Kategoriler: Tarihi Yerler

Dubai’nin Tarihi Yerleri

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en önemli ve en sevilen yerlerinden biri olan Dubai, gösterişiyle herkesi büyüleyecek güzelliğe sahiptir. Ayrıca şehrin kuruluşuna öncülük yapan mimarilerin özellikleri de oldukça dikkat çekicidir. Dubai’nin tarihi şehre oldukça büyük etki bırakmıştır. Önemli miras alanları şehrin her yerinde karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca İslami kurallarla yönetildiği için seyahat esnasında dikkat etmeniz gereken hususlar olabilir. Turistik yerler genelde buna göre ayarlanmaktadır. Örneğin Cuma günleri Cuma namazı esnasında her yer kapalı olmaktadır. Bu tür hususlara dikkat etmelisiniz. Dubai seyahatiniz esnasında ziyaret edebileceğiniz birçok yer vardır. Biz sizler için sadece Dubai’de yer alan tarihi yerleri araştırdık. Gelin hep birlikte Dubai’nin tarihinin somut hale gelmiş şekline göz gezdirelim.

Etihad Müzesi

Dubai müzeleri arasında neredeyse en yeni olan ve bir o kadar da etkileyici bulunan bir müzedir. Jumeirah caddesi üzerindedir. Müze binası Kanadalı mimarlar tarafından yapılmıştır. Binanın kavisli beyaz çatısı oldukça faza dikkat çekicidir. Çatının şekli anayasanın şekline bakılarak tasarlanmıştır. Bu yönüyle önemlidir. Sözleşmenin imzalaması için gerekli olan 7 kalem, çatıdaki 7 sütunun olmasında etkilidir. Birleşik Arap Emirliklerinin birleşmesi hikâyesinin sembollerinden olan müzeyi tarih severler çok fazla ziyaret etmektedir. Eğer siz de bu hikâyeyi merak ediyorsanız ziyaret etmeniz yerlerden biri de Etihad Müzesi’dir.

Al Fahidi Kalesi

Dubai’nin geçmişini merak ediyor ve geçmişine şahitlik etmek istiyorsanız ilk önce bu kaleyi ziyaret etmelisiniz. Bu kale sizlere Dubai tarihi hakkında oldukça fazla bilgiyi öğretecek donanımdadır. Kale 1971 senesinde Birleşik Arap Emirliklerinin kurulmasıyla müzeye dönüştürülmüştür. Ayrıca 1971 senesinde de içerisine bir yer altı müzesi eklenmiştir.  Kale 1787 yılında inşa edilmiştir. İçerisinde Arap mirasları, eserleri sergilenmektedir. Ayrıca müze genel olarak Dubai Müzesi olarak bilinmektedir. Müze olmadan önce şehrin en büyük korunaklarından biri olarak kabul edilmektedir. Tarihte savunma kalesi olarak kullanılmıştır. Kale içerisinde Arap evleri, camiler gibi Dubai’nin kültürünü yansıtan değerli mimariler ve eserler yer almaktadır.

Jumeirah Camii

Dubai’deki yeni yapılan mimarilerden biri diyebiliriz. Ancak yeni olmasına rağmen camiler arasında neredeyse en güzeli niteliğindedir. Kahire’deki El Ezher camisinin neredeyse aynısı olarak inşa edilmiştir. Mimarisiyle herkesi etkileyen Dubai’nin yine etkileyici bir yapısıdır. Camide 1500 kişi aynı anda bulunabilmektedir. İbadetlerini gerçekleştirebilmektedir. Yapımı 1979 yılında tamamlanan Caminin ziyareti 1998 yılında halka açılmıştır. Mimarisi özellikle akşam saatlerinde ışıklarla aydınlatıldığında dikkat çeker ve insanları büyüler. İsmi güzel anlamına gelen bu cami adeta isminin hakkını sonuna kadar vermektedir. Sizler de Dubai’ye gittiğiniz zaman özellikle akşam saatinde bu camiyi ziyaret etmelisiniz.

Biletall.com’dan Dubai’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Al Ahmediye Okulu

Birleşik Arap Emirliklerindeki ilk eğitim kurumlarından biri olduğu bilinmektedir. Büyük bir tarihi öneme sahip olan bu bina mutlaka ziyaret edilmelidir. Bina ilk olarak1912 yılında inşa edilmiş daha sonra 1958 yılında sonlandırılmıştır. Ardından 1995 senesinde müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Ülkedeki pek çok önemli insan burada yetişmiştir. Bu yönden de oldukça kıymetlidir. Bina içerisinde çeşitli mobilyalar ve okul eşyaları yer almaktadır. Eski dönemdeki eğitim şartlarını, öğretim durumlarını görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz. Seyahatinizde buraya da zaman ayırmanızı öneririz.

Hatta Köyü

İçerisinde tarihi barındıran bir köy diyebiliriz. Gözetleme kuleleri, kaleleri ve tarihi camileriyle oldukça önemli bir yere sahiptir. Şehir merkezine mesafesi yaklaşık bir saat sürmektedir. Buradaki yapılar Dubai tarihi için oldukça önemlidir. 2001 yılında bu yapılar düzenlenerek turizme kazandırılmıştır. Düzenleme esnasında tarihi etkisini bozmamak için yapı malzemeleri 1900lü yılların binalarından alınarak oluşturulmuştur. Köyde yer alan Hatta Kalesi’nde hançer, tüfek, tabanca gibi çok sayıda malzeme yer almaktadır. Oldukça güzel olan bu köyde sizler için değişik aktiviteler yer almaktadır. Seyahatinize burada kano ve diğer çeşitli su sporlarını da ekleyerek seyahatinizi daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce