Kategoriler: Tatil

Tatilde Nereye Gitmeliyim?

Modern zamanın hayatımıza kattığı yoğun süreç, şüphesiz peşinden koştuğumuz gelecek için olmazsa olmazlardan. Bu süreç çoğu zaman biri hem ruhen, hem de bedenen rahatsız etmekte. Ama bazı şeyler için yorulmanın ve emek vermenin şart olduğu dünyamızda, hak ettiğimiz yere ulaşmak için en büyük emekleri veriyoruz. Bunun karşılığı bizi ruhen tatmin eden bir durum. Ama algılarımızı değiştirmek, yeni yerler keşfetmek ve mevcut konumunuzda ki zamanı dondurarak, başka bir bölgede yeniden doğmak istemez misiniz? Tatilde nereye gitmeliyim diyenler için, bir makale hazırladık ve detaylı olarak tatilimizin amaçlarını, bize kazandıracaklarını ve kendi bünyemizde yaratabileceklerimizi listelemeye çalıştık. Ama bunun için isterseniz özet bir liste ile hareket edelim ve tabiri caizse karşılıklı olarak bir düşünme turuna çıkalım. Ve başlıyoruz;

 

Neden Tatile Çıkmalıyız?

Hayatın bize verdikleri, sadece imkânlarımız ile yarattıklarımızdan ibaret olsa da, çalışma şartlarımız, yaşam alanlarımız ve yenilikçi olarak ön plana çıkardığımız hemen hemen her türlü güncel olaylar, bizleri olumlu ve olumsuz olarak etkiliyor. Bu etkileşim için bir tatil kültürünün şart olduğunu düşünüyor, ihtiyaçlarınız için en büyük doyuruculuğu sağlayacak tatil seçeneklerini keşfetmenizi sağlıyoruz. En önemli tatil, keşfedilmeye çıkılan tatildir. Çünkü yeni yerler görmek, farklı doğalara ulaşmak, oranın hikâyelerini öğrenip, not etmek ve fotoğraf çekerek ölümsüz kılmak. Bu ve bunun gibi aforizmalar, bir tatil için oldukça önemlidir. Ülkemizde, daha çok önceden planlanmış bir tatbikat tarzında geçirilen tatillere oranla, alternatif tatil seçeneklerine değinmek istiyoruz.

 


Türkiye sınırlarımız içinde tatil konusu açıldığı zaman, akla gelen ilk bölge Akdeniz bölgesidir ve bu bölgenin içinde en çok ziyaret edilen şehri Antalya’dır. Gerek coğrafi konumu, gerek ulaşım kolaylığı ve çoğu yere yakınlığı ile bildiğimiz Antalya, kendi ilçeleri ile oldukça önemli bir tatil alt yapısı sunuyor. Tabi sabit konaklama alanlarının dışına çıkıp, bulunduğunuz bölgenin doğasını, antik güzelliklerini ve ilgi alanınıza göre ön plana çıkarılan en verimli opsiyonlarını gezerek, araştırarak ve inceleyerek bu keyfi artırabilirsiniz. Antalya’da bu durum için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Genelde hemen hemen her türlü yiyecek ve içecek dâhil imkânlar çerçevesinde hizmet veren oteller, gün boyunca eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor.

Biletall.com’dan Antalya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Animasyonlardan tutun da, çocuklarınız için özel olarak organize edilen topluluklara kadar seçeneğinizin bol olduğu Antalya tatil alanlarında dikkat etmeniz gereken en büyük detay, gideceğiniz ayların planlaması olacaktır. Çünkü Temmuz ve Ağustos ayları içinde oldukça nemli ve sıcak olan Antalya, pek çok anlamda rahatsızlık verebiliyor. Özellikle nemin oldukça yüksek olması, çoğu kişinin tatilini ertelemesine dahi sebebiyet verebilen bir etken olarak çıkıyor karşımıza. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında daha rahat ve denize girilebilir bir hâl alan Antalya, tatilde nereye gitmeliyim sorusunu soran arkadaşlarımız için ideal bir çözüm olabilir. Ayrıca uçak seferlerinin çok sık olması, Antalya ve Alanya bölgelerine daha rahat ulaşabilmeniz için de bir artı sayılmakta.

 

Tatilde nereye gitmeliyim sorusu ile karşı karşıya kalan arkadaşlarımız ve değerli takipçilerimiz için ikinci alternatifimiz, Bodrum bölgesi olacaktır. Ege’yi seven, eğlenceye ve gece hayatında zaman geçirmeye ilgiliyseniz, Bodrum sizin için oldukça ideal bir seçim olacak. Bu bölgenin en büyük sorunlarının başında, otellerin kurulum şekilleri bulunuyor. Yokuşlu yollarda yer alan oteller pek büyük değil, daha çok butik otel formatlarında olmaktadır. Küçük binalardan oluşan bir dizi halinde olduğu için, denize ve havuza ulaşım biraz sorun olabiliyor. Şayet çocuğunuz varsa ve tatilde de yanınızda olacaksa, kalmak istediğiniz otelin yönetiminden denize ve havuza yakın bir oda istediğinizi belirtebilirsiniz. En azından süreyi az da olsa kısaltmış olacaksınız bu sayede. Bodrum ile ilgili bir diğer ayrıntı da denizlerinin çakıllı olmasıdır. Genelde denizi taşlıklardan oluşur ve kum plajını fazla bulamazsınız. Ama ben kum plajı çok seviyorum diyorsanız, Bodrum’daki Bitez bölgesini tercih edebilirsiniz. Böylece iki güzel keyfi bir arada yaşayacaksınız. Bodrum’un en güzel yanlarından birisi de her daim rüzgarlı ve nemsiz bir havası olmasıdır. Antalya’ya göre oldukça az nem vardır ve bu da turistler için hiç nem yokmuş etkisi yaratacaktır. Eğer Bodrum üzerinde tatil yapmak istiyorsanız, Temmuz ve Ağustos aylarının kalabalık olacağını unutmayın.

Biletall.com’dan Bodrum’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Tatil konusunda akla gelen bir diğer bölgemiz Marmaris, Fethiye tarafıdır. Yeşillikli bir yapısı olduğu için pek çok kişi tarafından ilgi odağı olan bu bölge, hem çam ağaçlarıyla, hem de denizi ile oldukça ünlüdür. Marmaris’in merkezinde genellikle apart oteller yer almaktadır. Daha çok İngilizler tarafından tercih edilen bu mekânlar, doğallığı seven, kendini huzurlu bir ruhta bulmak ve güne tertemiz bir meltem esintisiyle uyanmak isteyenler için biçilmiş kaftandır. Genellikle Temmuz ve Ağustos ayları çok sıcak geçmektedir. Ben daha rahat tatil yapmak istiyorum derseniz şayet, Eylül ayı Marmaris için harika bir dönem olacaktır. Bütçenize uygun pek çok yerde konaklama yapabilirsiniz bu bölgede. Belki de Marmaris’in en güzel yanlarından birisi de bu. Hemen hemen her türlü tatil arayışına cevap verebilen Marmaris, Ölüdeniz ile ünlüdür.

 

Ben deniz tercih etmiyorum, daha çok ülkemin şehir güzelliklerini keşfetmek istiyorum” derseniz şayet; Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Ankara ve çevresindeki şehirlerde pek çok tarihi detaya ulaşabilirsiniz. Ülkemizin en iddialı lezzetlerine ulaşabilir, yemek zevkinizi okşayabilirsiniz. Hamam sefasından tutun da, kaynak sularına varıncaya kadar pek çok ihtiyacınıza cevap sağlayacak olan bu şehirler ve komşu şehirleri, karasal tatil arayışı içinde olanlar için de harika bir tercih yaratacaktır. Pek çok tatil fırsatını en özel şekilde sunmaya devam eden mekânlardan tutun da, turistik tur rehberlerine varıncaya kadar onlarca seçenek sizleri bekliyor olacak. Tatilde nereye gitmeliyim diyenler için kısa ve öz bir tanıtım hazırlamaya çalıştık. Tatilinizi önceden planlanmış bir etkinlik olarak değil de, keşfetmek üzerine belirli bölgelere odaklanarak geçirmek istiyorsanız, en doğru tercihi seçtiniz demektir. Huzura ulaşmak, manevi doyumu tatmak ve ülkemizin en özel güzelliklerini yaşamak isteyenler için, kendinize ve ailenize unutulmayacak tatil keyifleri hazırlayabilirsiniz. Şimdiden tüm takipçilerimize bol keşifli ve heyecan verici tatiller diliyoruz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce