Kategoriler: Seyahat İpuçları

Tatilden Kilo Almadan Nasıl Dönülür: Tatilde Kilo Almaktan Kaçınma Rehberi

Hepimiz tatilden döndükten sonra tartıya çıktığımızda gördüğümüz kabus gibi manzaraya aşinayız değil mi? Bir daha ne zaman buraya geleceğim, bu tadı bir daha bulamam biraz daha yiyeyim ya da biraz daha yatıp dinleneyim derken bir de bakmışsın eve 5 kilo fazla dönmüşsün! Peki hem tatili doyasıya yaşayıp hem de kilo almadan dönmenin yolları yok mu derseniz tabii ki var!

Ara öğünlere önem verin.

Tatil döneminde bol şekerli ya da kalorili atıştırmalar çokça tercih edilir ve genellikle bir insanın kilo almasının sebebi de bu masum görünümlü ara öğünlerdir. Eğer açsanız ve bir atıştırma istiyorsanız taze meyveler, sebzeler ya da kuruyemişleri tercih edebilirsiniz. Böylece ilave şeker ya da yağ içermeyen sağlıklı tercihler yapmış olursunuz.

Açık büfenin önünde kamp kurmayın.

Açık büfenin yakınlarına yerleşip her an tabağınıza eklemeler yapmayın. Uzaklara oturun ve gereksiz yere fazladan yemek yemekten kaçının.

Avrupalılar gibi yemek yiyin.

Avrupa’da birçok insan dünya genelinden daha küçük porsiyonlarda yiyerek ve günlük hayatlarında aktif kalmaya dikkat ederek çok uzun yıllar fit kalmayı başarıyor. Ağır, yağlı ve büyük porsiyonlu yemekler bizim ülkenin en güzel yemeklerini oluşturuyor olsa da siz olabildiğince porsiyonları küçültmeye çalışın.

Aktif olun.

Koltuklara yayılarak ve televizyon izleyerek ya da sohbet ederek geçen vakitler ailelerle çıkılan tatillerde ya da bayram tatillerinde çokça yapılan ve hareketsizlik sebebi ile kilo aldıran aktivitelerdendir. Tatile çıktığınız ekip ile ya da yalnız olarak fiziksel aktiviteler yapmanız tatilden kilo alarak dönme riskinizi düşürecektir. Örneğin akşamları yemekten sonra yürüyüş yaparak ya da yine yürüyüş ile bol bol gezerek tatilde aktif kalabilirsiniz!

Daha küçük tabaklar tercih edin.

İnsanlar daha büyük tabaklar kullandıklarında daha fazla tüketmeye meyillidir ve bu da aşırı yemek yemeye yol açabilir. Bu nedenle küçük bir tabak tercih ederek küçük bir manipülasyon ile aşırı yemek yemekten kaçınabilirsiniz. Doldurduğunuz tabaklarda protein oranını yüksek tutarak hızlı acıkmanıza sebep olan karbonhidratlardan da uzak durabilirsiniz.

 

Tatilde kilo almamaya çalışmak tatil keyfinizi bozman zorunda değil! Bu küçük tüyolarla hem tatilin tadını çıkarıp hem de aşırı yemek yemekten uzak durabilirsiniz. İyi tatiller! 😊

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce