Kategoriler: Gezi

Her Şeyi Bırakıp Karavanla Tatil Yapmak İsteyenlere Öneriler

Bazı kişiler için tatil yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Otele bağlı, bağımlı olmak ve sadece bir şehirde tatil yapmak çok ama çok sıkıcı olabilir. Son zamanlarda insanların yaşam standartları ve hayatları gibi tatil yapma alışkanlıkları da değişmektedir. Karavan tatili kültürünün ülkemizde yaygınlaşmaya başlaması ile birçok kişi tatilini bu seçenek üzerinden ilerlemekte.  Karavan ile yola çıkmak istiyorsun ama kafan mı karışık? Okumaya devam et!

Düzen İçin Öneriler

Karavan tatili eminim hepimizin hayalidir. Özgür, herhangi bir yerin ya da otele bağlı olmadan tatil yapabilmek sizce de değil mi? Ege’den başlayıp Akdeniz sahillerinden çıkılacak bir karavan gezisi çoğumuzun hayali. Eğer sizin böyle bir planınız varsa doğru yerdesiniz. Bu yazı çevresinde sizlere karavan tatili hakkında merak ettiğiniz tüm ayrıntıları sunacağız. Karavan tatilinde düzen her şeyden önce gelmektedir.

Ruhumuz seyahat özgürlüğüne alışacak olsa da tüm işlemler belirli bir düzen dahilinde olmalıdır. Karavan içerisinde bir yerleşim düzeni oluşturmanız gerekiyor. Tüm malzemeler, ekipmanlar rahat ulaşabileceğin şekilde yerleştirilmeli. Bunun haricinde seyahat rotası, lokasyonlarda geçirilecek süre, tatilin toplam süresi gibi ayrıntılarda planlanarak yola çıkılmalıdır. Emin olun ki bu şekilde olan bir tatil sizler için hayatınızın en iyi macerası olacaktır.

Yanınıza Alacaklarınız İçin Öneriler

Karavan tatili için yanınıza almanız gereken bazı şeyler bulunmakta. Çadır, portatif masa sandalye, ecza dolabı, çamaşır ipi, fener, su hortumu, tel, alet çantası kesinlikle yanınızda olmalıdır. Bazen gittiğiniz yerlerde elektrik ve su bulamayacaksınız. Bu nedenle karavan içerisinde her zaman kullanıma hazır bir şekilde su da bulundurmaya özen gösteriniz. Kişisel bakım ürünleri, arabanın temizliği için kullanılacak malzemeleri bu listeye dahil etmedik. Onları zaten alacağınızdan eminiz.

Güvenlik İçin Öneriler

Karavan gezisi yapan kişiler için güvenlik oldukça önemlidir. Genellikle bilmediğiniz, yabancı olduğumuz bir yerde yer alacağınız için tedirgin olabilirsiniz. Bu tedirginlik aslında olması gerektiğinden daha fazla olmalıdır. Karavanla seyahat eden kişilerin başında çok fazla hırsızlık vakası gelmektedir. Bu nedenle kendi güvenliğinizi kendiniz oluşturmak zorundasınız. Herhangi bir yere giderken tüm kapı ve pencerelerin kapalı olduğuna emin olmalısınız. Bu durum kamp alanı içerisinde olsanız dahi geçerli olmalıdır. Günümüzde çok fazla karavan hırsızlığına olduğunu hatırlatmak isteriz.

Karavan tatili, başlangıç aşamasında bolca planlama gerektiren, sonrasında ise özgürlükle dolu bir tatil şeklidir. Bizim sunduğumuz önerilerden şaşmazsanız sizi muhteşem bir deneyim bekliyor!

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce