Kategoriler: Seyahat Önerileri

Kış Bitmeden Görmeniz Gereken Avrupa Ülkeleri

Bazıları kış aylarını evinde geçirmek ve soğuktan kaçmak isterken, bazıları kışı sevinçle karşılar. Eğer siz de kar yağışına karşı sıcak çikolatanızı alıp etrafı izlemeyi, kar topu savaşı yapmayı ve montunuzu üstünüze geçirip beyaz cennetin tadını çıkarmayı seven biriyseniz mevsim bitmeden bir kış tatili yapmanın tam zamanı. İşte kışın gelişiyle daha da çarpıcı hale gelen harika yerler!

Svalbard / Norveç

Ocak ayının sonuna kadar Norveç’te Polar Night adlı bir şey de yaşanıyor: Güneş bu zaman boyunca asla doğmuyor ve gökyüzünün aldığı en açık renk parlak mavi bir alacakaranlık! Güneş ışığının olmadığı bu süreçte Kuzey Işıkları’nı yakalama şansınız çok yüksek. Bu görüntüyü kaçırsanız bile, etraftaki dev dağlar ve kutup ayıları düşünürsek, Norveç’te görülecek çok fazla şey var.

Norveç Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Kirkjufell / İzlanda

Peri masalı görünümündeki bir dağ olan Kirkjufell, bahar aylarında güzel manzaralara ev sahipliği yapsa da asıl ihtişamını kış aylarında yakalıyor. Doğa fotoğrafçılarının uğrak noktası olan bu dağ, kendi gözlerinizle gördüğünüzde fotoğraftaki halinden kat kat güzel oluyor. Bu dağ manzarasına doyduğunuzda, yakınlardaki, sadece 900 nüfusa sahip küçük Grundarfjörður kasabasını ziyaret etmeyi unutmayın.

Kopenhag / Danimarka

Sıcaklık, huzur, rahatlık kelimelerinin birleşmiş hali olan ‘Hygge’ kavramının yaratıcısı ülkede bu duygu buram buram hissediliyor. Gerçekten huzurun, samimiyetin ve konforun üst düzeyde değer verildiği bu ülkede gezerken mutlu olmamak imkansız. Bu renkli şehri bir de beyazlar altında görmek lazım.

Paris / Fransa

Paris’e gitmek her zaman iyi bir fikir. Kış aylarında ise harika bir fikir! Işıklar Şehri kar yağdığında daha da göz kamaştırıcı bir hal alıyor. Büyülü Notre-Dame ve Eyfel Kulesi’nin çizgilerine kar çok yakışıyor.

Venedik / İtalya

Venedik, dünyada en çok ziyaret edilen yerlerden biri ama bu her zaman için iyi bir şey anlamına gelmiyor. Yaz aylarında turist sayısı aşırılaşan şehir, bunu sınırlamak için denemeler yapmaya başladı. Kalabalıkların daha az olduğu, kanalın huzurlu bir hal aldığı, kartpostal halini almış şehrin güzelliğini deneyimlemek için neden kış aylarını tercih etmiyorsunuz?

Venedik Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Listemizi beğendiniz mi? Sizce hangi şehirlere kış ayları daha çok yakışıyor?

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

6 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce