Kategoriler: Tatil

Tatil Sırasında Acil Durumlar İçin Almanız Gereken Önlemler

Keyifli bir seyahat için her türlü hazırlığı yaparken, olumsuz durumların meydana gelmesini önlemek istiyorsak gerekli özeni göstermemiz gerekir. Farklı ülke ve şehirlere yolculuk etmek her zaman sağlık riski taşıyan bir durumdur. Bu nedenle düşük bir oranla da olsa birçok insan seyahatinden çeşitli rahatsızlıklarla dönebilmektedir. Kimileri ise kronik rahatsızlıklara sahip olduğu için seyahat sırasında yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı tedbirli olmalıdır.

Bu yazımızda tatilimizde meydana gelebilecek acil durumlar karşı nasıl önlem alacağımız konusunu sizler için ele aldık.

Sürekli İlaçlarınız Varsa Yanınızda Yeteri Kadar Bulundurun

Kronik bir rahatsızlığınız nedeniyle sürekli olarak ilaç kullanmak zorundaysanız, seyahate çıkmadan önce tatil boyunca size yetecek kadar ilacı aldığınızdan emin olun. Özellikle bazı ilaçları yurtdışında doğrudan temin etmenin zor olabileceğini ve genellikle reçete gerekebileceğini unutmayın. Sürekli ilaç kullanımı gibi durumlarda atılabilecek en sağlıklı adım ise seyahat öncesi doktorunuzla görüşmek ve onun görüşüne göre hareket etmektir.

Hastane ve Eczanelerin Konumlarını Belirleyin

Tatil için gideceğiniz yeri belirlediyseniz, olası acil durumlara karşı hastane ve eczanelerin konumlarını önceden öğrenin. Bunu internet üzerinden haritalardan veya gideceğiniz bölgenin haritasını temin ederek öğrenebilirsiniz. Eğer bir seyahat acenteniz varsa bu bilgileri müşteri temsilcisinden alabilirsiniz. Ayrıca nöbetçi eczaneleri öğrenmeyi unutmayın. Akıllı telefonunuza bunlarla alakalı app’leri indirebilirsiniz.

Tehlikeli Etkinliklerde (Paraşüt, ATV, Su Parkları gibi) Uyarılara Dikkat Edin

Kimileri için tatil demek macera ve sınırsız eğlence demektir. Eğer ekstrem sporlardan hoşlanıyorsanız bu konuda gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmanız gerektiğini unutmayın. Su parkları, paraşüt veya atv gibi araçları kullanırken uyarıları dikkate almanız ve bu araçların size uygun olup olmadığından emin olmanız önemlidir. Bu tür eğlence araçlarında kilo, yaş gibi sınırlamalar vardır. Bunun yanında eğer kronik bir rahatsızlığınız varsa eğlence sporunu seçerken de dikkatli olmanız gerekir.

Tatil Planınızla İlgili Yakınlarınıza Bilgi Verin

Çıkacağınız tatil ile ilgili sevdiklerinize sürpriz yapmak, onları gittiğiniz yerden aramak ya da tatil sırasında en güzel anlarınızı sosyal medyadan duyurmak istiyor olabilirsiniz. Fakat olası olumsuz durumlarda ve haber verme şansınızın olmadığı anlarda yakınlarınızın gideceğiniz yer hakkında bilgi sahibi olmaması üzücü sonuçlara neden olabilir. Bundan dolayı her türlü acil durumu dikkate alarak seyahatiniz hakkında yakınlarınıza haber vermeniz, onları gideceğiniz yerlerle ilgili bilgilendirmeniz son derece önemlidir.

Biletall.com’dan En Ucuz Bileti Bul »

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

4 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce