Amerika’da Kış Tatili Yapılacak En İyi Şehirler

Kışın yurtdışında bir tatil yapmayı hedefliyorsanız, elbetteki Amerika en güzel tercihler arasındadır. Eşsiz güzellikteki ve son derece gelişmiş olan şehirleri sizi hem içine çekecek, hem kolayca yaşama ayak uydurmanızı sağlayacaktır. Ayrıca Amerika’ya kışın gittiğinizde, ister kış tatili, ister yaz tatili yapma şansınız vardır. Hem iliklerinize kadar soğuğu yaşayabilir, hem de bronz bir ten ile tatilinizden dönebilirsiniz.

Peki kışın Amerika’da tatile gitmek isteyenler, hangi şehirleri seçebilir? İşte cevabı;

1. New York

New York’un iklimi genellikle İstanbul’a benzetilir. Yazlar sıcak ve kurak iken, kış ayları soğuk ve serttir. New York kış aylarında farklı bir güzelliğe bürünür. Dünyanın en gözde mekanlarından olan New York’ta alışveriş keyfi elbette bambaşkadır. Ama New York soğudukça güzelleşen şehirlerden bir tanesidir. Eğer kış tatili için New York’a gidiyorsanız, sadece alışveriş merkezlerinde zaman öldürmeyin. Kışın New York’ta kamplar düzenlenir ve kış festivalleri yapılır. Buz pateni alanları kurulur. Bu deneyimi herkes ile birlikte sizinde yaşamanız gerekir. Bitki örtüsü şahane olur. Özgürlük Anıtı’nın üzerine karlar yağarken seyretmek son derece olağanüstüdür. Kış kamplarına katılıp hem kayak, hem kızak yapabilirsiniz. Kar üzerinde yakılan kamp ateşinin etrafında gece boyu eğlenebilirsiniz. Hayatınızın en güzel kış tatilini, dünyanın en güzel şehrinden olan New York’ta yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz New York Uçak Biletini Bul »

2. Hawaii

Volkanik bir ada olan Hawaii, birçok iklimin aynı anda yaşandığı bir şehirdir. Volkanik lavlarla, deniz ve yeşilin iç içe geçtiği bir mekan olan Hawaii, huzur adası olarak tarif edilen bir yedir ve turistlik mekanları kadar doğasıyla da ilgi çekicidir. Kış aylarında yazı yaşamak için gidebileceğiniz Hawaii’nin muhteşem plajlarının yanı sıra devasa büyüklükte golf sahaları vardır. Denizi öylesine berraktır ki, gece sahile indiğinizde denizi siyah olarak değil mavi olarak görürsünüz. Deniz sıcaklığı yaz ve kış aynı derecededir. Sörf yapmaya uygun dalgaları vardır. Bazı sahillerin kumu bembeyazdır. Kimi sahilleri yeşildir. Denizinde çeşit çeşit balıkları, mercanları ve deniz kaplumbağalarını görebilirsiniz. Yunuslarla yüzme şansınız vardır. İnanılmaz manzaralara tanık olursunuz. Astronom ile ilgileniyorsanız, dünyanın en büyük teleskopları Hawaii’de bulunmaktadır. Bu büyük teleskoplar ile geceleri gökyüzünü inceleyebilirsiniz. Okyanusun ortasında bulunan Hawaii’de her daim hafif bir esinti eser, hava sıcak olmasına rağmen hiç terlemezsiniz. Amerika’nın gözde balayı eyaletlerindendir. Çoğu yeni evli çift balayı için Hawaii’yi tercih eder. Hawaii öylesine ilgi çekici bir yerdir ki, bazı yerleri yılın her günü yağış alır, yağmur ormanları ve tropik ormanları ile eşsiz güzelliktedir. Uygarlık ve doğallık bir aradadır. Dünyanın en lezzetli kahvelerini üretilir. Kendiniz kahve içmenin zevkini yaşarken, Hawaii’den dönüşünüzde sevdiklerinize özel kahveler getirebilirsiniz. Yazın en fazla 30-35 derece olan, kışın ise, 20 derecenin altına inmeyen Hawaii’de her mevsim bahar yaşanır. Kışın soğuğundan Hawaii’nin sıcağına sığınabilirsiniz.

3. Los Angeles

Los Angeles dört mevsim ziyaret edilebilen, ne aşırı sıcak, ne de çok soğuk olan bir şehirdir. Kış aylarında Los Angeles’ta bahar yaşanır. Ilık ve az yağışlı olan kış ayları tatil için son derece elverişlidir. Melekler Şehri olarak adlandırılan Los Angeles, dünyanın eğlence merkezi olarak bilinir. Hollywood ve Disneyland’a ev sahipliği yapan Los Angeles, ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekmektedir. Kış aylarında sanat ve film festivalleri yapılır. Ayrıca Noel’de geçit töreni yapılır. Oldukça çok turist tarafından yılın her mevsimi ziyaret edilir. Kışın Los Angeles’a gittiğinizde sahillerinde yüzebilir, modanın kalbi olan bu şehirde alışveriş yapabilirsiniz. Şehir merkezi son derece gösterişli gökdelenler ile çevrilidir. Kültür ve sanat etkinliklerine katılıp, sabahlara kadar eğlenebilirsiniz. Kış tatili için Los Angeles tercih edebileceğiniz muazzam şehirlerdendir.

4. Miami

Sahilleri ile ünlü olan Miami, kış mevsimi için tercih edilebilecek güzel şehirlerden bir tanesidir. Amerika’da tatil yapmak deyince çok para harcamak gerektiği düşünülür. Amerika’nın Florida eyaletinde bulunan Miami ise, tatil için oldukça ekonomiktir. Miami’deki otel fiyatları ve yaşam standartları tıpkı Türkiye’deki sahil şehirlerindeki gibidir. Sadece ekstra olarak uçak bileti almanız gerekir. Yaz aylarında müthiş sıcak olan Miami, kış aylarında tatil yapmak için tam idealdir. Doğu ve batı sahillerinde kesinlikle denize girilmelidir. Hollywood starlarının evlerinin bulunduğu Yıldız Adası’na tekne ile gidebilirsiniz. Atlas okyanusu dalgalıdır bu yüzden harika sörf yapılır. Dalgalı olmasıyla birlikte son derece temiz ve berraktır. Her daim güzel havası, plajları ve okyanusu ile Miami tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz Amerika şehirlerindendir. Mimarisi daha çok sahil kasabası görünümü verse de son derece konforlu bir şehirdir. Diğer Amerikan şehirlerine göre yaşam son derece kolaydır. Enerjik ve hareketli bir şehirdir. Ocak ayında her yerde kar yağarken, Miami’de denize girmek, güneşlenmek mükemmel bir duygudur. Şehir planlaması harikadır. Gezmek, eğlenmek ve yüzmek için muazzam bir şehirdir.

Biletall.com’dan En Ucuz Miami Uçak Biletini Bul »

5. Las Vegas

Amerika’nın inanılmaz güzel şehirlerinden bir tanesi de Las Vegas‘tır. İçinde tüm şehirleri barındırdığını düşünürsünüz. Balayı için sıklıkla tercih edilen Las Vegas, rüyalar ve günahlar şehri olarak adlandırılır. Çöl iklimine sahip bu ülkeye gidilecek en güzel zaman kış mevsimidir. Geceleri şehir ışıklarla adeta yeniden hayat bulur. Kış ayında yaz mevsimini yaşamak için son derece güzeldir. Hem eğlenmek, hem gezmek için yılda milyonlarca turistin ziyaret ettiği Las Vegas’ta gece hayatı meşhurdur. Şehrin mimarisi sıra dışıdır. Bir zamanlar buranın bir çöl olduğuna inanamazsınız. Neredeyse tüm yapılar renkli ışıklar ile süslenmiştir. Geceleri gündüz gibi aydınlık bu şehrin sokaklarında sabaha kadar dolaşmak istersiniz. Las Vegas’ın ışıkları kadar fıskiyeleri ile de gündüzleri görsel bir şölen sunulur. Las Vegas’a hayran kalacaksınız. Tıpkı ismi gibi bu rüyalar şehrinden ayrılıp döndüğünüzde, çoğu gece rüyalarınızı süsleyecektir.

Kış tatilinizi eğer Amerika‘da geçirmek istiyorsanız, özellikle yılbaşı ve Noel günlerinde renkli görüntülere sahne olan bu Amerika şehirlerini seçebilirsiniz. Kimi şehirlerde kış ayının tüm güzelliklerini yaşarken, kimi şehirlerde de kış ayında yaz mevsimini yaşamanın tadını çıkarabilirsiniz. Eğlenceli ve son derece lüks olan bu şehirler, hayatınızda görmeniz gereken yerler arasındadır. Amerika uçak bileti avantajlarını Biletall.com’dan takip edebilirsiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

18 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce