Kategoriler: Seyahat Önerileri

Kısa Bir Mola Diyenler İçin Seyahat Önerileri

Kimi zaman stresli iş yaşantınızdan ve yoğun çalışma ortamınızdan fırsat bulup da kendinizle baş başa ya da ailenizle tatil yapmak için zaman ayıramıyorsunuz. Kimi zaman da tatil yapmak için fırsat bulduğunuz zaman tatil masrafları pahalı bir bütçe ile tatil yapmanıza neden olabiliyor. Mesela, tatil yapmak için bu hafta sonunu seçtiniz ancak bilet fiyatları ve konaklama ücretleri oldukça pahalı… Ya da yemek ve tur fiyatları da size pahalı geldi. Tatilinizi de size uygun fiyata mal olacak bir tatil haline getirmek istiyorsunuz. Peki, bu durum karşısında ne yapmanız gerekir? İşte, bazı uygun seyahat önerileri…

Kısa Bir Mola Diyenler İçin Seyahat Önerileri

İndirimleri takip edin

Uygun fiyata seyahat etmeyi istiyorsunuz ancak bütçenize göre bir bilet ya da konaklama tarifesi bulamadınız. Ne yapmanız gerektiği konusunda kara kara düşünmeye başladınız ve işin içinden çıkamadınız. Aslında yapmanız gereken işlem oldukça basit. Gitmek istediğiniz yere uygun bilet ve konaklama ücretlerinde yapılan indirimi mutlaka takip etmelisiniz. Seyahatlerinizi daha uygun maliyetle gerçekleştirmeniz için size olanak sağlayacaktır.

Uygun fiyatlı olan ya da ücretsiz şehir turlarından faydalanın

Seyahate gittiğiniz şehrin elbette ki her yerini gezme imkânınız yok. Belli başlı ya da sizin için önemli olarak düşündüğünüz yerleri gezmeniz daha uygun olacaktır. Şehir turunu istediğiniz gibi gerçekleştirememiş olsanız bile bu şekilde daha uygun bir bütçeyle gezmiş olacaksınız. Bu tür fırsatları da yakalayabilmeniz için mutlaka tur şirketlerinden broşür alıp, uygun fiyatlı gezileri takip etmeyi unutmayın.

 

Ücretsiz müze turlarını tercih edin

Müzelerde mutlaka bir şehrin kültürünü yansıtan yerlerdir ve seyahatlerin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Çünkü ne amaçla olursa olsun herhangi bir ülkeye ya da şehre geziye gittiğiniz zaman, o yerin kültürü hakkında en doğru ve düzgün bilgileri müzelerden almanız kaçınılmaz. Bunun için de yapmanız gereken tek şey müzelerin çıkardıkları broşürleri takip ederek, ücretsiz ziyaret günlerini yakalamanızdır.

Arkadaşlarla seyahat etmeyi tercih edin

Arkadaşlarınızla seyahat etmek ailenizle seyahat etmekten daha eğlencelidir. Dilediğiniz yerde durabilirsiniz çünkü belli bir yere yetişme derdiniz yoktur. Elbette ki ailenizle birlikte tatile çıktığınız zaman fazladan masraf yapmazsınız ama arkadaşlarınızla tatile çıktığınız zaman kendinize ait harcamalarınız mutlaka ki olacaktır. Ancak belli masrafları (örneğin; benzin gibi) birlikte karşılayabilir ve seyahat maliyetlerinizi aza indirgeyebilirsiniz

Otostop yoluyla seyahat edin

Seyahat etmek için uygun fiyata bilet bulamadınız fakat bu sizin için bir sorun ve engel olmamalı. Otostop yaparak da seyahat edebilir ve gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Seyahat ücretine vereceğiniz para cebinizde kalmış olur ve gittiğiniz yerde bu parayı başka bir iş için kullanma imkânı bulmuş olursunuz. Ayrıca otostop yaparak yolculuk etmeyi tercih ederseniz de farklı insanların yol anılarına da tanıklık edebilirsiniz.

 

Pansiyon ya da misafirhanelerde konaklamayı tercih edin

Pansiyonlar konaklamak için otellerden daha uygun teklifler sunarlar. İster uzun süre konaklayın ister kısa süre, her şekilde uygun fiyatlı teklifler bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra pansiyonlarda kalmanızın en büyük avantajı mutfakta dilediğiniz gibi kendi yemeğinizi yapabilme fırsatı bulabilmenizdir. Otellere verdiğiniz konaklama ve açık büfe masrafından arttırdığınız parayı, daha sonra beğendiğiniz bir eşyayı almak için kullanabilirsiniz.

Yürüyerek gezin

Tatil yapmaya gittiğiniz şehirlerde toplu taşıma araçlarına yatırım yapmak yerine gezeceğiniz yerler yakınsa elinize bir harita alın ve mümkün olduğu kadar her yeri yürüyerek gezmeye çalışın. Hem toplu taşıma araçlarına verdiğiniz ücretten tasarruf etmiş olursunuz hem de bilmediğiniz yerleri de keşfe çıkarak daha ilginç bir tatil ve seyahat deneyim kazanmış olursunuz.

Sokak yemeklerinin tadını deneyin

Tatile gittiğiniz yerde yürüyerek gezmenin bir başka avantajı da sokakta yapılan değişik yemekleri tatmanızdır. Kalabalık küçük bir mekân bulursanız, mutlaka sıcak ve güzel yemekler bulabilmeniz kaçınılmadır. Ancak sokak yemekleri diye de fazla abartmamak lazım. Bazı seyyar satıcılarda yemek yerken ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Ayrıca gezinirken mutlaka gözünüz yolda olsun. Çünkü yolunuzun üstünde sizin gibi dolaşan gezginlere denk gelebilirsiniz. Onlardan fikir alın ve mutlaka onların fikirlerine kulak verin.

Yorumları Görüntülü

  • bu güzel yazı için teşekkür ederim çok faydalı olmuş.ama
    yurtiçi tatilin önemli olması gerekiyor artık.kumsallarımızda kültür ve sanat gezilerimizde yurt dışından rabet görürken yurt içinden istek yok.tuhaf başka milletler bizi daha çok seviyor sanki.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce