Burdur’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Burdur’un Yöresel Lezzetleri

Burdur seyahatiniz esnasında gezip görebileceğiniz yerler dışında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Burdur mutfağıdır. “Burdur’ da ne yenir? Burdur’da yemek nerede yenir? Burdur’da ne nerede yenir? Burdur’un en meşhur yemekleri neler?” gibi sorular mutlaka seyahatiniz esnasında aklınıza gelmektedir. Biz de sizlerin aklından geçen bu konular için Burdur mutfağı hakkında bir inceleme yaptık. Merak ettikleriniz için sizlere hazırladığımız bu yazımızdan yararlanabilirsiniz. Burdur mutfağının lezzetleri herkesin denemesi gereken tatlardan oluşmaktadır. Gelin hep birlikte Burdur mutfağını inceleyelim.

Burdur’da Ne Yenir?

Burdur Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Burdur sahip olduğu tarihi değerlerin yanında mutfağı ile de bilinmektedir. Yörenin mutfak kültüründe birçok yaşam etkili hale gelmiştir. Biriken kültürel etkiler sayesinde de mutfak oldukça çeşitlidir. Gelin hep birlikte Burdur’da ne, nerede yenir sorularını cevaplayalım.

Arabaşı Çorbası

Ülkemizin birçok yerinde sevilen ve oldukça fazla tüketilen çorbalardan biridir. Burdur mutfağında da fazlasıyla pişirilmektedir. Un, tereyağı ve salça ile birlikte pişirilmektedir.  İçerisine didiklenen tavuk parçaları atılmaktadır. Oldukça lezzetli bir çorbadır. Ayrıca çorbanın diğer çorbalardan farklı olan özelliği ekmekle değil özel olarak hazırlanan hamur ile yenmesidir. Hem yerli hem yabancı gezginler tarafından fazlasıyla tercih edilmektedir. Olurda bir gün Burdur’a giderseniz mutlaka bu çorbanın tadına bakın.

Arabaşı Çorba Nerede Yenir?
Devr-i Alem Çorba

İsminden de belli olduğu gibi özellikle çorba konusunda ün salmış bir restorandır. Burdur’da daha çok yöre halkının evinde pişen arabaşı çorbasını burada da bulabilirsiniz. Keyifle yiyebileceğiniz bir çorbadır. Burdur’a geldiğiniz zaman burada arabaşı çorbasını yiyebilirsiniz.

Adres: Bahçelievler, Şehir Kalmaz Caddesi No 26, Merkez/Burdur

Burdur Şişi

Burdur’un yöresel yemekleri arasında en bilindik yemeklerden biridir. Burdur’un en özgün yemeklerinden biri olan şiş köftesiyle herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Burdur yemeklerinden tescilli diyebileceğimiz bir yemek türüdür. Köfte sadece kuzu ve keçi etinden yapılmaktadır. Yemek köfte içerisine soğan, salça ve baharat atılarak yapılmaktadır. Servisi yanına pide konularak yapılmaktadır. Burdur’a gittiğinizde yemeniz gereken lezzetlerden biridir.

Burdur Şişi Nerede Yenir?
Barış Kebab

Barış Kebap’ta klasik menünün dışında her güne özel bir yemek hazırlanmaktadır. Dilediğiniz yemeğin gününe bakarak o gün buraya gidebilirsiniz. Ayrıca lokantada oldukça güzel bir şiş keyfi yapabilirsiniz. Keyifli bir yemek yemek istiyorsanız Burdur’a gittiğinizde buraya uğrayınız.

Adres: Burç, Adliye Caddesi, 15200 Burdur

Burdur’da Kahvaltı Nerede Yenir? Burdur Kahvaltı Mekânları

Ülkemizde en önem verilen şeylerden biri olan kahvaltı keyfini Burdur’da da sürdürebileceğiniz birçok yer vardır. Özellikle kahvaltı üzerine çalışan mekânlar dışında aynı zamanda her yemeğin her çeşidin bulunduğu lokantalarda da kahvaltı hizmeti sunulmaktadır.  Sizler için Burdur’da kahvaltı yapabileceğiniz yerleri sıraladık. Gelin hep birlikte bu yerlere birlikte bakalım.

  • Bizim Tostçu
  • Tostçu Tahsin’in Yeri
  • Bizim Köy Mangal Evi
  • Sahra Kahvaltı ve Kahve Evi
  • Musanın Yeri Kahvaltı
  • Bafra Kahvaltı
  • Takıl Kahvaltı
  • Bizim Köy Mangal Evi

Burdur’da Fast Food Nerede Yenir?

Burdur’un yöresel lezzetlerinin yer aldığı mekânlar dışında fast food hizmeti veren mekânlar da bir o kadar fazladır.  Özellikle genç kesimin tercih edeceği mekânlar da oldukça çoktur.  Biz de sizler için Burdur’a geldiğinizde fast food yiyebileceğiniz mekânları listeledik.

  • Acar Fast Food
  • Çevik Büfe
  • Beyoğlu
  • Burdur Hatay Döner
  • Tonton Fast Food
  • Kırıntı Fast Food

Burdur’da Et Nerede Yenir?

Burdur geziniz esnasında yemek konusunda tercihinizi etten yana kullanmak isterseniz size sunulan birçok seçenek vardır. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için Burdur’da yer alan et lokantalarını et listeledik Et yemek için sizlere hazırladığımız mekânları inceleyebilir, dilediğiniz yerde yemeğinizi yiyebilirsiniz.

  • Bizim Köy Mangal Evi
  • Şişçi Hasan
  • Bizim Şişçi
  • Toros Aile Lokantası
  • Şişçi Kadir

Burdur’da Tatlı Nerede Yenir?

Burdur’a gittiğinizde yemek sonrası veya öncesinde bir tatlı keyfi yapacağınız birçok mekân vardır.  Sadece şehre özel tatlıların dışında her yöreden tatlıyı Burdur’da bulabilirsiniz. Burdur seyahatinizde tatlı yiyebileceğiniz yerleri bizler, sizin için listeledik. Listemizi inceleyerek dilediğiniz tatlıyı dilediğiniz mekânda yiyebilirsiniz.

  • Konak Restaurant
  • Oskar Bistro Kafe
  • Dondurmacı Kayımoğlu
  • Toros Aile Lokantası

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce