Kategoriler: Seyahat Önerileri

Karakter Yapınıza Göre Seyahat Önerileri

Hemen her insan boş zamanını seyahat ederek değerlendirir. Kimisi dünyayı bir uçtan başka bir uca dolaşır, kimisi ise sabit bir noktada kalır ve içinde bulunduğu şehri ya da ülkeyi gezer. Gerçekleştirdiği bu seyahatlerden memnun ayrılanlar olduğu gibi tercih ettiği tatilin kendisine uygun olmadığını anlayanlar da gittikleri tatilden mutsuz bir şekilde dönebilirler. Aslında nasıl bir tatil istediğinizi bildikten sonra tatile gittiğiniz yerin sizin için sıkıcı olmaması gerekir ancak tatili kendi seçiminize göre ayarlamanıza rağmen ondan zevk alamıyorsanız, karakterinize göre bir seçim yapmamışsınız demektir. Karakterinize göre yaptığınız seyahat tercihleri sizi daha mutlu edecektir ama öncelikle nasıl bir karakter yapısına sahip olduğunuzu belirleyip ardından nasıl bir tatile gideceğiniz konusunda karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Çocuk Kalpli

Çocuksu bir ruha sahipseniz veya içinizde bir yerlerde hâlâ çocuk kalmış yanınız keşfedilmeyi bekliyorsa alışveriş temalı bir seyahate yönelmek yerine büyüklerin çocuklar gibi eğlenebileceği parkların olduğu şehirlere ya da ülkelere seyahate gitmeyi tercih edebilirsiniz. Bu karakter yapısına sahip insanlar için Kanada’da Edmonto, Kaliforniya’da Disneyland ya da Hollanda-Amsterdam’da denizcilik müzesini veya Artis Hayvanat Bahçesi gibi eğlence parklarının ve hayvanat bahçelerinin ağırlıkta olduğu ülkeleri tercih etmeleri daha uygun olur.

Maceracı

Adrenalin, heyecan tutkunu, enerjik ve aktif yaşamayı seven bir yapıyı içinizde barındırıyorsanız maceracı bir karakter yapınız var demektir. Yerinizde duramadığınız için yeni yerler keşfedebileceğiniz, adrenalin ve heyecan tutkunu olduğunuz için derin maviliklere dalabileceğiniz, tırmanabileceğiniz, kayak yapabileceğiniz ve yüzebileceğiniz bir seyahati tercih etmelisiniz. Havai Adaları, Miami Sahilleri ve Alp Dağları böyle bir seyahat için düşünülebilecek yerler arasında…

Prague

Romantik

Romantizm sizin için hayatınızda vazgeçemedikleriniz arasında yer alıyorsa ve romantik bir ruh haline sahipseniz tercih edeceğiniz tatil yeri de bu duygularınıza hitap eden bir ülke ya da şehir olmalı. İçinizde duygu ve coşkuyu bir arada oldukça yoğun yaşıyorsanız tatil için gitmeyi tercih edeceğiniz yerler; Prag, Viyana, Amsterdam ve Brugge gibi aşkı ve romantizmi bir arada yaşatan, tüm güzellikleri ile duygunuzu ve hislerinizi ortaya çıkaran şehirler olmalıdır.

oslo

Biletall.com’dan En Ucuz Oslo Uçak Biletini Bul »

Düşünceli ve İçe Dönük

İnsanlarla çabuk kaynaşamayan, bulunduğu ortam içerisinde kendi halinde düşüncelere dalan, çoğu zaman insanların söylediklerini dikkatle dinlemeyen ve sürekli herhangi bir konuyu dert eden bir yapınız varsa içe dönük ve düşünceli bir karaktere sahip olduğunuzu unutmamanız gerekir. Bunun için kendinizi daha rahat ifade edebileceğinize inandığınız bir tatil mekânı olan Kaliforniya’daki Lake Arrowhead’e, Porto Rico’daki San Juan’a ya da Norveç-Oslo’da Jessheim’e gidebilirsiniz. Yalnız bir tatil geçirmek istemiyorsanız yakın arkadaşlarınız da davet etmeniz iyi bir çözüm yolu olur.

Barcelona

Sanatı ve Tarihi Seven

Sanat tarihini, yakın tarihinizi veya diğer ülkelerin tarihlerini incelemeye meraklıysanız, yani tarihi seviyorsanız ve yerinde öğrenmek hoşunuza gidiyorsa tarihi mekânların ağırlıklı olduğu ve tarih kokan bir seyahate çıkmayı düşünebilirsiniz. Bunun için tarihi en yoğun yaşayan Londra, Roma, Barcelona ve Paris gibi şehirlere gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Bolivia

Meraklı ve Yeniliğe Açık

Yeni insanlar görmeyi, yeni yerler tanımayı ve farklı yemekler tatmayı seviyorsanız kısacası yenilikleri yaşamaya açıksanız ve keşfetmeye meraklıysanız, seyahate gideceğiniz zaman bu özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Seyahate gideceğiniz ülkeyi veya şehri seçerken bu özellikleri göz önünde bulundurduğunuz takdirde istediğiniz gibi bir tatil yaşamış olursunuz. Bunun için Çin, Bangladeş gibi Orta Asya ülkelerinin yanı sıra Brezilya, Bolivya gibi Güney ülkeleri de tercih edebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Çin Uçak Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

13 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce