Tarihiyle Ünlü Mutlaka Görmeniz Gereken 4 Avrupa Köyü

Avrupa, sahip olduğu zengin tarihi dokusuyla her dönem sayısız ziyaretçinin ilgisini çeken bir yerdir. Ortaçağ’a dayanan şatoları, eşsiz müzeleri, doğal harikaları ve kültürel zenginlikleriyle dünyanın dört bir yanından binlerce insanın odak noktası olmuştur. Fransa, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve İspanya gibi pek çok ülkenin yüzyıllara, hatta bin yıllara dayanan tarihi geçmişleri, şehirlerinin ve köylerinin çok sayıda kültürel mirasla dolmasını sağlamıştır. Bu yerleşim bölgelerinden, tarihiyle ünlü mutlaka görmeniz gereken 4 Avrupa köyünü sizler için derledik.

1. Hallstatt – Avusturya

Yukarı Avusturya’nın Salzkammergut bölgesinde, Hallstatter Gölü’nün kıyısında bulunan köy, 7000 yıllık tarihiyle Avrupa’nın en eski tarihi yerlerinden biridir. Salzburg ve Graz şehirlerinin tam ortasında yer alan köyde dünyadaki ilk tuz madeni bulunuyor. Avusturya’daki en eski köy olan Hallstatt’ta Evangelist Kilisesi, Hallstatt Kültür Miras Müzesi ve Skywalk (Gözlem Noktası) mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Köydeki ilginç yerlerden biri de Beinhaus (Kemik Evi). 1700’lerde mezarlıklar çok fazla dolmaya başlayınca buna bir çözüm olarak, ölülerin kafataslarını ve kemiklerini çıkarıp çeşitli motiflerle boyamaya başlamışlar. Temizlenen ve kurutulan kafataslarının üzerlerine birbirinden farklı desenler işlenerek adeta ölüm ile yaşam arasında canlı bir bağ kurulmuş.

2. Colmar – Fransa

Rengarenk manzarası, 9. yüzyıla uzanan geçmişi ve masal tadındaki havasıyla Colmar, Avrupa’nın görülmeye değer köylerinden biridir. 1226 yılında kurulan köy Almanya, İsveç ve Fransa arasında uzunca bir dönem paylaşılamadıktan sonra, en son 1945 yılında Fransa sınırlarına katılmıştır. Dar sokaklarında New York’taki ünlü Özgürlük Heykeli’nin figürleri görülebilir. Buna şaşırmamak lazım çünkü Amerika’nın simgesi haline gelen yapıt, Colmar’da doğan Fre

Biletall.com’dan En Ucuz Fransa Uçak Biletini Bul »

Küçük Venedik (Petite Venice) olarak adlandırılan yer, Venedik’e nazaran daha kısa ve daha dar olması nedeniyle bu ismi almış. Binalardaki tahta panjurlar ve üzerlerindeki desenler, tarihe ilgi duyan, yapıların ayrıntılarını incelemeyi sevenler için harika fırsatlar sunuyor.

3. Gruyeres – İsviçre

Gravyer peyniriyle ünlü köyün tarihi Ortaçağ’a dayanır. İsviçre’nin Fransızca konuşulan bölümünde yer alan Gruyeres, peynirinin yanı sıra Nestle’nin Maison Cailler çikolata fabrikasıyla da ünlüdür.

Gruyeres, 2014’te İsviçre’nin en güzel köyü seçilmiştir. Ortaçağ’dan kalma yapılarını korumayı başaran köyde araba ile dolaşmaya izin verilmiyor. 13. yüzyılda köyün tepesinde inşa edilen Gruyeres Kalesi, pek çok kontun yaşadığı bir yer olmuştur. 1938 yılından bu yana müze olarak kullanılan şatoda, yarım saatte bir tarihi anlatan bir gösteri düzenleniyor. Doğaya meraklı gezginler Jaunbach Geçidi’ne gelerek İsviçre’nin harika manzaralarını izleyebilirler. İsviçre uçak bileti alarak mükemmel manzaraları ve peynir deneyiminde bulunabilirsiniz.

4. Lacock – İngiltere

13. yüzyıla dayanan tarihi geçmişinin yanı sıra Harry Potter, Aşk ve Gurur gibi ünlü filmlerin çekildiği yer olan Lacock’ta, Abbey manastırı günümüze kadar bozulmadan gelen gotik yapılardan biridir. Manastırın avlusunda ahşap dolaplar, saat evi, bira fabrikası ve fırın bulunur. Victoria dönemine ait ormanlık bahçe, 18. yüzyıl yazlık evi, Victoria gül bahçesi, yeni restore edilmiş botanik bahçesi ile oldukça güzel bir görünüme sahiptir. Bir zamanlar fotoğrafçılığın öncüsü William Fox Talbot’un evi olan Lacock Manastırı ve Fox Talbot Müzesi, köyde ziyaret edilebilecek yerler arasındadır. Lacoc’taki kaliteli konaklama ve atmosferik yemek yerleri, köyün yerel alanını keşfedebilmek için oldukça idealdir.

Avrupa’nın tarih kokan köylerinde yapılacak minik seyahatlerde mimari dokular incelenebilir, eşsiz doğa güzelliklerinin tadı çıkarılabilir ve geçmişe ait izler incelenebilir. Çok bilinen ve sürekli bahsedilen yerlerden sıkılanlar ve yeni keşifler yapmak isteyenler için harika seçenekler sizleri bekliyor.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce