Kategoriler: Tatil

Balayında Gitmek İsteyeceğiniz 10 Muhteşem Yer

1- MALDİVLER

Hint Okyanusu’nun pırlantası Maldiv Cumhuriyeti ya da diğer adıyla Maldivler, balayı rotalarının da vazgeçilmez noktalarından birisidir. Her yıl yüzlerce balayı turunun düzenlendiği ada, yeni evli çiftlerin hayallerini gerçekleştirmektedir. Tam 1200 adadan meydana gelen Maldivler, turizm ve balıkçılık önde gelen sektörlerdendir. Son derece modern ve egzotik konaklama tesislerine sahip olan bu muhteşem ada, 644 km lik bir sahil şeridine sahiptir. Tropikal iklim, yaşam tarzına ve yemek kültürüne de yansımıştır. Özellikle taze deniz ürünleri, büyük porsiyonlar ve egzotik içecekler balayı çiftlerinin tatilini renklendirmektedir. Denizle iç içe, sakin ve nezih bir balayı tatili düşünenlerin ilk fırsatta rezervasyon yaptırıp ziyaret ettiği Maldivler’de her ada üzerine resortlar kurulmuştur. Adanın adıyla anılan bu resortler dünyaca ünlü yüzleri de ağırlamaktadır. İki ayrı kategoriye sahip olan bu resortlar; Sahil Villa ve Suüstü Villa olarak adlandırılırlar. Suüstü Vilları’nın denizin üzerine çakılan kazıklara inşa edilmesi oldukça dikkat çekmektedir. Birçok resort 12 yaşından küçük çocukları kabul etmez ve ‘’Haber yok! Ayakkabı yok!’’ mantığıyla hizmet verilir. Ayrıca genelde her tesise ait yalnızca size hizmet eden bir uşak bulunmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz İzmir Uçak Biletini Bul »

2- SHARM EL SHEIK

Kızıldeniz’in incisi ve Mısır kıyılarının en gözde tatil beldesi Sharm El Sheik, özellikle denizin, güneşin sapsarı kumların tadını balaylarında çıkarmak isteyen çiftlerin sıkça tercih ettiği noktalardan biridir. Ayrıca dalış sporlarıyla da uğraşanların altın madeni bulmuş gibi sevindiği bölgelerdendir. Temiz suyu, yüzlerce çeşit deniz canlısına sahip olması bu kıyıların tercih edilme sebeplerindendir. Dünyanın en güzel mercan kayalıklarına sahip olan bölge hem kafa dinlemek isteyen hem de su aktivitelerine katılmak isteyenlerin gözdesidir. Türkiye’de de hatırı sayılır derecede turlar düzenlenmektedir.

3- LAS VEGAS

Amerika’nın Mojave Çölü’ndeki bu vaha, Nevada eyaletinin eğlence merkezidir. Her yıl milyonlarca insanı ağırlayan Las Vegas, balayı çiftlerinin de uğrak yeridir. Muhteşem estetik bir anlayışla inşa edilen konaklama tesisleri hem tatil yapmak hem de şans oyunlarında heyecan yaşamak isteyenlerin yeridir. Bu eğlenceli bölgeye evlenmek için gelenlerin de sayısı oldukça fazladır.

4- KUZEY KIBRIS

Akdeniz’deki en büyük 3. Ada olan KKTC, Yavru Vatan olarak da bilinmektedir. Yıl boyu birçok tur düzenlenen adaya balayı için gidenlerin sayısı bir hayli fazladır. Akdeniz iklimine sahip olan ada ayrıca yüzlerce yıldır Caretta Caretta kaplumbağalarının da uğrak yeri olmaktadır. Türk ve Kıbrıs Rum mutfağı karışımı geleneksel yemekleri, turistik tesisleri ile balayı çiftlerinin rahatlıkla vakit geçirebileceği bir yerdir.

5-PARİS

Fransa’nın başkenti Paris, aşıklar şehri olarak da bilinir. Fransız müziği, mutfağı, değişik kültürlerin egzotik izleri bu şehre fazlasıyla yansımaktadır. Ünlü Eiffel Kulesi bütün aşıkların ve balayına gelen çiftlerin uğrak yeridir. Her yıl milyonlarca turisti çeken bu ışıklar şehri gündüz ayrı güzel gece ayrı güzeldir. Restoranları, kafeleri, tiyatrolarıyla mutlaka her balayı çiftinin gidip görmesi gereken en eğlenceli ve romantik ortamlardan biridir.

6- ROMA

İtalya’nın en kalabalık şehri olan Roma, aynı zamanda Papa’nın yaşadığı ve dini görevlerini yürüttüğü Vatikan’a da ev sahipliği yapmaktadır. Tur organizasyonlarının yıl boyunca ziyaretçi taşıdığı bu hareketli şehir, aynı zamanda balayı yapmak isteyenlerin de en popüler yerlerinden biridir. Eğer İtalyan yemeklerinden, şaraptan, hareketli insanları izlemekten ve yemek sonrası tiramisu yemekten hoşlanıyorsanız, bu renkli ve canlı şehirde balayınızı yapabilirsiniz.

7- MALTA

Güney Avrupa’da yer alan bu takımadalar topluluğu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Başkenti Valletta olan Malta adası, 1530 yılında St. John Şövalyeleri’nin gelmesiyle zengin ve tarihi bir kültüre sahip olmuştur. Bir müddet Osmanlı kuşatmasında kalan adaya bugün yüzlerce ziyaretçi akın etmektedir. Turistik tesis bakımından oldukça zengin olan adada unutulmaz bir balayı geçirebilirsiniz. Muhteşem güzellikte koy ve limanlara sahip olan ada çok ilginçtir ki dağ ya da akarsuya sahip değildir.

Biletall.com’dan En Ucuz Malta Uçak Biletini Bul »

8- HIRVATİSTAN

Başkenti Zagreb olan bu Orta Avrupa ülkesi, Balkanlar ve Akdeniz’den aldığı kültürle de balayı çiftlerinin en popüler yerlerinden biri haline gelmiştir. Özellikle yaz aylarında ziyaret edildiğinde son derece temiz kumsallara sahip olduğu görülmektedir. Ortaçağ stilindeki kıyı kentleri bu ülkeye birçok ziyaretçi çekmekte ve yat turizmini her geçen yıl daha da geliştirmektedir. Dünyada turist alan 18. yer olmaktadır. Su sporları ya da dağ turizmi ile uğraşmak isteyenler de bu ülkeyi ziyaret edebilir ve hoşça vakit geçirebilirler.

9- LONDRA

İngiltere ve Birleşik Krallığın başkenti olan şehir aynı zamanda önemli bir ticaret ve finans merkezi olmasıyla da bilinir. Kozmopolit bir dokuya sahip olan şehirde 300 den fazla yabancı dilin konuşulduğu tespit edilmiştir. Balayı çiftlerinin mutlaka görmesi gereken şehirlerden biri olan Londra’da; Parlamento Binası, London Eye, Buckingham Sarayı, Tower Köprüsü, Trafalgar Meydanı mutlaka ziyaret edilmelidir. Değişik kültürlere ait mutfağı, 24 saat uyumayan yapısı, tarihi binaları ve yemyeşil parkları ile gidilmesi gereken balayı şehirlerindendir.

10- YUNAN ADALARI

Akla ilk gelen adalar Santorini ve Mikanos’tur. Volkanik kayalardan oluşan bu adalardan ilkinde son derece romantik ve dingin bir balayı yapabilirsiniz. Adanın tepesindeki yerleşim merkezlerinden birinde muhteşem bir manzaraya sahip konaklama tesislerinde kalabilir ve gün batımı eşliğinde şarabınızı ya da ouzonuzu yudumlayabilirsiniz. Taze deniz ürünleri her daim oldukça makul fiyatlarla sunulmaktadır. Akdeniz’in en çok ziyaretçi çeken bu adası, sizlere unutulmaz bir balayı yaşatacaktır. Mikanos adası ise, sınırsız eğlence isteyen yeni evli çiftleri beklemektedir. Sabahtan akşama kadar plaj eğlencelerine katılabilir, gece başlayan dans ve müzik dolu aktivitelerle de sabahın ilk ışıklarına kadar zaman geçirebilirsiniz. Hemen her çeşit insanı görebileceğiniz bu adada zamanın nasıl geçtiğini anlamak mümkün değildir. Özellikle yaz aylarında tur şirketlerinin de en gözde rotalarından biri olan Yunan Adaları, eşsiz güzellikteki denizi, müziği, deniz ürünleri, sıcakkanlı ve misafirperver insanları ile birçok turisti ağırlamaktadır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

4 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce