Kategoriler: Yurtdışı Rehberi

Ölmeden Önce Gitmeniz Gereken 10 Doğa Harikası Şelale

Her yıl dünyanın birçok yerinden bir çok insan eşsiz manzarasıyla müthiş şelaleleri görmek için seyahat ediyor. Suyun akışının insana huzur verişini izlerken sesiyle de insan ruhunun pozitif olarak nasıl etkilendiğine tanıklık ediyorlar. Yani insanların bu şelaleleri izlerken kendilerini onun ve doğanın bir parçası gibi hissediyor olmaları bu muhteşem doğa harikalarını daha anlamlı kılıyor ve görülmeye değer yapıyor. Görülmesi gereken bu doğal güzellikleri vakit kaybetmeden keşfetmeniz ve “Keşke gidip görseydim” dememeniz için daha fazla beklemeyin. İşte ölmeden önce görmeniz gereken 10 doğa harikası şelale…

Niagara Şelalesi

Şekil olarak at nalına benzetildiği için “Atnalı Şelalesi” olarak da adlandırılıyor. ABD ile Kanada arasında sınır görevi gören bu şelale, bu iki ülkenin elektrik kaynağı açışından oldukça büyük önem taşıyor. Yakın zamanlarda Guinness Rekorlarına (Nik Wallenda Niagara şelalesi üzerinde 550 metrelik ipte yürümüştü) da şahitlik etmiş bu şelale, her yıl neredeyse yaklaşık 14 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

Jog Şelalesi

253 metre yükseklikten dökülen bu şelale, Hindistan’ın en büyük şelalelerinden biridir. Muson yağmurlarından önce sakin akan bu şelale, yağmurların artmasıyla adeta bir çağlayana dönüşüyor. Şelalenin ziyaretçilerine sunduğu bu muhteşem görüntüyü her iki yaka üzerinde bulunan bungalovlardan izleyebilirsiniz.

Victoria Şelalesi

Zimbabwe ve Zambia arasında bir sınır olan şelale, 1700 metre genişliğinde ve 128 metre yüksekliğindedir. Dünyanın Geçici 7 Harikası arasında yer alan bu şelale, ziyaretçilerini her daim gökkuşağı ile karşılıyor. Afrika’nın en büyük şelalelerinden biri olarak bilinen Victoria, Afrika’da var olan kuraklığa rağmen etrafı en yeşil olan alan olarak biliniyor.

Huangguoshu Şelalesi

Çin’in güneybatı kesiminde yer alan Huangguoshu turistik bölgesinde bulunan bu şelale bölge adıyla anılıyor. 17 şelalenin bir araya gelmesiyle oluşan Huangguoshu, bu özelliğinden dolayı en büyük şelaleler topluluğu olarak da Guinness Rekorlar Kitabında yer almaya hak kazandı. Şelalenin içi kısmında yer alan mağara, gelen ziyaretçilere bu doğa harikasını daha yakından görmelerine imkân sağlıyor.

Biletall.com’dan Çin’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Gullfoss Şelalesi

“Altın Şelale” olarak da adlandırılan Gullfoss, iki katlı bir yapıya (11 metre ve 21 metre yüksekliğinde) sahiptir. İzlanda’da Beyaz Nehir üzerinde bulunan bu şelale 32 metre yüksekliğindedir. Her mevsim yağan düzenli yağmurların yanı sıra yazın oluşan buz kütlelerinin erimesiyle bir anda Avrupa’nın en büyük şelalesi haline geliyor.

Angel Şelalesi

İspanyolca adı “El Salto Angel” olarak bilinen şelale Venezuela’da yer alıyor. Angel şelalesinin yüksekliği 978 metre ile “Dünyanın En Yüksek Şelalesi” olarak adlandırılıyor. Venezuela’nın Canaima Ulusal Parkı içerisinde yer alan bu şelaleye ulaşım sadece hava yolu ile sağlanıyor.

Darende Gürpınar Şelalesi

Malatya iline bağlı Darende ilçesinde bulunan şelale, 45 metre yükseklikten akıyor. Şelalenin yarattığı muhteşem görüntünün her iki yanında yer alan yemyeşil ağaçlar da bu doğa harikasının gözler önüne serdiği güzelliğe eşlik ediyor. Ziyarete gelen yerli ve yabancı turist sayısını her yıl arttıran şelale, görülmeye değer…

Iguasu Şelalesi

Brezilya’nın güneyinde bulunan bu şelale, kendi adını taşıyan Iguasu şehrinde yer alıyor. Dakikada akan 9100 m3’lük su miktarından ve irili ufaklı bünyesinde barındırdığı 275 şelaleden dolayı dünyanın en büyüklerinden biri olarak anılıyor. Rio De Janeiro üzerinden 3,5 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşılan bu şelale, Brezilya, Arjantin ve Paraguay arasında yer alıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Brezilya Uçak Biletini Bul »

Detian Şelalesi

Çin ve Vietnam arasında sınır görevi gören şelale, Asya’nın sahip olduğu en büyük, dünyanın ise ikinci büyük sınır şelalesi olarak anılıyor. Yüksekliği 60 metre olan şelale, 3 basamaklı bir görünüme sahip… Kışa girerken suyunun azalması şelaleye ayrı bir güzellik verirken Temmuz ve Eylül ayları arasında akıntının artmasıyla turizm sezonuna da canlılık geliyor.

Kaieteur Şelalesi

Guyana Yağmur Ormanlarının ortasından geçen Kaieteur Şelalesi, Potaro Nehri üzerinde bulunuyor. Suyu 226 metreden düşen şelale, yükseklik olarak Niagara Şelalesi’nden 4 kat, Victoria Şelalesi’nden de 2 kat büyük. Saniyede geçen suyun miktarından dolayı dünyanın en güçlü şelalelerinden biri olan Kaieteur, iki yanında bulunan ormanların duruşu ve gökkuşağı ile muhteşem bir manzara ortaya koyuyor.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

14 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce