Kategoriler: Seyahat İpuçları

Tatil Zamanı Sınırlı Olanlara Özel: Daha Kolay Seyahat İçin 7 Öneri

Kesinlikle gitmek istediğiniz yerleri listeleyin.

Bazen her şey bir kağıt ve bir kalemi elinize almanızla başlar. Bir yere gitmeden önce şurayı da görmek istiyorum orayı da görmek istiyorum dersiniz ancak sonra bir bakmışsınız ki istediğiniz yerlerin çoğunu göremeden binmişsiniz otobüse geri dönüyorsunuz. Gündelik hayatınızda da daha planlı ve verimli olmanızı sağlayacak bir öneri: gitmek istediğiniz yerleri listeleyin. Elinizde liste olunca her yeri göreceksiniz .

Planınızı önceden yapın.

Bugünün işini yarına bırakma diye boşuna dememişler. Son anda plan yapmaya çalışmak bir tatil için hiç ideal değil. Hele ki tatil için zamanınız kısıtlı ise her saniyeniz çok önemli. Bu sebeple her anı dolu dolu geçirecek şekilde planlamalısınız. Bunun ötesinde planınızı ne kadar önce yaparsanız, daha uygun bir bütçeyle daha fazla aktivite yapma olasılığınız da artar.

Pazar gecesi değil, Pazartesi sabahı dönün!

İş başı yapmak için tatilden dönmek zorundasınız evet ama bu illa pazar akşamından evde olmanız için bir sebep değil. Dönüşünüzü pazartesi gününü kaldığınız yerden devam edebilecek şekilde pazar gecesine ayarlayın. Yarım gün, yarım gündür! Yorucu olabileceğine katılıyoruz ancak tatilin insan üzerindeki yenileyici etkisi düşünüldüğünde bu yorulmaya değecek.

Yaşadığınız yerlere yakın yerler tercih edin.

Tatile giderken en çok zaman yolda harcanıyor. Gittiğiniz yerin tadını daha iyi daha verimli çıkarmak adına yolda geçireceğiniz süreden azaltıp tatilinizin süresini artırmalısınız. Böylelikle daha az yorulmuş olursunuz ve kısıtlı zamanınızı da daha anlamlı kullanmış olursunuz. Tatile gidiş ve dönüş saatleriniz de daha esnek olur.

Hafta sonu tatillerini mükemmelleştirin.

Hafta sonları hayatın rutininden ve stresinden uzaklaşmak ve çok fazla zaman veya paradan fedakarlık etmek zorunda kalmadan çalışmak için mükemmel bir yol. Üstelik yıl içerisinde hafta sonu tatillerinden istemediğiniz kadar yapabilirsiniz, enerjiniz var ise. Hafta sonlarını evde yatmak için harcamayın. Yakın yerlere gidin. Hafta sonlarını da önceden planlayın.

İş seyahatlerini uzatın.

Hazır evinizden uzaklaşmışsınız bir kere, o kadar yol gitmişsiniz, neden iş seyahatinizi uzatmayasınız? Tatil için geçirecek süreniz kısıtlı, yıl içinde tatile ayıracak vakit yok. Madem öyle siz de iş gezilerinizi uzatarak 1-2 gün de olsa günlük hayatınızın karmaşasına son verebilirsiniz. O kadar yolu gitmiş olduğunuzdan tekrar tatil için yol yapmanıza da gerek kalmayacak.

İki hafta sonunu birleştirin.

Uzun sürecek büyük bir yolculuk planlıyorsanız, bir veya iki gün için uzaktan çalışmayı istemek zarar veremez. Eğer bu bir seçenek değilse, izin günlerinizi iki haftasonu arasına konumlandırın. Böylelikle totalde 9 günlük bir tatil elde edeceksiniz. Madem izin alıyorsunuz, tatilinizi olabildiğince genişletmeye çalışın. Hatta belki resmi tatillerle birleştirme şansınız da olur.

Biletall.com’dan En Ucuz Biletleri Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce