Kategoriler: Seyahat İpuçları

Tatilde Fotoğraf Çekme Kılavuzu: Tatil Fotoğraflarınızı Nasıl Çekmelisiniz?

Planınızı hazırladınız, yola çıktınız, kalacağınız yere geldiniz. Nihayet hep hayalini kurduğunuz yerdesiniz, arkadaşlarınıza ve ailenize uzun uzun bu yolculuktan bahsettiniz, tabii ki gittiğiniz yerin tüm ihtişamını yakalamak ve göstermek isteyeceksiniz!

Peki eve döndüğünüzde çektiğiniz fotoğrafların o görüntüleri hakkıyla yansıtamadığını görünce üzülmeyecek misiniz? Merak etmeyin, seyahatinizin hakkını verecek fotoğraflar nasıl çekilir anlatacağız!

Güneşe dikkat edin.

Ters ışıkta kalan fotoğraflar manzaranın muhteşem görünümünü kaybetmesine sebep olur. Bu sebeple mümkün oldukça güneşi karşınıza alarak poz vermeye ve güneşin baktığı manzaraları çekmeye özen gösterin.

Biletall.com’dan En Ucuz Biletleri Bul »

Renkleri kullanmaya çalışın.

Tatil fotoğrafları, çekildiği mevsime göre genellikle tek renkten oluşur. Yaz tatili fotoğrafları genellikle mavi, kış tatilleri beyaz ve bahar fotoğrafları yeşil ya da kahverengi tonlarını yansıtır. Ancak siz böyle yapmayın, karşınıza çıkan tüm renkleri kullanın! Çiçekler, ağaçlar, gökyüzü, gün doğumu ve batımı değerlendirebileceğiniz renklerden sadece birkaç tanesi.

Gün doğumu ve batımını kaçırmayın.

Tatilde birbirinden güzel manzaralarla karşılaşacağınıza eminiz, ancak daha emin olduğumuz bir şey daha var: Gün doğumu ve batımında bu manzaralar daha da güzelleşecek! Gökyüzünün kırmızı tonlarına boyandığı zaman tüm fotoğraflarınızı mükemmelleştirecek.

Su geçirmeyen kaplardan satın alın.

Eğer önünüzde deniz ya da havuz içeren bir tatil varsa su geçirmeyen bir fotoğraf makinesi ya da telefon kabı almanız gerekli. Daha sonra havuzda ve denizde muhteşem fotoğraflar çekebilir, denizin dibindeki canlıları yakalayabilirsiniz.

Panorama özelliğini kullanın.

Manzara kareye sığmadığı zaman çekim yapmaktan vazgeçmeyin, tüm manzarayı almak için panorama özelliğini kullanın. Bunu, fotoğraf makinenizi ya da telefonunuzu manzara karşısında döndürerek birkaç fotoğraf çekip sonra birleştirerek yapabileceğiniz gibi birçok telefonda bulunan panorama çekim özelliği ile tek seferde de yapabilirsiniz.

Detaylara odaklanın.

Bir başka önerimiz ise karşılaşacağınız eşya ve malzemelerin detaylarına odaklanmak. Kum taneleri ya da tek bir çiçeğe odaklanıp çekeceğiniz fotoğraflar tatilden sonra duvar kağıdınız olacak ve tatili tekrar tekrar yaşamanızı sağlayacak!

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce