Kategoriler: Seyahat Rehberi

İstanbul’un Nadide Adalarına Nasıl Gidebilirim?

İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık, sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan en önemli şehridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından bakıldığında dünyada 34. sırada yer alırken, nüfus açısından belediye sınırları göz önüne alınarak yapılmış olan bu sıralamaya göre ise Avrupa’da birinci sıradayken Dünyada ise 6. sırada yer almaktadır. İstanbul, sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda tüm Dünyanın göz bebeğidir. Gerek tarihsel yapısı, gerek mimarisi, gerek iki kıtayı birbirine bağlaması ve gerek de hepsi birbirinden güzel gezilecek mekânları ile tüm Dünyanın dikkatini üstüne çekmeyi başarmıştır.

İstanbul’a gelen ziyaretçiler için gezilecek pek çok yer mevcuttur. Özellikle de yaz mevsimi ise gezilecek yerler daha da fazlalaşmaktadır. Özellikle de tarihi, plajları, doğası ile sürekli turist çeken İstanbul adalarına yoğun ilgi vardır. Gerek yerli halk olsun, gerek turistler olsun adalara yoğun bir ilgi göstermektedir.  Adalara ulaşım her zaman sıkıntı olarak görülmektedir. Ancak sanılanın aksine adalara ulaşmak çok kolaydır. İstanbul’da özellikle Avrupa yakasında Eminönü, Karaköy ve Kabataş iskelesi, Anadolu yakasında ise Bostancı, Kadıköy, Maltepe, Avcılar ve Kartal iskelelerinden denizyolu ile dilediğiniz saatlerde adalara ulaşabilirsiniz. Adalara ulaşım gerçekleştiren firmalar ise İDO, şehir hatları, Mavi Marmara, Prens tur, Dentur ve Turyol ’dur. Yazımıza adalara ulaşım için hangi semtten hangi ulaşım aracı tercih edilebileceğinden bahsederek devam ediyoruz;

1) AVRUPA YAKASI:

Avrupa yakasından Adalara direkt sefer olan iskeleler: Avcılar, Kabataş, Eminönü ve Karaköy’dür.

a) Karaköy ve Eminönü:

Motorlar vasıtası ile adalara sabah saat 06.30’dan itibaren devamlı seferler düzenlenmektedir. Bu motorlar yazın sefer yaparken kışın yaptıkları seferler yok denecek kadar azdır. Bu seferleri Turyol firması düzenlemektedir. Heybeliada, Burgazada, Büyükada ve Kınalı Ada’ya seferler vardır.

b) Kabataş:

Adalara gitmek için en yoğun olan ve en çok kullanılan limanlardan biri Kabataş Limanıdır. Adalara, vapur, motor ve deniz otobüsleri gibi geniş bir tercih listesi sunması sebebi ile çok fazla rağbet görmektedir. Yaz kış düzenli olarak seferler uygulanmaktadır. İsterseniz vapuru kullanarak ucuza ulaşımı gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz de rahat ve hızlı bir ulaşım için İDO’yu tercih edebilirsiniz.

c) Avcılar:

Avcılar iskelesinden sadece yaz aylarında ve sabah 09.15 saatinde adalara gidiş gerçekleştirilmektedir. Geri dönüş için ise adalardan kalkış saati 19.15’tir. Ulaşım ise motorla sağlanmaktadır. Seferleri Dentur firması düzenlemektedir ve fiyat olarak biraz pahalıdır.

d) Yeşilköy:

Yeşilköy’den ulaşım motor ile yapılmaktadır. Kışın seferler cuma, cumartesi, pazar günleri mevcut. Yazın ise her gün sefer vardır. Seferleri Mavi Marmara firması düzenlemektedir. Günde 2 sefer gidiş, 2 sefer de dönüş vardır.

2) ANADOLU YAKASI:

Anadolu yakasından Adalara direkt sefer olan iskeleler Bostancı, Kartal, Kadıköy ve Maltepe’dir.

a) Bostancı:

Anadolu yakasında adalara ulaşmak için en çok tercih edilen ulaşım yeri Bostancı’dır. Tıpkı Kabataş gibi deniz otobüsleri vapur ve motor gibi seçenekleri ile yolculara çeşitli tercih seçenekleri vermektedir. Yaz kış düzenli seferler gerçekleştirilmektedir. Sabah 06.00’dan itibaren sürekli olarak ulaşım aracı bulmak mümkündür.

b) Kadıköy:

Adalara gitmek için vapur veya motor seçenekleri vardır. Şehir hatları Kabataş’tan düzenlenen vapurlar Kadıköy’e de uğramaktadır. Turyol Kadıköy’den ve sadece yaz aylarında adalara motor ile seferler düzenlemektedir. Motor, vapura göre daha sakindir. Vapur oldukça kalabalıktır, özellikle yaz aylarında yer bulunma sıkıntısı vardır.

c) Kartal:

Kartal’dan adalara yaz kış düzenli olarak sadece Prenstur firması tarafından motor ile sefer düzenlemektedir. Seferler saat 06.30’da başlamaktadır.

d) Maltepe:

Yazın ve kışın sadece günde üç kere Mavi Marmara firması tarafından motorlar ile sefer düzenlemektedir. İlk ulaşım ise saat 08.00’da olmaktadır.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce