Kategoriler: Seyahat Önerileri

Erciyes Ekspresi Hakkında Tüm Bilgiler

Kalkış Şehir: Adana
Varış Şehir: Kayseri

Rota Uzunluğu: 320 Km
Yolculuk Süresi: 5 Saat 30 Dakika

Erciyes Ekspresi Nedir?

Erciyes Ekspresi, İç Anadolu bölgesi ile Akdeniz bölgesini birbirine bağlayan ana hat trenidir. Kayseri ile Adana illeri arasında karşılıklı seferler düzenlemektedir. Haftanın 7 günü KayseriAdana ve AdanaKayseri noktaları arasında sefer yapmaktadır.

Yolcularına tek tip vagonlarda hizmet vermekte olan Erciyes Ekspresi rota uzunluğu olarak da çoğu eksprese göre kısa sürmektedir. Adana Kayseri tren bileti ile yolculuk yapan bir kişi ortalama 5 saat 30 dakikasını trende geçirmiş olacaktır. Adana’dan doğu illerine gidecek kişiler Kayseri’den aktarma yapabilirler. Kayseri Garı demiryolu kavşağıdır ve doğuya giden trenler Kayseri’ye uğramaktadır.

Erciyes Ekspresi Güzergâhı ve Geçtiği Şehirler

Kayseri’den hareketine başlayan Erciyes Ekspresi, Akdeniz’e doğru bir rotada ilerlemektedir. Adana Garı’nda son bulan sefer Kayseri’den sonra Niğde’ye uğrayarak Adana’ya ulaşmaktadır.

Haftanın her günü aynı saatte sefer yapan Erciyes Ekspresi Adana – Kayseri arasında da sefer yapmaktadır. Adana’dan hareket ettikten sonra Niğde’ye uğrayarak Kayseri Garı’na ulaşmaktadır.

Erciyes Ekspresi Sefer Saatleri

Gidiş:

Erciyes Ekspresi Kayseri’den pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri 07.00’de hareket etmektedir. Kayseri Adana tren bileti alarak yolculuk yapacak yolcular yaklaşık 5 saat 30 dakikalık yolculuk yaparak Adana’ya ulaşacaktır.

Dönüş:

Adana’dan İç Anadolu bölgesi yönünde yapacağınız yolculuklar için Erciyes Ekspresi tren hattını kullanabilirsiniz. Adana’dan başlayıp Niğde üzerinden Kayseri’ye ulaşan Erciyes Ekspresi, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri Adana Kayseri arası saat 16.30 ‘da sefer yapmaktadır.

Kayseri → Adana Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1 Kayseri 07:00
2 Niğde 09:08
3 Adana 12:35 (Varış)
Adana → Kayseri Güzergâhı
# İstasyon Hareket Saati
1 Adana 16:30
2 Niğde 20:14
3 Kayseri 22:21 (Varış)

Erciyes Ekspresi Bileti Nasıl Alınır?

Erciyes Ekspresi bileti almak için TCDD sayfasına girerek ‘Nereden – Nereye’ bölümünü Kayseri –  Adana olarak doldurduktan sonra sefer tarihinizi seçerek TCDD Erciyes Ekspres seferlerini listeleyebilirsiniz.

Erciyes Ekspresi’ndeki Vagon Tipleri

Erciyes Ekspres vagon tipi 1 adettir. Vagondan kısaca bahsetmek gerekirse;

  • 2+1 Pulman Vagon

Erciyes Ekspresi vagonlarının hepsi aynı ve tek tiptir. Kayseri Adana tren seyahatlerinizi pulman vagonlardan satın alacağınız koltuklarda gerçekleştireceksiniz. Pulman vagonlar 2+1 koltuk dizilimine sahiptir. Koltuk aralıkları oldukça geniş ve diz mesafeleri de oldukça fazladır. Uzun boylu veya kilolu yolcular rahat bir şekilde seyahat edebilmektedir.

17 Eylül Ekspres Görselleri

Turistik Olarak Erciyes Ekspresi

Erciyes Ekspresi ile seyahat etmek için en uygun zaman.

Kayseri’de başlayıp Adana’da son bulmakta olan Erciyes Ekspresinde yolculuk yapmak için yılın en uygun zamanları ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Karasal iklimi nedeniyle kışın son derece soğuk olan Kayseri ve yazı oldukça sıcak geçirmekte olan Adana’da bulunabileceğiniz en güzel aylar bahar aylarıdır. Ancak kış turizmi açısından uluslararası şöhrete sahip Erciyes Dağı’nın en güzel ziyaret zamanları kış aylarıdır. Bu sebeple Kayseri’yi kış aylarında da ziyaret etmenizde fayda var.

Kayseri’de görülmesi gereken yerler.

Tarihçesi Hatti’lere kadar dayanmakta olan Kayseri’de bulunduğunuz mevsime göre ziyaret etmeniz gereken mekanlar bir miktar farklılık gösterebilir. Kış aylarına denk gelmişseniz mutlaka Erciyes Dağı’nı ziyaret etmeli, muhteşem manzara karşısında sucuk ekmek deneyimi yaşamalısınız. Özellikle bahar aylarında Dünya’nın en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı Şelalesi görmeye değerdir. Selçuklu’ya ev sahipliği yapmış olan Kayseri, ayakta kalmayı başarabilmiş en eski şifahane olan Gevher Nesibe Şifahanesi’ne de sahiptir. Bunlar dışında Mimarsinan Evi, Selçuklu Müzesi, Cami Kebir(Ulu Cami), Hunat Cami, Kayseri Kalesi gibi tarihi izler taşıyan birçok eser mevcuttur. Bunlara ek olarak Soğanlı Vadisi’nde unutulmaz bir yürüyüş yapabilir, uluslararası yamaç paraşütü müsabakalarına ev sahipliği yapmakta olan Ali Dağı’ndan yamaç paraşütü ile atlayabilir, merkezden 70 km uzaklaşıp Sultan Sazlığı’na gelerek 300’e yakın kuş ve 400’e yakın bitki türünü gözlemleme ve fotoğraflama imkânı bulabilirsiniz. Son olarak Talas ilçesinde bulunan Osmanlı Sokağının otantik dokuları eşliğinde yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

Kayseri’de ne yenir?

Bu yorucu geziniz esnasında ara ara mola vererek Kayseri mantısı, yağlama, yağ mantısı, yaprak sarma, kurşunaşı, Kayseri Pastırması, Kayseri Sucuğu gibi lezzetleri deneyimleyebilirsiniz.

Adana’da görülmesi gereken yerler.

Adana’nın çok geniş mutfağının yanı sıra görülmesi gereken pek çok önemli noktası da vardır. Varda Köprüsü, Taş Köprü, Atatürk Parkı, Seyhan Barajı, Kozan Kalesi, Ulu Cami, Misis Mozaik Müzesi gibi turistlik mekânları ziyaret edebilir, eşsiz fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Eğer seyahatinizde hafta sonu kaçamağı yapıp kafa dağıtmak istiyorsanız Belemedik Vadisi’ne mutlaka uğrayın yemyeşil alanda piknik yapabilir belediyenin halk için açmış olduğu mekanlarda çay kahve içebilirsiniz. Belemedik vadisine en güzel alternatif Seyhan Barajıdır. Seyhan Barajı’nda da piknik alanları ve çay kahve içmek için mekanlar bulunmaktadır.

Adana’da ne yenir?

Özellikle “kebap” denildiği zaman akla başta gelen şehirlerimizden Adana’nın en uygun ziyaret zamanı bahar aylarıdır. Kış aylarında da aşırı soğuk olmadığı için, Kayseri’ye yapılacak kış ziyaretinden sonra Erciyes Ekspresi tren bileti ile de gidilebilir.  Bilhassa gastronomi turizmi ile akla gelen Adana’da yapılması gereken şeylerin başında ismini şehirden alan Adana kebabını deneyimlemek gelmektedir. Adana’nın kebap kültürü kadar yemek öncesi gelen aperatifleri ve meze kültürü de oldukça zengindir. Bunların dışında sakatat noktasında da ün salmış olan Adana’da, ciğer, böbrek, dalak, şırdan, mumbar, karın, kelle paça vb. birçok lezzet tatmak mümkündür. İçecek seçimine gelince şüphesiz dümeni şalgam devralacaktır. Sıcak havalarda biraz olsun serinlemek için de bici bici yiyebilirsiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce