Kategoriler: Otobüs ile Yolculuk

Esenler Otogarına Nasıl Gidilir?

Her geçen gün büyüyen potansiyeliyle birlikte, nüfus yoğunluğu da artan İstanbul’da ulaşım konusunda hazırlıklı olmak, sadece vakit kazandırmakla kalmaz aynı zamanda mental yorgunluktan da sıyrılmaya yardımcı olabilir. Bir de otobüse yetişmeye çalışıyorsanız İstanbul’da Esenler otogarına ulaşmanın birden fazla yolunu bilmek, olası gecikmelerin önüne geçmenize yardım edecektir.

Artık herkesin de bildiği gibi İstanbul’da gezip dolaşmak muazzam derecede keyifli olsa da bu şehirde yaşamak, düzene ayak uydurmak bir o kadar zordur. Bu nedenle her ne kadar çok bilinen bir yer olsa da Esenler otogarına gitmenin çeşitli yöntemleri otobüse yetişme konusunda endişesi olanların işini kolaylaştıracak.

Öncelikle Kadıköy üzerinden Esenler otogarına ulaşım için pek çok yöntem bulunuyor. Bizler sizin için en kısa ve kolay olan yolları derledik.

  1. Yöntem

Kadıköy/Söğütlüçeşme durağından metrobüse binilir. Merter durağında inilir. Merter’den M1 numaralı Aksaray-Atatürk Havalimanı metro hattında Aksaray yönüne aktarma yapılarak Otogar istasyonunda inilir.

  1. Yöntem

Kadıköy/Söğütlüçeşme durağından metrobüse binilir. Bayrampaşa/Maltepe durağında inilir. Durak çıkış bölgesinden hareket eden Esenler/Otogar minibüsleri veya 83O hat numaralı otobüs tercih edilerek ulaşım sağlanır.

  1. Yöntem

Kadıköy sahilden 110 hat numaralı otobüs yahut sarı dolmuşlar ile Taksim’e gidilir. Taksim’den kalkan 83O hat numaralı otobüs ile Esenler Otogar’a ulaşım sağlanır.

  1. Yöntem

Kadıköy/Söğütlüçeşme durağından metrobüse binilir, Mecidiyeköy istasyonunda inilir. Mecidiyeköy ana otobüs durağından hareket eden 75O hat numaralı Mecidiyeköy-Otogar arası sefer yapan otobüse binilerek, Esenler/Otogar’a ulaşım sağlanır.

  1. Yöntem

Kadıköy-Eminönü arası sefer yapan vapurlar kullanılarak Eminönü’ne ulaşılır. Eminönü’de inildikten sonra ana otobüs durağından 91O hat numaralı Eminönü-Otogar arası sefer yapan otobüs kullanılarak Esenler Otogar’a ulaşım sağlanır.

  1. Yöntem

Kadıköy-Beşiktaş arası sefer yapan vapurlar kullanılarak Beşiktaş’a ulaşılır. Beşiktaş’ta inildikten sonra ana otobüs durağından 28O hat numaralı Beşiktaş-Otogar arası sefer yapan otobüs kullanılarak Esenler Otogar’a ulaşım sağlanır.

BAYRAMPAŞA ESENLER OTOGARI ULAŞIM

Nerede: Bayrampaşa ilçesi Sağmalcılar – Altıntepsi semtinde

Yakın çevresinde bulunan yerler: Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi

Yol tarifi: Bayrampaşa Otogarı’na gelmenin en kolay yolu, M1 Yenikapı – Atatürk Havalimanı metro hattıdır. Bu metroya bindikten sonra Otogar istasyonunda inerek, halk arasında Esenler Otogarı olarak bilinen Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı’nın içine geçebilirsiniz.

İETT otobüsleri ile gelmek isteyenler için 830 Taksim – Otogar veya 390 Yeşilpınar – Otogar otobüs hatları ile gelerek, son durak olan Otogar durağında inip, ulaşım sağlayabilirler.

Metrobüsle gelmek isteyenler için, Bayrampaşa – Maltepe durağında inerek, Topkapı Metrobüs durağından geçen 830 Taksim – Otogar otobüs hattına aktarma yaptıktan sonra son durak olan Otogar durağında inip, ulaşım sağlayabilirler.

Bu şekilde bir ulaşımın size ciddi anlamda faydası olacaktır. Metrobüs ile Esenler’e gitmek için ise şu güzergahı takip edebilirsiniz;

  • Size en yakın metrobüs durağından metrobüse binin.
  • Metrobüsten Merter Metrobüs Durağı’nda inin.
  • Merter Metro istasyonuna ulaşın.
  • Aksaray yönüne giden metroya binin.
  • Metrodan otogarda inin.

Biletall.com’dan En Ucuz İstanbul Otobüs Biletini Bul »

Günümüzde akıllı telefon ve internet yardımıyla artık aranılan yeri bulmak çok daha kolay olsa da, acil durumlarda elinizde yararlanabileceğiniz çözümler olması güvende hissettirir. Yukarıda sunmuş olduğumuz yöntemler İstanbul gibi büyük bir şehir için birçok ulaşım yönteminden en kullanışlı olanları. Siz de İstanbul’da gezip keşfederek kendi alternatif yöntemlerinizi bulabilirsiniz. Dolayısıyla alternatif yöntemler aklınızın bir kenarında bulunsun, otobüsünüz kaçmasın.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

44 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce