Kategoriler: Seyahat İpuçları

Seyahat: Nihai Kişisel Gelişim Aracı

Nasıl kişisel gelişim sağlayacağınız konusunda bilgi veren web sitelerinin, podcast’lerin ve konferansların son dönemde yükselişe geçmesiyle birlikte hepimiz kişisel gelişimimize önem vermeye başladık. Kuşkusuz hepimiz yeterli imkanlara sahip olarak olmak istediğimiz kişi olmayı istiyoruz.

  • Daha fazla dil öğrenmek istiyoruz
  • Daha sosyal olmak istiyoruz
  • Daha iyi beslenmek istiyoruz
  • Daha fazla okumak istiyoruz
  • Daha fazla seyahat etmek istiyoruz
  • Daha özgür olmak istiyoruz

 

Liste uzayıp gidiyor! Sıklıkla, nasıl bir ilerleme sağladığımızı düşünmeden hayatımızı geçiriyoruz. Bugün yapmak istediğimiz şeyleri gerçekleştirmeye başlamak için mükemmel bir gün.

Herkesin hayatında inişli çıkışlı dönemleri olur ve hayatında değişiklik yapmak isteyebilir. Değişim zordur. Hayatınızdaki bir iki alışkanlığı değiştirmek dahi yoğun çaba ve sabır gerektirir. Bir kaç değil, yüze yakın değişiklik yapmak içinse kimsenin buna mental enerjisi ya da zamanı yok. Bu nedenle yeni yılda alınan kararların çoğu başarısız oluyor. Yeni yılda başarmak için uzun bir liste hazırlıyoruz, ancak sonunda çoğumuz bundan vazgeçiyoruz.

Kişisel gelişim sağlamak isteyenlere verebileceğimiz en basit tavsiye seyahat etmektir. Seyahat kendini geliştirme hedeflerinin yoğunluğunu tek bir aşamada çözer.

Şunu hayal edin: Kiev için bir uçuş rezervasyonu yaptınız ancak Ukraynaca ya da Rusça bilmiyorsunuz ve bunun üstesinden gelebilmek için de seyahatinizi yalnız gerçekleştiriyorsunuz. Kiev’e indiniz. Şimdi işaretleri farklı bir dilde olan kentte gezmeli, yönergeler için yabancı dil bilen birilerinden yardım istemelisiniz. Pansiyona gidin, apartta arkadaş edinin ve şehri boydan boya gezin.

Ülkeden ayrıldığınız zamana kadar oranın dilini konuşamadığınızda, bilmediğiniz bir yere nasıl gideceğinizi öğrendiğinizde, yabancı arkadaş edinmeyi başardığınızda, nasıl özgür olabileceğinizi farkettiğinizde, yabancılarla nasıl iletişim kurulacağını deneyimlediğinizde bir çok sorunla karşılaşırsınız.

Bir gezi sırasında iletişim, problem çözme, yabancı dil, sosyal durumlarla başa çıkma ve beklenmedik durumlarda harekete geçme kabiliyetlerinize olan özgüveninizi artırmış olursunuz. Çünkü bunlarla baş etmeniz gerekir, başka seçeneğiniz yoktur. Utangaç, içine kapanık bir insan olsanız dahi seyahat ettiğinizde herhangi bir şehirde insanlarla temas ederek yol bulmanız gerekir. Zaman içinde yavaş yavaş arkadaş edinme yeteneğiniz de artış olduğunu farkedeceksiniz.

Seyahat insanı rutininden çıkarır. Bağımsızlığına, daha fazla risk almasına, değişimle gelişmesine, insanlarla daha iyi anlaşmasına, daha fazla öğrenmesine ve daha yönlü bir kişilik geliştirmesine yardımcı olur. Bununla birlikte seyahat her derde deva değildir. Sorunlardan kaçmak için yeterince uzak bir yer yok. Ancak yolculuk size hayatınızı geliştirmek için bir şans verir. Sizi kapasitenizi aşmaya zorlar.Kendinden daha emin olmanın, kişisel gelişim sağlamanın en iyi yollarından biri yalnız seyahat etmektir.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce