Kategoriler: Kış Tatili

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi Hakkında

Kartepe Kocaeli il sınırları içerisinde yer almaktadır. İstanbul’a en yakın kayak merkezidir. Diğer Kayak merkezlerine göre yüksekliği biraz azdır. Kartepe kayak merkezi rakımı 1601 metredir. İstanbul’da yaşayanlar için hafta sonu kaçamakları için oldukça idealdir.  Kartepe otel konusunda aradığınızı bulabileceğiniz bir dağdır. Marmara bölgesinde yer aldığı için Kartepe hava durumu çok soğuk olmamaktadır. Yeterince yeşil alana sahip olan Kartepe’de ağaçların arasında kaymak mümkün, bu durum oldukça keyifli ve sporcuların tercih etme sebepleri arasındadır. Her kitleye hitap edecek pistlere sahiptir. Kolay, orta ve zor pistleri bulunmaktadır. Kartepe İstanbul arası 1 saat olduğu için İstanbul’dan çok sayıda turist gelmektedir.

Kartepe Kayak Merkezi Aktiviteleri

Kartepe Kayak Merkezi kış aylarında kayak ve snowboard adresi olarak bilinir. Bunların yanı sıra ekstrem sporların birçoğuna da imkanlar sunmaktadır. Özellikle Kartepe’de sezon kapanınca, kamp yapmaya ve dağ yürüyüşü yapmaya gelen turistler vardır. Yaz sezonunda Kartepe zirvesi yürüyüş ve tırmanış severleri çokça ağırlamaktadır.

Kartepe’ye Ne Zaman Gidilmeli?

Eğer kayak yapmak için gideceksiniz sezonun en güzel olduğu ocak veya şubat ayında gitmelisiniz. Tırmanış veya kamp için gidecekseniz Kartepe kayak sezonu kapanınca gitmelisiniz. Özellikle yazın sıcak aylarda kendinizi dağın serinliklerine bırakabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Kartepe’yi ziyaret etmeden önce Kartepe hava durumunu kontrol etmeyi unutmayın.

Biletall.com’dan Kocaeli’ne En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Kartepe Kayak Merkezi’nde Sezon Ne Zaman Açılır?

Kartepe Kayak Merkezi kayak sezonu Aralık ayının ortalarında açılmaktadır. Hava ve kar yağışına göre değişiklik göstermektedir. Kar kalınlığı ocak ayının sonuna doğru artmaktadır. Yaklaşık 3 ay süren kayak sezonu nisan ayının başlarına doğru son bulmaktadır.

Kartepe Kayak Merkezi Fiyatları

Konumu itibari ile ve İstanbul’a yakın olmasından dolayı diğer kayak merkezlerine göre fiyatları bir tık pahalı gelebilir. Fakat fiyatlar gözünüzü korkutacak kadar fazla değildir. Böyle bir kayak merkezine göre oldukça makul fiyatlara sahiptir. Kartepe Skipass fiyatları talep ettiğini çıkışa göre değişiklik göstermektedir.  Çeşitli skipass biletleri bulunmaktadır. Bu skipass biletleri alırken depozito ücreti ödemeniz gerekmetedir. Kartepe kayak merkezi skipass fiyatları şu şekildedir;

  • Kısa Tur: 10 TL
  • Uzun Tur: 35 TL
  • Yarım Gün: 60 TL
  • Tam Gün Sınırsız (Hafta Sonu): 120 TL
  • Tam Gün Sınırsız (Hafta İçi): 80 TL

Bu fiyatlar 2019-2019 kayak sezonuna ait fiyatlardır. Sezondan sezona fiyatlar değişiklik gösterebilir.

Kartepe’de kayak öğrenmeye gidiyorsanız ve ekipmana sahip değilseniz kayak merkezinden kayak ekipmanı kiralayabileceğiniz dükkânlar yer almaktadır. Kiralamak istediğiniz ekipmanın günlük ücretleri farklılık gösterebilmektedir. 2018-2019 sezonuna ait ekipman kiralama fiyatları şu şekildedir;

  • Snowboard ve Snowboard Botu: 40TL
  • Kar Pantolonu ve Kar Montu: 40 TL
  • Kızak: 30 TL
  • Kızak (İki Kişilik): 40 TL
  • Eldiven: 20 TL (Satılık)
  • Bere: 20 TL (Satılık)
  • Kar Gözlüğü: 20 TL (Kiralık)

Kartepe Kayak Merkezi Pistleri Ve Haritası

Kartepe kayak merkezinde 1 teleski, 3 telesiyej ve 4 adet lift bulunmaktadır. Tesislere ait pist uzunlukları 400 ile 3500 metre arasında değişmekte.  Kartepe’de 12 adet pist bulunmaktadır. Bu pisler zorluk derecelerine göre ayrılmaktadır. 1 adet çok kolay pist, 4 adet kolay pist, 5 adet orta zor pist ve 2 adet çok zor pist mevcuttur.  Kartepe’de tesisler sabah 09.00‘da açılıp 17.00’a kadar hizmet vermektedir.

Kartepe’nin en popüler liftleri:

  • Kartepe Telesiyej
  • Geyik Alan Telesiyej
  • Karlık Tepe Teleski
  • Kadı Konağı Telesiyej

Kartepe Kayak Merkezi Nerede Ve Nasıl Gidilir?

Kartepe, Kocaeli il sınırları içerisinde yer almaktadır. İstanbul’a en yakın kayak merkezi olarak bilinir. İstanbul ile Kocaeli arası yaklaşık 135 kilometredir. Bu durum İstanbul’da yaşayanlar için büyük bir avantajdır. Hafta sonu kaçamakları için oldukça yakın olan Kartepe’ye sabah otobüsü ile gidip akşam otobüsü ile dönebilirsiniz. Kartepe kayak merkezi Kocaeli merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Biletall.com’dan Kocaeli’ne En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Terminalden Kartepe Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Kartepe kayak merkezine Kocaeli otogarından gidecek kişiler otogar çıkışında bulunan otobüsler ile merkeze geçerek oradan tekrar otobüse binebilir veya otogarda bulunan dolmuşlar yardımı ile Kartepe kayak merkezine ulaşım sağlayabilirler.

Kocaeli Havaalanı’ndan Kartepe Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Kocaeli havalimanından Kartepe’ye ulaşım sağlamanın en konforlu yolu taksilerdir. Kalabalık bir ekip ile birlikteyseniz en zahmetsiz ulaşım aracı taksidir. Taksi ile Kartepe’ye 25 kilometre tırmandıktan sonra ulaşmış olacaksınız. Taksilere alternatif olarak havalimanından merkeze geçerek merkezde bulunan Kartepe dolmuşlarına binebilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi Popüler Oteller

Kartepe otel olarak ihtiyaçlarınızı sonuna kadar karşılayacaktır. Kartepe kayak merkezi otel fiyatları oldukça makuldür. Kartepe de ve yakınlarında 10 dan fazla otel bulunmaktadır. En popüler otelleri sizler için derledik.

The Green Park Hotel

Kartepe otelleri arasında en büyük otel olan The Green Park Hote’de toplam 300 oda bulunmaktadır. Oldukça lüks olan otelde ihtiyaçlarınızın fazlasını karşılayacak şeyler mümkündür. Toplantı salonu, konferans salonu, spa ve havuz gibi bir çok imkana olanak sağlamaktadır.

Adres: Balaban, Kartepe Cd. No:222, 41000 Kartepe/Kocaeli

Telefon: 0 (850) 502 77 31

Yazıcılar Otel

Maşukiye diye adlandırılan ilçede yer alan otel Kartepe kayak merkezinin de içerisinde yer almaktadır. Yalnızca kışın değil yaz aylarında da ATV, tırmanış ve dağ yürüyüşü için gelen misafirleri ağırlamaktadır.

Adres: Maşukiye Kasabası Alabalık Vadisi, 41295 Kartepe/Kocaeli

Telefon: 0 (262) 354 29 00

Kadifeli Konak Boutique Hotel

Kartepe’de butik otel ihtiyacını tam anlamı ile karşılayan gerek konumu gerek bahçesi ile turistlerin ilgi odağı olan Kadifeli Konak, Kartepe’nin en çok tercih edilen otelleri arasında yer almaktadır. Fiyat performans olarak göze çarpan otelde, kendinizi evde gibi hissedeceksiniz. Kayak merkezine yakın olması nedeni ile kış aylarında kayak yapmaya gelen turistler oldukça fazladır. Yaz aylarında ise doğa sporları yapacak misafirleri ağırlayan butik otel 4 mevsim hizmet vermektedir.

Adres: Maşukiye, Maşukiye Mahallesi 7 Haziran Caddesi, Biberya Sk. No:8, 41295 Kartepe/Kocaeli

Telefon: 0 (552) 360 53 41

Kartepe Kayak Merkezi Canlı İzle

Kartepe kayak tatilinizden önce kartepe canlı kameralarından izleyerek pist durumu, kar durumu ve hava durumuna bakabilirsiniz. Kartepe’yi canlı izlemek için tıklayın.

 

Kartepe Kayak Merkezi Fotoğrafları

Kartepe Kayak Merkezi hangi ilimizdedir?

Kartepe Kayak merkezi, Marmara bölgesinde yer alan Kocaeli il sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Kartepe Kayak Merkezi – Kocaeli merkez arası kaç kilometre? 

Kocaeli şehir merkezinden Kartepe kayak merkezi arasındaki mesafe 35 kilometredir.

Kartepe Kayak Merkezi rakımı kaçtır?

Kartepe kayak merkezi rakımı 1602 metredir.

İstanbul – Kartepe Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

İstanbul’a en yakın kayak merkezi olan Kartepe ile İstanbul arası 135 kilometredir.

Kocaeli Havalimanı – Kartepe Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı ile Kartepe kayak merkezi arası 25 kilometredir.

Kocaeli (İzmit) Otogarı – Kartepe Kayak Merkezi arası kaç kilometre?

Şehirlerarası otobüs terminali ile Kartepe kayak merkezi arası yaklaşık 30 kilometredir.

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

59 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce