Kategoriler: Yurtdışı Rehberi

Kuzey Avrupa’nın Küçük Venediği: Brugge

Bu tatil döneminde, Avrupa’da unutulmaz bir yolculuğa hazır mısınız? Tarihin derinlerine uzanan mimarisi, kendine özgü evleri, unutulmaz lezzetleri ve romantizm dolu kanallarıyla sizi kendisine hayran bırakacak Brugge şehri, rüya gibi bir seyahat için sizleri bekliyor.

Belçika’nın gözde şehri Brugge, dünyaca ünlü çikolataları, Orta Çağ’dan günümüze uzanan tarihi mirası ve gezmeye doyamayacağınız mekanlarıyla vazgeçilmez seyahat rotalarınızdan biri haline gelebilir.

Brugge Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Belçika’nın giderek yükselen turistik bir değeri haline gelen şehri Brugge, aynı zamanda sahip olduğu limanıyla her zaman bir yerleşim yeri olarak ilgi görmüş. Şehrin tanınmasındaki ve “Kuzeyin Venedik’i” olarak adlandırılmasındaki en büyük neden ise şehir içinde sandallarla gezilebilecek olan büyük kanallarının yer alması. Brugge şehri, Belçika’nın Flaman adı verilen bölgesinde bulunuyor. Belçika ülkesi yapı olarak başkent bölümü, Valon ve Flaman ismi verilen üç bölgeden oluşuyor. Brugge uçak bileti ile bu bölgeleri gezmek mümkündür.

Ağırlıkla Flemenkçe dilinin yaygın olarak kullanıldığı Flaman bölgesinde yer alan şehir, kendine özgü tarihi yapısıyla diğer bölgelerden ayrılıyor. Şehir kalabalığının yoğun olmadığı Brugge, Orta Çağ’dan kalma dini yapıları ve sokaklarıyla gezilmeyi bekleyecek birçok uğrak noktası bulunduruyor. Bir liman şehri olan ve ülkenin kuzeyinde yer alan Brugge, iklim yapısı nedeniyle daha çok yaz aylarında ziyaret ediliyor.

Brugge’e Nasıl Gidilir?

Deniz kıyısında yer alan ve büyük bir liman kenti olarak bilinen Brugge’e ülkemizden doğrudan uçuş yapılmamaktadır. Bundan dolayı şehre Brüksel üzerinden gidilmelidir. Brüksel’e uçak biletlerini buradan sorgulayarak, seferlere göz atabilirsiniz. Brugge ile Brüksel arası yaklaşık 90 kilometredir. Türkiye’den düzenlenen uçuşlarla önce Brüksel’e gidebilir, oradan kalkan trenlerle şehre ortalama 70 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Belçika uçak bileti ile Brugge’yi görmek mümkün.

Brugge’de Gezilecek Yerler

Unutulmaz lezzetleriyle, romantik su kanallarıyla, yemyeşil doğası, müzeleri ve tarihi adresleriyle Brugge, gezip görebileceğiniz pek çok güzellikle dolu. Şehrin önemli ziyaret yerlerinden bazılarını sizler için sıraladık.

Çan Kulesi

Brugge şehrinin benzersiz manzarasını çok daha iyi görmek istiyorsanız, dünyaca ünlü saat kulesini ziyaret edebilirsiniz. 13. Yüzyılda inşa edilen kule, pek çok kez restore edilerek günümüze kadar ulaşmış önemli turistik yerlerden biri.

Grote Markt

Grote Markt, Brugge şehrinin en büyük meydanlarından biri. Turistlerin yoğun olarak akın ettiği meydan, hem şehrin mimarisini net olarak görmek hem de bölge mutfağının en güzel örneklerini bulabileceğiniz restoranları keşfetme bakımından kaçırılmayacak bir fırsat olabilir.

St. Salvator’s Cathedral

Aziz Salvator Katedrali, Brugge şehrinin simgesi haline gelmiş devasa yapılardan biridir. Yüzyıllar boyunca farklı mimarların eli deymiş olan görkemli katedral, bölgenin tarihi yapısını keşfetme açısından önemli bir durak olarak kabul edilir. Aziz Salvator Katedrali turistlerin ziyaret ettiği, ücretsiz olarak girilebilen yapılardan biridir.

Biletall.com’dan Belçika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Historium

Brugge şehrinin en önemli özelliklerinden biri de Orta Çağ mimarisinin en güzel örneklerini barındırmasıdır. Historium Müzesi, bu eşsiz mimariyi görmek ve bölgenin tarihini yakından tanımak için gidebileceğiniz önemli yerlerden biridir. Giriş ücreti alınan müze, aynı zamanda şehri ve bulunduğu meydanı görmek için ideal bir ziyaret noktası olacaktır.

Burg Meydanı

Brugge şehrinin eşsiz mimarisine sahip eski devlet binalarını ve sarayını görmek için gidebileceğiniz meydanların başında Burg gelir. Meydanın çevresinde ziyaret edebileceğiniz birçok lezzet durağını bir arada bulabilirsiniz. Burg meydanı konum itibariyle Dijver nehrine yakındır. Meydanı gezdikten sonra bir süre yürüyerek romantik su kanallarına ulaşabilir, unutamayacağınız bir sandal gezintisi yapabilirsiniz.

Brugge’de Denenmesi Gereken Lezzetler

Turistik bir şehir olan Brugge’de hem yerel lezzetleri hem de pizzadan waffle’a kadar birçok dünya lezzetini bir arada bulabilirsiniz. Brugge, aynı zamanda dünyaca ünlü Belkçika çikolatalarını tatmanız için kaçırılmayacak fırsatlardan biri. Liman şehri olan Brugge’de özellikle midye lezzetini denemenizi öneriyoruz. Kendine özgü bir patates kızarmasına sahip şehirde dilerseniz midyeyle, dilerseniz tek başına bu lezzeti deneyebilirsiniz. Şehir ve çevresinde hamur işi tatlılar ayrı bir öneme sahip. Şehre uğramışken gaufre adı verilen ve farklı şekillerde hazırlanan tatlıları denemeden dönmeyin.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

6 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce