Check-in Nedir? Online Check-in Ne Demek?

Check-in ne demek, check-in nedir, check-in anlamı, online check in nasıl yapılır gibi Biletall.com ekibine yoğunlukla gelen sorular için aşağıdaki açıklamaları detaylı şekilde okumanız tavsiye edilmektedir.

Check-in Nedir?

Uçak yolculuğu yapacak kişilerin, genellikle uçak kalkış süresine son 1 saat kalana kadar internetten online yapılabilen veya havalimanına giderek havayolu firma gişesinden yapılan bilet ve bagaj etiketi işlemine check-in denilir.

Check-in Türkçesi kayıt yapmak, kayıt yaptırmak anlamına gelmektedir.

Not: Check-in işlemi genellikle uçak kalkış süresinden 24 saat önce açılmakta ve son 1 saat kalana kadar yapılabilmektedir. Check-in işleminin aktif olma süresi her havayolu firması için farklılık gösterebilir, biletini satın aldığınız havayolu firmasından bu bilgiyi temin edebilirsiniz.

Check-in Nasıl Yapılır?

Uçak bileti alan yolcuların uçağa bilmeden önce check in işlemlerini tamamlayıp, biniş kartlarını almaları gerekmektedir. Check-in yapmanın iki yolu vardır. Bunlar; havalimanında check-in ve ilgili havayolu firmasının internet sitesi üzerinden online check-in işlemleridir.

Online Check-in Nasıl Yapılır?

Uçak biletini alan yolcular havalimanında sıra beklemeden internetten üzerinden online check-in yapabilir. Online check-in işlemini, uçak bileti aldığınız havayolu firmasının belirlediği gün veya saat içerisinde online check-in aktif olduktan sonra yapabilirsiniz.

Peki online check-in nereden yapılır? Online check-in işlemini bilgisayar veya akıllı cep telefonlarınızdan tarayıcıya girerek “Türk Hava Yolları online check-in” gibi bir arama yapıp,  ilgili havayolu firmasının internet sitesinden bilgilerinizi girerek yapabilirsiniz.

Genellikle aynı PNR üzerinden maksimum 9 kişinin check-in işlemi yapılmasına izin verir. Bu politikalar her firmaya göre değişiklik gösterebilir.

Online check-in işlemi yaptıktan sonra, dilerseniz uçuş için biniş kartı oluşturabilirsiniz. Biniş kartı üzerinde bulunan “karekod” sayesinde havalimanına girdiğinizde hiçbir yere uğramadan direk uçağınızın bulunduğu kapıya gidebilirsiniz. Bu sayede zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Peki online check-in ücretli mi? Tabi ki hayır. Havayolu firmalarının müşterilerine sunduğu ücretsiz bir hizmettir.

Online check-in işlemlerinizi Biletall mobil uygulamaları ile akıllı cep telefonlarınızdan çok kolay yapabilirsiniz! Mobil cihazlarınız da bulunan Biletall uygulaması üzerinden Türk Hava Yolları, Sun Express, Anadolu Jet, Atlas Global ve Onur Air biletleri için online check-in işlemlerinizi yapabilirsiniz. Biletall mobil uygulamanız hala yoksa aşağıdaki bağlantılardan cihazınıza uygun uygulamayı bulabilirsiniz.

Neden Online Check-in Yapmalıyım?

Online check-in özellikle valizi olmayan, sadece kabin çantası olan kişilerin ve havalimanına çok erken gitmek istemeyen kişilerin zamandan tasarruf etmek için sık kullandığı yöntemdir. Bitmek bilmeyen uzun check-in sıralarını beklemeden online check-in sayesinde direk uçağınıza gidebilirsiniz.

Havalimanında Check-in Nasıl Yapılır?

Havalimanında check-in işlemi yapmak isteyen yolcular yanlarındaki kimlik veya pasaport belgesi ile birlikte, Uçak biletinizin firmasına ait bankolara giderek check in işlemlerinizi yerine getirebilir, valizinizi teslim edip biniş kartı ve bagaj etiketinizi alabilirsiniz. Hangi bankodan işlem yaptıracağınızı ise check-in alanında bulunan ekranlardan öğrenebilirsiniz. Check-in işlemini yaptıktan sonra biniş kartınızla uçağın kalktığı kapıya giderek uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Uçak kapısına geçiş sırasında bazı havalimanların da 2. bir kontrol noktası bulunabilir. Bunu dikkate alarak gecikmemenizi öneririz. Yurtdışı seyahatleriniz de ise ayrıca pasaport kontrol noktasından da geçmeniz gerekecektir.

Havalimanında check-in yapmanın bir diğer yolu ise check-in otomatlarıdır. Günümüzde çoğu havalimanında bu makinelerden bulunmaktadır. Her firmanın otomatı farklıdır. Genellikle check-in bankolarının yanlarında veya önlerinde bulunur. TC numaranızı ve rezervasyon PNR numaranızı tuşlayarak biniş kartlarınızı makinalardan alabilirsiniz. Eğer valizinizi kabine değil de bagaj bölümüne vermek isterseniz check-in masalarına uğramanız yeterli olacaktır. Yapılan bu işleme quick check-in veya self check-in denmektedir.

Havalimanında check in işlemi ne zamana kadar yapılır diyecek olursanız bu süre tarifeye ve firma politikasına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak firma politikaları dış hatlar için 60 dakika iç hatlar için ise 45 dakikadır. Fakat uçuşunuzu riske etmemek adına daha erken bu işlemleri gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

32 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce