Kategoriler: Gurme

Sıcak Yaz Günlerinde İçinizi Ferahlatacak Hafif Yemek Önerileri

Yaptığımız yemeğin lezzetli olduğu kadar sıcak havalarda da bedenimizi yormamasını istiyorsak, doğru malzemeleri seçmeli ve sağlıklı yemeklerle soframızı süslemeliyiz. Yaz sıcaklarının bizi biraz bunalttığı şu günlerde “Acaba bugün ne pişirmeli?” sorusunu soranlara, hem pratik hem de leziz birkaç önerimiz olacak… İşte sizler için keyifli birkaç yaz lezzeti!

Yoğurtlu Kabak Salatası

Kabak, yaz aylarının özellikle kızartmasıyla vazgeçemediğimiz bir lezzeti. Gelin onunla daha sağlıklı bir şekilde kullanarak nefis bir salata yapalım.

Yoğurtlu kabak salatası tarifi:

  • İki üç adet kabağı (kalabalık bir sofra ise kabak sayısını dilediğinizce arttırabilirsiniz) önceden sıvı yağ gezdirdiğimiz bir tavaya rendeleyip, suyunu emene kadar pişirelim.
  • Salatamıza ilave edeceğimiz 2 bardak kadar yoğurda birkaç diş sarımsak ezip, tuz ile birlikte karıştıralım ve kıyılmış dereotu ekleyelim.
  • Dilerseniz salatanızın üzerine doğal zeytinyağı gezdirebilir, pul biberle süsleyebilirsiniz.

 

Zeytinyağlı Enginar

Enginar, kalp sağlığına iyi gelir ve kolesterolü düzenler. Sofralarımızda ara sıra yer alması gereken lezzetli bir sebzemizdir. Onu zeytinyağı ile birlikte kullanarak çok daha sağlıklı bir yiyeceğe dönüştürebiliriz.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi: 

  • 3 – 5 adet enginarı hafifçe yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlama suyunu dökmeyelim.
  • Bir orta boy patates ve havucu küp halinde doğrayalım. Bunun yanında bir su bardağı bezelyeyi de havuç ve patatesten sonra ekleyip, tuz ile birlikte kavuralım.
  • Havuç, patates ve bezelye karışımını enginarların içine koyalım, dizelim ve haşlama suyunu üzerine koyalım ve fırında pişirelim. Haşlama suyu dışında tenceremize biraz daha su koyarak pişirebiliriz.

 

Yoğurtlu Fasulye Kızartması

Sofraların vazgeçilmez tadı fasulyeyi bu kez yaz sofralarına uygun bir şekilde pişirebiliriz. İşte daha önce bu lezzeti denememişler için fasulye kızartması tarifi:

  • 1 kilo taze fasulyeyi yıkadıktan sonra haşlayarak başlayalım. Haşladığımız fasulyelerin kuruması için bir süre süzgeçte tutalım.
  • Tuz, karabiber ve mısır ununu harç olarak ekleyip iyice fasulyelerle karıştıralım. (Tuzu ve karabiberi göz kararı ve mısır ununu da bir bardak koyabiliriz.)
  • Tavamıza sıvı yağ koyup mısır unu eklediğimiz fasulyeleri pişene kadar ısıtalım. Sos için bir bardak yoğurda biraz pul biber, nane ve mayonez ekleyelim ve ılık fasulyelerle beraber servis edelim. İsteğe bağlı olarak üzerine dereotu ilave edebilirsiniz.

 

Yaz Türlüsü

Türlüler, hem lezzetli hem de her mevsim tüketilmesi keyifli yemek çeşitlerindendir. Söz konusu yazın yemek pişirmek olduğunda elbette çok daha pratik bir çözüm isteriz. İşte size leziz ve kolay bir türlü tarifi:

  • Tenceremizin dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı dökelim.
    Bir yemeklik sivri biberi tenceremize ilave edelim. 1 orta veya büyük boy soğanı doğrayıp, yine tenceremize alalım ve kavuralım.
  • Önceden doğradığımız kabakları tenceremize alalım. Daha sonra küp olarak kestiğimiz bir patatesi de tenceremize ilave edelim. İki adet küçük havucu dilimleyip yemeğimize koyalım. Kavurduktan sonra bir adet rendelenmiş büyük boy domatesi yemeğe katıp, biraz toz kırmızıbiber ve az toz şeker ekleyelim.
  • 6 – 7 dakika pişen yemeğe doğradığımız patlıcanları ekleyelim ve sarımsak ilave edelim. 6 – 7 dakika pişirip sıcak su ve tuz ilave edelim. Biraz daha pişirdikten sonra yemeğimizi sıcak veya ılık servis edebiliriz.

 

Bonus: Karpuz Pizza

Yaz günlerinin serinletici ve vazgeçilmez meyvesi karpuzu bu kez farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Göze ve damak zevkine hitap eden karpuz pizza, hem sizin hem de çocuklarınızın çok hoşuna gidecek!

Karpuz Pizza Tarifi:

  • Büyük bir pizza tabanı olması için önceden soğuttuğumuz ve yıkadığımız karpuzu tam ortasından halka şeklinde keselim.
  • Tıpkı hamur pizza dilimlerine benzer şekilde halka olarak aldığımız büyük karpuzu dilimleyelim. (Bir pizza dilimleyiciniz varsa onu kullanın.)
  • Pizzaya uygun, yağlı beyaz peyniri dilimlerin üzerine koyalım.
  • Pizzamız üzerinde baharat tadı istiyorsak, kıyılmış taze nane ve kekiği karıştırıp peynirlerin üzerine serpiştirelim ve de üzerinde biraz zeytinyağı gezdirelim.

Afiyet Olsun!

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce