Danimarka’da Gidilebilecek Yerler

İskandinav ülkelerinin en önemli ülkelerinden biri olan Danimarka, gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir. Neredeyse büyük bir çoğunluğu adalar üzerinde yer almaktadır. Dünyanın en yeşil ülkelerinden biri olmasından dolayı da önemli bir yeri vardır. Ayrıca ülkenin en meşhur özelliklerinden biri de dünyanın en bilinen oyuncak markalarından birine sahip olmasıdır. Danimarka aynı zamanda yaşanabilecek ülkeler içerisinde yer almaktadır. Çeşitli konularda ün yaptığı bilinen ülkeyi gezmek için gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için araştırdık. Gelin, hep birlikte inceleyelim.

Danimarka’da Gidilebilecek Yerler

Legoland Billund

Danimarka’da yer alan Legoland, gittiğiniz zaman gezebileceğiniz en faklı ve en değişik noktalardan biridir. Legoland içerisinde neredeyse 830.000’den fazla lego kullanılarak dünyanın en meşhur binalarının kopyası yapılmaya çalışılmış ve bu binalar da insanlara sunulmuştur. Gittiğinizde görebileceğiniz yapılar arasında Şanghay Kulesi, Mekke Saat Kulesi Oteli gibi bilinen önemli yapılar yer almaktadır. Aylarca uğraşılan bu yapıları Danimarka’ya gittiğiniz zaman görebilirsiniz.

Danimarka Milli Müze

Danimarka’nın tüm tarihini tüm kültürünü sizlerin önüne seren bir müzedir. Müze ziyaretinizde ülkenin kültürüne bizzat şahit olacaksınız. Hem yerli hem de yabancı birçok turistin severek ve büyük bir merakla gittiği yerlerden biridir. Vikinglerden, Mısır dönemine kadar uzanan bir kültüre ev sahipliği yapmıştır. İz bırakmış birçok medeniyetin tarihi değerleri müzeyi süslemektedir.  Hem sanatın hem de tarihin iç içe olduğu bir müze olmasından dolayı da ayrı ayrı sanatseverleri de tarih meraklılarını da etkilemektedir. Danimarka’ya gittiğinizde müze ziyaretinizi mutlaka gerçekleştirmelisiniz.

Frederik Kilisesi

Oldukça modern bir görüntüsü vardır. Sahip olduğu yeşil kubbesiyle herkesin dikkatini çekmektedir. Şehrin daha doğrusu o yörenin en meşhur ve en bilindik Kiliselerinden biridir. Hem yerli hem de yabancı turistlerin önemli ziyaret noktaları arasında yer almaktadır. Aynı zamanda görünüşüyle de sevilmekte ve bu yüzden de merak edilmektedir. Ziyaret amacının dışında da aynı zamanda evlenmek isteyenlerin de tercih ettikleri bir mekândır. Danimarka seyahatinizde bu Kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.

Tivoli Bahçeleri

Tivoli Bahçeleri ismi duyulduğunda burası hakkında bilgisi olmayan çoğu kişinin aklına yemyeşil bir bahçe gelmektedir. Ancak durum hiç öyle değildir. Nerdeyse 80 dönümlük bir arazinin içerisinde kocaman bir park yer almaktadır. İçerisinde çeşitli konseptlerde restoranlar, yürüyüş alanları, lunapark,  kafeler, barlar, birbirinden farklı konser alanları yer almaktadır. Günün neredeyse her saati ayrı bir güzel olmaktadır. Aynı zamanda da her saat kalabalık olabilmektedir. Özellikle Danimarka halkının sıklıkla ziyaret ettiği bir yerdir. Danimarka seyahatinizin bir bölümünü burayı gezmeye ayırabilirsiniz.

Kronborg Sarayı

16.yüzyılın başlarında yapılmıştır. Saray, Danimarka’nın en büyük resim koleksiyonlarından birinde sahiptir. Mimarisi oldukça ihtişamlıdır. Ve bu yönüyle dikkat çekmektedir. Hem iç mimarisi hem de dış mimarisi oldukça özenli bir şekilde yapılmıştır. Saray içerisinde farklı farklı dönemlere ait bölümler bulunmaktadır. Resimlerle dolu tavanları, büyük büyük avizeleri herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Danimarka seyahatinizde Kronborg Sarayı’nı da gezilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

16 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce