Kategoriler: Yurtdışı Rehberi

Dünyanın En Büyük Parkları ile Bu Şehirlerde Her Gün Bahar!

Baharın gelmesiyle insanın kendini dışarı atası geliyor. Yeşilliklerin içinde temiz havada öylesine oturmak istiyorsunuz. Bu yazımızda sizlere yılın her mevsimi baharmış gibi hissettiren dünyanın en büyük parklarını sıralayacağız.

Pedra Branca State Park, Rio – Brezilya

Rio’da yapılacaklar listesinde muhtemelen bu parkı görmemişsinizdir. Brezilya’nın en büyük şehir ormanı ve dünyanın en büyüklerinden biri olan Pedra Branca State Park, Rio de Janeiro şehrinde 12.394 hektarlık bir alanı kaplamaktadır. Rio de Janeiro şehrinin en yüksek noktası olan Pico da Pedra Branca, 1024 metre yüksekliğe sahip. Rio’nun en ünlü Tijuca Parkı’ndan bile büyük olan bu park turistler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Brezilya Uçak Bileti Biletall.com’da! Hemen Satın Al »

Table Mountain National Park, Cape Town – Güney Afrika

Bu dünya mirası, yılda 4.2 milyon ziyaretçi çekmekte. Table Mountain National Park görkemli dağlara, güzel plajlara ve ışıltılı denizlere sahiptir. Table Mountain National Park çiçek çeşitliliği bakımından zengindir ve bu kısmına Cape Floral Kingdom ismi verilmiştir. Cape Floral Kingdom, TMNP’nin merkezinde yer almakta ve parkı dünyadaki altı çiçek krallığının en küçük ama en zengin üyesi yapmakta. En ilgi çekicisi ise bazı sahillere uğradığınızda koloni halinde yaşayan minik Afrika penguenlerini görebilirsiniz.

McDowell Sonoran Preserve, Arizona – Amerika

Arizona tartışmasız doğa için harika bir yer. McDowell Sonoran Preserve’ün çok sayıda doğanın tadını çıkarabileceğiniz harika parkurları var. Sıcaklığı yüksek olmasından yanınızda sürekli su bulundurmalısınız ancak kaktüs bitkileri ve çöl iklimiyle kendinizi adeta bir kovboy olarak hissedebilirsiniz.

Chugach State Park, Alaska – Amerika

Chugach State Park, karla kaplı dağların, hoş vadilerin ve su yollarının bulunduğu dünyanın en büyük parklarından bir tanesi. Yaz aylarında, çimenli bir tepede pikniğin ve sessizliğin tadını çıkarın. Eklutna gölünde kano yapın, Alaska botanik bahçesinde renkli çiçeklerin kokusunu içinize çekin.

Amerika Uçak Bileti Biletall.com’da! Hemen Satın Al »

Losiny Ostrov National Park, Moskova – Rusya

Losiny Ostrov National Park, Moskova Bölgesi’nde 1983 yılında kurulmuştur. Buradaki en ilgi çekici yerlerden biri Moose Biostation. Geyiklerle temas kurabileceğiniz ve onların biyolojisi ve ekolojisi hakkında ilginç bilgiler alabileceğiniz bir yer. Geyikler dışında park birbirinden farklı balık ve kuş türüne de ev sahipliği yapıyor. Burası aile seyahatleri için ideal bir yer.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

7 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce