Kategoriler: Gezgin

9/5 İşini Bırakıp 7/24 Gezgin Olan Adam: Micheal Turtle

İşi bırakıp gezgin olmak mı, hangimiz bunu düşünmedik ki? Dünya bu hayallerinin hayal olarak kalmasına izin vermeyip gezgin olanlarla dolu! İşte bu gezginlerden biri: Michael Turtle

Çocukluğundan beri hikayeler anlatan Michael Turtle, eğitim hayatında da yazarlık, editörlük ve gazetecilik ile ilgileniyor, sonra da ilgi alanına uygun yaratıcı bir iş dalına yöneliyor.

İş hayatına Avusturya’nın televizyon ve radyo kanallarında televizyon ve radyo muhabiri olarak başlayan Turtle, neredeyse on yıl boyunca bu görevi sürdürüyor. Şu anda ise ev diyebileceği bir yer olmadan ülkeden ülkeye gezerek, sürekli seyahat ediyor ve hikayelerini blogundan dünya ile paylaşıyor.

Dünya’daki tüm UNESCO bölgelerini ziyaret etme misyonu ile yola çıkan Turtle, tüm anılarını Time Travel Turtle (Zaman Yolculuğu Kaplumbağası) adını verdiği blogundan şehir rehberleri ya da broşürlerinde bulamayacağınız hikayeler anlatıyor. Blogunu anlatması istendiğinde Michael Turtle, blogunu dünya hikayelerini anlattığı, dünyada görülecek ve yapılacak şeylerden ilham veren ve bir sonraki seyahat planınızı yaparken kullanabileceğiniz bir rehber olarak tanımlıyor.

Dünya Miras Alanları’nı gezen gezgin bunun çok da kolay olmadığını belirtiyor. Turtle, eski fabrikalardan antik tapınaklara, tarih öncesi mağaralardan sanat eserlerine çok çeşitli bir gezi rotasına sahip!

Turtle’ın blogunda, kayıp bir kabileyi bulmak için Güney Amerika ormanlarında yaptığı keşif gezisini, çok bilinmeyen bir Japon festivaline katılmak için yaptığı uğraşları ve kurbağa kullanılarak yapılan bir smoothie tarifi kadar farklı hikayeler bulmak mümkün.

Hayatı boyunca kuyrukta beklemeyi sevmeyen gezgin, en eğlendiği gezilerinin kuyruk içermeyen geziler olduğunu söylüyor. Kalabalıktan kaçmaktan ve gittiği yerlerin yerlileri ile zaman geçirmekten hoşlandığını belirten gezgin herkesi kendi yolunda ilerlemeye çağırıyor!

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

11 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce