Kategoriler: Günün Bilgisi

2021’de Okuyabileceğiniz Kitap Önerileri

Kitap okumak her insanın yapması gereken, bizzat hayatının içinde olması gereken bir aktivitedir. Temel ihtiyaçlarımız gibi bir noktaya kitap okumayı alırsak daha verimli bir yaşam geçirebiliriz. Dilimizi düzgün kullanmak, kelime dağarcığımızı geliştirmek tamamen kitap okumamıza bağlı bir durumdur.  Kitap önerisi yapmak, kitap okuyacağımız zaman herkesten istediğimiz veya herkese tavsiye verdiğimiz bir konudur. Biz de sizler için kitap okuma da zorlamayın diye, daha doğrusu kitap seçmekte kararsız kalmayın diye çeşitli kitaplar belirledik. Gelin hep birlikte bu kitapları inceleyelim.

Hayvan Çiftliği- George Orwell

George Orwell tarafından yazılmıştır. Ülkemizde daha çok bu yazar Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı kitabıyla tanınmaktadır. Bu kitabı onun çağdaş klasikleri arasında yer alan kitaplarından biridir. Oldukça ünlü bir eserdir. 1940 yıllarını sosyalizm eleştirisi olarak düşünülmektedir. Dünya edebiyatında da oldukça önemli bir yeri vardır. Özellikle yergi türünde oldukça önemlidir.  Kitapta başkişiler hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvan topluluğu vardır. Burada hayvanlar kendilerini sömüren insanlara başkaldırmaktadır. Sonrasında çiftliği ele geçirip eşit bir toplum oluşturmaya çalışmışlardır. Romanda bizar Stalin’den bahsedildiği düşünülmektedir.  George Orwell, tarihsel bir gerçekten bahsedip, oldukça gerçekçi bir roman yazmıştır. Bu roman sizlere yeni bir bakış açısı kazandırabilir ve oldukça etkileyici bir kitaptır. Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

İçimizdeki Çocuk-Doğan Cüceloğlu

İçimizdeki Çocuk, Doğan Cüceloğlu tarafından yazılmıştır. Kitap 1992 yılında yayımlanmıştır. Kitabın içerisinde aile içi ilişkiler, çocuk yetiştirme ve ailedeki ilişkilerin çocukları nasıl etkilediği konuşulmaktadır. Ayrıca oldukça fazla günlük örnekler verilmektedir.  Kitap yalın bir dille yazılmıştır. Psikoloji alanında bir kitaptır. Altı bölümden oluşur. Yazarın kitapları fazlasıyla tercih edilmektedir.  Sizler de psikolojik kitap tercihlerinizde bu romanı ve bu yazarı tercih edebilirsiniz.

Camdaki Kız- Gülseren Budayıcıoğlu

Gülseren Budayıcıoğlu tarafından yazılan bu eser gerçek hayat hikâyelerini anlatmaktadır. Yazar bir psikologdur.  Kendisine gelen danışanlarının ibretlik psikolojik hikâyelerine yer vermiştir. Yazarın neredeyse bütün kitapları bu yönde yazılmıştır. Hikâyelerinde kendinizi bulabileceğiniz türden birçok anıya şahit olabilirsiniz. Psikolojik açıdan da oldukça verimli bir kitap olduğunu düşünmekteyim. Eğer romanlaştırılmış gerçek hayat hikâyelerini okumayı seviyorsanız bu kitap ve bunun gibi diğer kitapları sizler için oldukça iyi bir tercih olacaktır.

Babalar Ve Oğullar- İvan Turgenyev

İvan Turgenyev’in 1862 yılında yazdığı en meşhur eserlerinden biridir. Babalar ve Oğullar, Rus Edebiyatı’nın ilk modern roman örneğidir. Roman, Bazarov’un ve Arkadi’nin duygusal hayatlarındaki çöküşlerin ele almaktadır. Ayrıca roman içerisinde ilginç olarak çift karakter çalışması yer almaktadır. Karakter ikilemi, derin psikoloik tahliller diğer romancıları oldukça fazla etkilemiştir. Diğer yazarlara örnek olacak bir roman türüdür. Konusu oldukça anlamlıdır. Ayrıca oldukça sürükleyici bir hikâyesi vardır.

Simyacı- Paulo Coelho

Paulo Coelho’nun, 1988 yılında yayımladığı fenomenlikte zirve yapan bir kitaptır.  Roman, altı yılda neredeyse kırk iki ülkede çeşitli sayıda çevirisi yapılarak yedi milyondan fazla satmıştır. Yaklaşık yirmi altı dile çevrildiği bilinmektedir. Kalbinde henüz çocukluğunu yitirmemiş olan kişiler için vazgeçilmez bir roman özelliği yakalamıştır. Konusu, İspanya’dan Mısır Piramitlerine hazine aramaya giden bir çobanın felsefi öyküsünü içermektedir. Okumakta tereddüt etmemeniz ve kesinlikle okumanız gereken kitaplardan biridir.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce