Kategoriler: Tatil

Kaplıcasıyla Ünlü 11 Şehir

Organik yemek, doğal yöntemlerle tedavi, doğal hayata dönmek son yıllarda yükselen bir değer oldu. Günümüzde, tedavi yöntemi olarak suyun kullanılması önemli bir turizm kolu halini aldı. Kaplıcalar sağlık ve güzellik yanında eğlence amaçlı olarak da kullanılıyor. Tek başına çekim gücü bulunan bu kaplıcaların yanına yapılan tesisler o bölgeyi daha da ilgi çekici hale getiriyor ve turizmden alınan payı artırıyor. Bu sektörün gün geçtikte daha da önem kazanması ve ilgi görmesi bekleniyor. Biz de kaplıcasıyla ünlü 11 şehri sizler için hazırladık.

Szechenyi, Macaristan

Budapeşte’nin kaplıcalarının tarihi Roma İmparatorluğu’na kadar uzanıyor. Szechenyi Kaplıcaları ise Macaristan’daki kaplıcaların en ünlüsü. Suyu iki termal kaynaktan sağlanan Szechenyi, Avrupa’nın en büyük tıbbi hamamı. 3 açık, 15 kapalı havuzu bulunan kaplıcalar, başta eklem hastalıkları olarak ortopedi ve travmatoloji hastalarına tavsiye ediliyor. Szechenyi Kaplıcaları, bir sarayı andıran ön cephesi, heykelleri, vazoları ve çeşmeleriyle aynı zamanda mimari bir değere de sahip.

Biletall.com’dan En Ucuz Macaristan Uçak Biletini Bul »

Blue Lagoon, İzlanda

Mavi göl, mavi lagün anlamına gelen Blue Lagoon, İzlanda’nın Reykjanes bölgesinde Grindavík köyünde bulunuyor. Son yıllarda popülerliği gittikçe artan Blue Lagoon, dünyanın en önemli şifa merkezlerinden biri. Silis ve sülfür bakımından zengin olan suyu deri hastalığına iyi geliyor. Özellikle sedef hastaları tarafından çok tercih edilmekte. Blue Lagoon’a her 2 günde 1 su takviyesi yapılıyor.

Yalova, Türkiye

Yalova ilimiz termal otelleriyle ünlü. İstanbul’a ve Bursa’ya 1 saat mesafede olması onu daha da popüler yapıyor. Bölge fay hattında yer alması sebebiyle, toprak altındaki çatlaklardan çıkan suların kendine yer bulmasıyla bir termal merkez haline gelmiş. Türkiye’nin en büyük ve en önemli kaplıcası burada bulunuyor. Karaciğerden safra kesesine, deri hastalıklarından kadın hastalıklarına, romatizmaya kadar pek çok hastalığa şifa olan kaplıcalar Termal’de, Armutlu’da ve Fıstıklı’da bulunuyor.

Saturnia, İtalya


Saturnia Toskana’da yer alan şirin bir belde. Asıl ününü bu şirinliğine değil, vücuda ve kemiklere çok faydası olan kaplıcalarına borçlu. Tablo gibi güzelliğe sahip yollardan, küçük köyleri geçerek buraya ulaşabilirsiniz. 32 derecelik suyuyla Saturnia tam bir şifa merkezi. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Buradaki suyun içeriğindeki minerallerin kozmetikte kullandığı bilgisini de verelim.

Steamboat Springs, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado Eyaleti’ndeki kaplıcalar aileler için en iyi seçenek. Tesiste 2 adet büyük su kaydırağı, 8 adet sıcak su havuzu bulunuyor. Tedavi için gereken her şeyi bulabileceğiniz tesiste, masaj ve spa hizmetleri de mevcut.

Kusatsu, Japonya

Japonya’nın en ünlü kaplıca merkezlerinden biri olan Kusatsu’ya Tokyo’dan 4 saatte ulaşmak mümkün. Zaten Japonlar’ın sıcak suya düşkünlükleri 2000 yıldır süren bir gelenek. Kaplıcanın suları bir madeni parayı bir haftada eritebilecek kadar etkili.

Karlovy Vary, Çek Cumhuriyeti

Karlovy Vary Prag’a 1,5 saat kadar uzaklıkta. Pek çok lider, ünlü isim Kralın Banyosu anlamına gelen bu kente şifa bulmaya gelmiş. Toplam 12 su kaynağı bulunan Karlovy Vary’de çıkan suların sıcaklığı 76 dereceye kadar çıkıyor.

Tabacon, Kosta Rika

Arenal Volkanı’nın ısıttığı yer altı sularının üzerine birçok tesis yapılmış. Tabacon Kaplıcaları da bunlardan biri. Geceyarısına kadar açık olan tesiste çok sayıda havuz bulunuyor. Tesis restoranları ve diğer yapılarıyla profesyonel bir hizmet sunuyor.

Afyon, Türkiye

Kaplıca sayısının fazlalığı ve suların derecesinin yüksekliği Afyon’u ülkemizin önemli termal merkezlerinden biri yapıyor. Kaplıcalar şehre yakın ve etraftaki tesisler kaliteli. Gazlıgöl, Hüdai, Heybeli, Ömer-Gecek Kaplıcaları romatizma, solunum, sindirim, cilt, karaciğer, kas, kemik gibi hastalıklara iyi geliyor.

Das Leuze, Almanya

Stuttgart’ta bulunan ve yaz aylarında günde 8000 kişinin ziyaret ettiği Das Leuze, Almanya’nın en önemli kaplıca merkezi. Şifa bulmak için dünyanın dört bir tarafından insanlar bu merkeze geliyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Almanya Uçak Biletini Bul »

Vichy, Fransa

Allier Irmağı kıyısında bulunan Vichy, kaplıca ve içmeleriyle ünlü. Tarih boyunca şifa arayanlar buraya gelmiş. Romalılar döneminde bile burada şifahaneler yapılmış. Fransızlar bölgede bulunan soğuk su ve sıcak su kaynaklarını tek bir yapıda toplamışlar. Palais des Sources yani Kaynak Sarayı’nda çeşmelerden bu sular akıyor. Kentin adıyla ünlü bir kozmetik firmasının bulunduğunu da hatırlatalım.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

17 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce