Kategoriler: Yurtdışı Rehberi

Nehir Turu Yapılabilecek Şehirler

Yeni yerler görmek her zaman ilgi çekici olmuştur. Gezmeyi seviyorsanız ve bununla ilgili notlar biriktiriyorsanız ajandanıza nehir turu yapılabilecek şehirleri de eklemelisiniz. Nehir turu yaparak yeni yerler görebilirsiniz. Bunun için size özel seçenekle sunulan turları seçebilirsiniz. Nehir turu yaparak yeni yerler görmek isteyenler için bir liste belirledik. Bu listeden size uygun olan yerleri gezebilirsiniz.

Nehir turu şehirlerin hepsini görme imkanını size sunar. Avrupa’da farklı bir gezi planı oluşturmak istediğinizde nehir turları ön plana çıkıyor. Bu nehir turlarında birden fazla şehri görmek ve özellikle de şehir içlerinde yer alan önemli yerleri görmek oldukça dikkat çekici olacaktır. Avrupa da kaliteli bir zaman geçirmek istiyorsanız size sunulan bu turlardan mutlaka yararlanmalısınız. Kısa süre içerisinde birden fazla yer görmek oldukça heyecan verici olacaktır. Tura başlamadan önce gideceğiniz şehirler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu sayede kaliteli bir seyahat dönemi yaşayabilirsiniz. Nehir turunda hem doğanın tadını hem de şehirlerin tadını çıkarabilirsiniz. Şansınıza hava güzel ise bu keyif iki kat artacaktır.

Tuna Nehri Turu

10 ülke sınırları içerisinde yer alan Tuna nehrini gemi ile gezebilme imkanınız bulunuyor. 2400 kilometre boyunca gemi ile seyahat imkanı bulunmaktadır. Nehir Almanya’da doğar ve Karadeniz’e dökülür. Turun başlangıç noktası Almanya’dan başlar. Almanya’ya gittiğinizde mutlaka bu turlara katılmalısınız. Tura başladığınızda ilk karşınıza çıkacak olan Gotik kilisesi olacaktır. Daha sonra ise 16 ve 17 yüzyıldan yapıları görebileceğiniz Avusturya Melk bölgesini göreceksiniz. Bu turda Viyana’yı da görebilme imkanınız bulunuyor. Ayrıca burada birbirinden lezzetli besinler de sizleri bekliyor olacaktır. Bu turda görebileceğiniz önemli yerlerden biri de Prag olarak karşınıza çıkacaktır. Bu turda görebileceğiniz şehirler arasında Viyana, Bükreş, Belgrad, Budapeşte ve Bratislava yer alıyor.

Ren Nehri Turu

Nehir İsviçre’de hayat bulup Hollanda sınırlarında yer alarak burada bulunan Rotterdam kuzey denizine dökülmektedir. Nehrin uzunluğu 1230 kilometredir. Gezilebilecek alan ise 880 kilometre olarak karşınıza çıkacaktır. Bu turda karşınıza çıkan ilk şehir Köln olacaktır. Almanya’dan sonraki durak Fransa olacaktır. Fransa da Strazburg şehrini görebilirsiniz. Burada Ortaçağ eserleri de görebilme imkanınız bulunur. Tarihi seviyorsanız burayı dikkatli bir şekilde gezmelisiniz. Daha sonra Hollanda’yı gezebilme imkanınız olacaktır. Duraklarınız Amsterdam ve Rotterdam olacaktır. Geçmiş tarihi ile ünlü olan bu bölgenin keyfini çıkarabilir ve meşhur peynirlerden tadabilme imkanı bulabilirsiniz. Diğer görülecek şehirler ise Amsterdam, Utrecht, Bürüksel, Köln, Rudesheim, Manheim, Strasbourg, Basel, Stuttgard ve Düsseldorf gibi önemli şehirler bulunuyor. Her şehrin kendine özgü mimarisi ve tarihi geçmişi sizi etkileyecektir. İsviçre’nin en güzel nehirlerini ziyaret etmek için İsviçre uçak biletini hemen al.

Volga Don Nehir Turları

Avrupa da yer alan en uzun nehir unvanını taşır. Turun başlangıç noktası St. Petersbur’dan başlar. Başlangıç noktasında görebileceğiniz birçok alan bulunuyor. Özellikle Ermitaj müzesi, yazlık ve kışlık saray bahçeleri sizi çok etkileyecektir. Turun devamında ise Mandrogy’u görebilirsiniz. Burada Rus köylerini gezebilirsiniz. Rus köylerinin yapısı oldukça dikkat çekicidir. Gittiğinizde yerel yemeklerin tadına mutlaka bakmalısınız. En son durak olarak Moskova yer alıyor. Burada da görülebilecek birçok nokta bulunmaktadır. Kızıl meydan, Kremlin kulelerini mutlaka ziyaret etmelisiniz. Moskova alışveriş merkezleri ile de ünlü bir şehirdir. Buradan birçok hediye ürün de alabilme imkanınız bulunur.

Dinyeper Turu

Nehir Karadeniz’e dökülmektedir. Başlangıç noktası Rusya’da bulunan Valday dağlarından başlamaktadır. Nehir Beyaz Rusya ve Ukrayna üzerinden de geçiyor. Bu turu tercih ettiğinizde Rusya ve Ukrayna’ya ait şehirleri görebilirsiniz. Ukrayna’da yer alan en önemli şehirler arasında bulunan Kiev de görülebilmektedir. Sovyet döneminden kalma eserleri merak ediyorsanız burayı gezerek görebilme imkanınız bulunur. Yar bebek anıtı da bu turun içerisinde görülebilecek yerler arasında bulunuyor. Bu anıt Nazi saldırısında ölmüş olan 10 bin kişinin adına yapılmıştır. Görsel kaliteye sahip olan bu anıt sizi etkileyecektir.

Rhone Nehri Turu

İsviçre’yi merak ediyorsanız bu tura katılabilirsiniz. Bu nehir İsviçre’de başlar, Fransa üzerinden geçerek Akdeniz’e dökülür. Fransa’yı görmek istiyorsanız bu tura katılabilirsiniz. Özellikle Lyon kenti sizi kendisine hayran bırakacaktır. Tur içerisinde Lyon, Viyana, Hermitage, Avingnon ve Arles şehirlerini görebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Fransa Uçak Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce