Kategoriler: Kış Tatili

Kış Sporları Nelerdir?

İnsanoğlunun günlük hayatını bazı zamanlar çekilmez hale getiren kar ve buz ile çok keyifli aktiviteler gerçekleştirmeyi keşfetmesi ile ilk örnekleri görülen kış sporları bugün milyonlarca sporseveri bir araya getiriyor.

Kış sporları kendine özel olimpiyatları da yapılan ve karlı zeminde ya da kapalı spor salonları içindeki buzlu pistte yapılan sporların genel adıdır. Kış sporlarının yapıldığı meşhur şehirlerin uçak biletleri Biletall.com’da sizleri bekliyor.

Geçmişte ulaşım amacıyla kullanılan kızaklar ile başlayan karda/buzda kayma aktivitesi zaman geçtikçe eğlenmek için de yapılır hale gelmiş ve müsabakalar düzenlenmeye başlamıştır. Hem sağlıklı yaşamak hem de kış mevsimini değerlendirmek için yapabileceğiniz birçok spor bulunmaktadır. Kışın belkide daha önce hiç duymadığınız kış sporlarını bulabileceğiniz bir liste hazırladık, aşağıdan göz atabilirsiniz.

Kayak

Kış sporu dendiğinde aklınıza gelecek ilk spor kuşkusuz kayaktır. Küçük büyük her yaştan sporseverin ilgilendiği bu spor serbest stil, alp disiplini, kuzey kombinesi, kayakla atlama gibi çeşitli dallar altında rağbet görmektedir. Alp disiplini slalom ve büyük slalom olmak üzere iki gruba ayrılır ve genel olarak aşağı doğru eğimli bir pistte kapılar içinden geçerek en hızlı varış noktasına ulaşmaya çalışılır. Biatlon kayak ile belli bir süre gittikten sonra tüfek ile atış yapılarak oynanan kayak oyunudur. Kayaklı koşu kızaklar ve sopalar ile engelli bir parkurda yapılır. Skibob ise kayak bisikletidir ve bisiklet gibi tasarlanmış kızaklarla oynanır.

Biletall.com’dan Bursa Uludağ Otobüs Biletini Bul »

Snowboard

Snowboard kayağa göre biraz daha profesyonel işi bir spordur. Özel üretim bir tabla üzerinde kaymak üzerine kurulu bu spor küçük büyük her yaştan herkes için uygundur.

Kızak

Farklı stiller ile kaymak isteyenlerin tercih ettiği heyecanlı bir kış sporudur. Küçük bir kabin içerisinde pistten kayma ya da köpeklerin çektiği araçlarla yapılan yarışlara birçok çeşiti bulunur.

Buz Pateni

Buz üstünde yalnız ya da çift olarak kayarken uçma hissi yaşatan bir spordur. Estetik bir spor olan artistik buz pateni, buzda dans ya da sürat pateni en çok tercih edilen buz pateni türleridir.

Kısa kulvar süret pateninde oval şekilde bir parkur üzerinde dönme ve düz parkurda hızlı kayma şeklinde oynanır ve fazla dönüş yapılmaz. Sürat pateninde ise oval bir parkurda oynanır ve mesafeler daha uzundur.

Buz Hokeyi

Özel kıyafetler giyen sporcuların disk şeklindeki bir metal topu hokey sopaları ile karşı kaleye atma mücadelesidir. Suni buz üzerinde de yapılabilen bu spor özellikle Amerika kıtasında yoğun ilgi görmektedir.

Skeleton

Aşağı eğimli ve buzlu bir zemin üzerinde özel tasarlanmış kızaklar yardımıyla yapılan bir kış sporudur.

Körling

Granitten üretilmiş özel bir taşı belirlenmiş bir uzaklıktan kaydırarak parkurun diğer ucundaki hedefin içinde durdurmaya dayanan bir kış sporudur. Bu noktaya en yakın atışı yapan sayıyı alır.

Kar motoru yarışı

Kar üzerinde ulaşım amaçlı tasarlanan kar motorlarının yaygın olarak kullanılması ile ortaya çıkmış bir spordur. Önceden belirlenmiş bir pist ve güzergah ile gerçekleştirilen bu yarışlar hem kar hem de motor sporları tutkunlarını ortak bir paydada buluşturur.

Kar Raftingi

Kar üstünde aynı suyun üzerinde olduğu gibi özel bir şişme bot yardımı ile rafting yapmak da son dönemlerde popüler kış sporları arasına girmiştir.

Kızaklı köpek yarışı

Birden fazla sayıda köpeğin bağlandığı kızağın kar üzerinde çekilerek yarışılmasına dayalı bir kış sporudur. Kızak sayıları 24’e kadar olabilecek köpekler tarafından çekilir. Köpekler bu spor için özel olarak eğitilir. Sporcu arkaya oturur ve buradan yarışı yönetir. En ünlü kızaklı köpek yarışı Trail’dir.

Bandy

11 oyunculu iki takımın 45 dakikalık iki devre boyunca topu küçük bir kaleye sokmaya çalıştığı kış sporudur. Buz hokeyi ve futbola benzer. Oyuncular bandies isimli sopalarla oynar. Sporcular hem patende hem de top kullanmada başarılı olmalıdır.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

16 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce