En Yakın Zamanda Yaşamanız Gereken Seyahat Deneyimleri

1) Afrika’daki Victoria Şelaleleri’nin kenarında bulunan Şeytan Havuzu’nda yüzün.

Dünyanın en ünlü doğal harikaları arasında kabul edilen Afrika kıtasındaki Mosi-oa-Tunya yani bilinen adıyla Victoria Şelaleleri, yaklaşık 1,7 km genişliği ve 128 m yüksekliğiyle adeta büyülüyor. Kraliçe Victoria’nın anısına Victoria Şelaleleri olarak adlandırılan yer, dillere destan Niagara Şelaleri’nden bile daha geniş olması sebebiyle Güney Afrika’nın en önemli turistik bölgelerinden biri. Bu görkemli şelalenin nispeten sakin bir kısmına Şeytan Havuzu adı verilmiş ve yüzme turuna çıkmak mümkün.

2) Ekvator’daki salıncağa binin.

‘Dünyanın sonundaki salıncak’ unvanıyla nam salan ve gezginler tarafından ilgiyle karşılanan bu salıncak, Banos Ekvator’daki 2660 m yüksekliğindeki uçurumun kenarında konumlanıyor. ‘La Casa Del Arbol’ isimli bir ağaç eve bağlı olan bu salıncak, adrenalin duygusunu yaşamak ve yükseklik korkusuna meydan okumak isteyenler için muhteşem bir rota. Tungurahua Volkanı’nın üstünde konumlanan ve ziyaretçilerine büyülü bir doğa manzarası vadeden bu eşsiz deneyim, en yakın zamanda yapılacaklar listesinde olmayı hak ediyor.

3) İspanya’daki pembe renkli Laguna Salada de Torrevieja Gölü’nü ziyaret edin.

İspanya’nın güneydoğusunda bulunan Torrevieja Gölü, muhteşem renkleriyle adeta masal etkisi yaratıyor demek mümkün. Üstelik onu diğer pembe göllerden ayıran başka bir özelliği de var. Gölün ortaya çıkardığı mikroklima etkisi, bulunduğu bölgeye ‘Avrupa’nın en sağlıklı yaşam alanı’ unvanını kazandırmış.

4) Maldivler’de sualtı restoranlarının sunduğu harika lezzetleri deneyin.

Deniz yüzeyinin 5 metre altına kum torbalarıyla sabitlenen restoran, balık manzarası eşliğinde yemek keyfi sunuyor. Akvaryum içindeymiş hissiyle, sakin ve huzur dolu saatler geçirebileceğiniz bu restoranlar hayaliyle bile gülümseten bir deneyim sunuyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Maldivler Uçak Biletini Bul »

5) Sidney’de bir opera seyredin.

Sidney birçok özelliği ile Avustralya’nın hatta dünyanın en göz kamaştırıcı şehirlerinden biri kabul ediliyor. Bu büyüleyici etkiyi yaratan özelliklerinden en önemlisi ise eşsiz Opera Binası. Sidney denildiği anda akıllara düşen ve dünyanın en ikonik yapıları arasında sayılan bu bina, UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alıyor. Bu görkemli binada sergilenen oyunlardan birini izlemek ise gezmeyi, keşfetmeyi ve sanatı sevenlerin mutlaka tecrübe etmesi gerekenler arasında.

6) Stonehenge’i ziyaret edin.

Londra’nın 130 km batısında bulunan bu antik yapı, eski İngilizce’de ‘Asılı Taşlar’ anlamına geliyor. Tarihi ve hikayesi tam anlamıyla çözülemeyen Stonehenge gizemini itinayla muhafaza ediyor demek mümkün. Astronomi, astroloji, geometri ve meteoroloji gibi birçok kavramla ilişkilendirilen fakat tam anlamıyla amacı netleştirilemeyen bu yapı, bomboş ve sonsuz görünümlü bir arazi üzerindeymiş hissi yaratmasıyla da oldukça dikkat çekiyor. En ucuz Londra uçak bileti Biletall.com’da sizleri bekliyor.

7) İskoçya’daki Skye Adası’nın Peri Havuzları’nı (Fairy Pools) keşfedin.

İskoçya’nın Skye Adası, üzerinde yer alan Peri Havuzları, dev kayalık ve pırıl pırıl şelaleleriyle eşsiz manzaralardan birine sahip. Tarifsiz berraklığı ve ışıltısı ile sihirli bir yolculuk sunan Peri Havuzları, İskoçya’ya uğradığınızda deneyimlemeniz gereken ilkler arasında.

8) Baykal Gölü’nü kışın ziyaret edin.

Dünyanın en derin gölü unvanına sahip Baykal gölü aynı zamanda bir doğa harikası. Kış döneminde buzul ve sarkıtların oluşturduğu ve adeta bir sanat eseri görünümünde olan muazzam manzarasıyla, mutlaka görülmesi gereken rotalar arasında. Turkuaz renkli buzları seyretmesi bile tek kelimeyle büyüleyici.

9) Santorini’de gün batımını izleyin.

Yunanistan’ın en güzel adalarından biri olan Santorini, yeryüzünde güneşin en romantik battığı yerlerden birisi kabul ediliyor. Güneşin eşsiz kızıllığı ve tarifsiz Ege mavisi. Akşam 7 ile 8 arasında tablo görünümde bir manzaraya ev sahipliği yapan Santorini’de gün batımı seyretmek başlı başına bir ayrıcalık diyebiliriz.

10) Peru’daki Machu Picchu’yu ziyaret edin.

And Dağları’nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikteki Urubamba Vadisi üzerinde kurulmuş olan Macha Picchu, İnka kralı Pachacuti’nin kayıp şehri olarak bilinmektedir. Şehir 1450 yılları civarında inşa edilmiş olup, 200’den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı olan taş yapıdan oluşur. Üstünden asırlar geçmiş olmasına rağmen gizemini koruyan şehir, ‘Dünyanın Yeni 7 Harikası’ arasında kabul edilmektedir.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce