alanı olan Çıralı’da özellikle Ağustos ayında ailecek biraz erken kalkarak kaplumbağaların yumurtaların çıktıklarına, ilk adımlarını attıklarına şahit olabilirsiniz. Bu deneyim sizin ve özellikle çocuklarınız için unutulmaz olacak. Sahilin ucunda bulunan Olimpos’a çıkıp, antik kentin kalıntılarını mutlaka görün. Sahilin diğer ucundaki Yanartaş da çok ilgi çekici. Taşın içinden çıkan alevler sizi çok şaşırtacak.

Bled Gölü, Slovenya

Tatilde bol bol aktivite istiyorsanız, Slovenya’nın en önemli turizm merkezi olan Bled Gölü tam size göre. Göl ve gölün etrafı zengin aktivite seçeneklerine sahip. Gölde yaptığımız tekne turunda gölün ortasındaki adaya da uğruyoruz. Adadaki kilise oldukça güzel bir mimariye sahip. Golf, dağ tırmanışı, at binme, balıkçılık gibi birçok aktiviteyi burada yapabilirsiniz. Göl etrafında bulunan kafeler, restoranlar ailecek soluklanabileceğiniz noktalar. Avrupa’nın en güzel köyleri arasında bulunan Bled’de 17. yüzyılda yapılan kaleyi ziyaret edebilir, Bled Gölü’nü seyredebilirsiniz.

Kefalonya, Yunanistan

Yunanistan’ın en büyük adalarından biri olan Kefalonya, Ege’de değil İyon Denizi’nde yer alıyor. İyon Denizi, İtalya ile Yunanistan arasında. Adaya, Atina’nın yaklaşık 210 kilometre batısındaki Patras’dan birkaç saatlik yolculukla ulaşıyoruz. Dilerseniz, hava yoluyla Atina’dan da adaya ulaşabilirsiniz. Ada, uzun yıllar Venedik egemenliği altında kalmış. Zaten İtalyan etkisini yemeklerden mimariye, müziklere kadar hissediyoruz. Ailenizle mitolojik hikayelere mekan olan yerleri görebilir, yer altı gölünü ziyaret edebilir, mağaraları keşfe çıkabilirsiniz. Adadaki Myrtos Plajı, Yunanistan’ın en iyi plajı olarak kabul ediliyor. Meşhur Yunan Adaları uçak biletlerini Biletall.com’dan hızlıca satın alabilirsiniz.

Algarve, Portekiz

Uzun yıllar Endülüs egemenliğinde kalan Algarve’nin adını Batı Endülüs anlamına gelen Garb el Endülüs’ten aldığını öğreniyoruz. Al Garb’a ulaşmak için Lizbon’dan aktarma yapıyoruz. Algarve, Portekiz’in güneyinde. Şehri gezmek için araba kiralıyoruz. Algarve’nin en büyük şehri Faro. Kilometrelerce ince kumlu sahili olan Faro’da denize girmemek olmaz. Kumsalda uzun yürüyüşler de yapılabilir. Sagres, Lagos ve Silves görülmesi gereken yerler. Meydanları, anıtları, caddeleri ve sokaklarıyla Algarve, kültür ve sanat adına da cazip bir bölge. Algarve günlük tatil masrafı en düşük mekanlardan biri olarak ailecek ucuza tatil yapılabilecek bir destinasyon.

Toskana, İtalya

Leziz yemeklerin diyarı Toskana, kartpostal gibi manzaralar sahip bir bölge. Ailecek yapılacak doğa yürüyüşleri için burası çok uygun. Bölgedeki köyleri keşfetmek için buharlı tren yolculuğu yapabilirsiniz. Ailenizle zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız San Gimignano kasabası tam size göre. Ortaçağ’dan kalma bu kasabada o zamanlarda yaşıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Pisa Kulesi de Toskana bölgesinde. Radda in Chianti kasabası tarihle ve doğayla iç içe bir tatil geçirmeyi düşünüyorsanız gidilebilecek bir yer. Arno Nehri çevresinde kurulmuş olan Floransa, rönesansın başladığı şehir olarak mutlaka ziyaret edilmeli. Şehirde birçok sanat galerisi ve müze bulunuyor.

Legoland, Danimarka

1968 yılında kurulan Legoland, 7 bölümden oluşuyor. Miniland ve Duplo Land, oyunlar ve trenlerle küçük yaş gruplarına hitap ediyor. Ayrıca Miniland’da Danimarka’nın önemli yapılarının legodan yapılmış maketleri görülebilir. Hayal gücüne yönelik etkinlikleri barındıran bölüm ve legolarla nasıl modeller yapılabileceğini öğreten bölüm Legoland’ın diğer bölümleri. Heyecan içeren aktivitelerin yapıldığı bölümler ile su oyunları temalı bölüm geriye kalan bölümler. Parkta belirli saatlerde gösteriler düzenleniyor. Restoranlarda mola vermek, hediyelik eşya mağazalarında alışveriş yapmak mümkün.

Biletall.com’dan En Ucuz Danimarka Uçak Biletini Bul »

Sizler de yakın zamanda ailenizle bir tatile çıkmayı planlıyorsanız, önerilerimizi mutlaka değerlendirin. Şimdiden, aile sıcaklığında bir tatil geçirmenizi dileriz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce