Kategoriler: Yurtiçi Tatil

Türkiye’de En Güzel Plaja Sahip Tatil Yerleri

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz bütün dünyada adından plajlarıyla da söz ettirir. Ülkenin her bir yanına dağılmış bu plajların bazıları Türk gezginler tarafından dahi tam olarak bilinmemektedir. Yemyeşil çam ağaçlarıyla kaplı dağlar, derin mavi sular, kilometrelerce uzunluktaki plajlar ve kıpkırmızı günbatımını bir arada bulabileceğiniz Türkiye’nin bu muhteşem plajlarını sizler için derledik:

Patara

Türkiye’nin en uzun plajı olarak da bilinen bu beyaz kumlu sahil şeridi aynı zamanda Türkiye’nin en güzel plajı olarak görülmektedir. Çocuklar sıcak ve sığ sularında yüzerken gençler arkadaki dağlık alandan denize atlamayı tercih ederler. Plajın güneydoğu ucunda bugüne kadar korunmuş bir Roma şehrinin romantik kalıntıları arasında şemsiyeniz ve şezlongunuzla güneşlenebilir, uygun fiyatlı plaj kafeteryasından yararlanabilirsiniz. Mütevazi bir otel olan Patara Viewpoint Oteli harabelerin arkasındaki sakin ve geniş yapraklı ağaçların bulunduğu bir yamaçta yer almaktadır ve tesisinde büyük bir havuz bulunmaktadır. 20 yıldan fazla bir süredir plajın bu eşsiz noktasında ziyaretçiler için samimi bir hizmet sunuyorlar. Patara bölgesinde konakladığınız zamanlarda plaja ücretsiz ulaşabilirsiniz.

Bodrum Yarımadası

Zeytinlikleri ve kubbeli beyaz Osmanlı dönemi sarnıçlarıyla çevrili Bodrum Yarımadası‘nın ilgi çekici kayalık alanı uzun zamandır Türkiye’nin gezginleri tarafından favori tatil mekanı olmuştur. Bu popülerliğin dezavantajı bölgeyi kalabalıklaştırırken bölgedeki turizmi olumlu yönde etkilemiştir. Yarımadanın ana kenti olan Bodrum merkezi görkemli St. Peter kulesinin etrafında kümelenmiş olup turistler için son derece caziptir. Yarımada’da Bitez ve Türkbükü de dahil olmak üzere çok sayıda güzel plajlar ve rüzgar sörfü olanakları bulunmaktadır. Yarımadanın tabiat olarak gür ormanlarına sahip kıyısında kurulan otellerin çoğunlukla kendine ait kumsalları, havuz kompleksi, spa ve şık restoranlarıyla sofistike tatil merkezleridir.

Ölüdeniz

Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım afişlerini ve rehber kitaplarını incelerseniz son 30 yılda görsel olarak en çok kullanılan plajının Ölüdeniz olduğunu görebilirsiniz. Çam ağaçları ve dağ sırtlarında lagün ağaçlarıyla tam olarak el değmemiş ve bozulmamış bir cennet olarak nitelendirilebilir. Son dönemde artan popülaritesiyle birlikte kalabalıklaşan Ölüdeniz Plajı hala güzelliğini ve temizliğini koruyor. Ölüdeniz’in sığ sularında yüzmek ya da yemyeşil koylardan denize girmenin dışında Kelebekler Vadisi‘nin plajlarından birine giden bir tekneye katılabilirsiniz. Ölüdeniz beldesinde plajın hemen arkasında yer alan oteller yemyeşil bitki örtüsü altında, havuz kenarında konaklama imkanları sunmaktadır.

Kalkan

1920’li yıllara gelene kadar Kalkan küçük bir Yunan balıkçı köyüydü. 1980 yılına gelindiğinde ise metropol hayatından kaçmak isteyen Türkler için butik bir tatil merkezi haline geldi. Tarihini yansıtan bölgenin bir kısmı turistik tesislere dönüşmesine rağmen tarihine sıkı sıkıya sarılmış durumdadır. Güzel manzaralı bir koyu, renkli balıkçı evleri, leziz restoranları, şık kafe-bar’ları ve küçük bir yat limanı olan Kalkan Plajı‘na küçük bir epeden aşağı doğru bakmak oldukça keyiflidir. Kalkan çoğunlukla İngilizler tarafından tercih edilen gece kulüpleriyle de ünlüdür. Patara Plajı’na olan yakınlığı ile de bilinen Kalkan Plajı Türkiye’nin en iyi plajları arasında gösterilmektedir.

En Ucuz Antalya Kalkan Otobüs Bileti Al >>

Konyaaltı

Geleneksel bir Akdeniz plajının ve havuz kenarındaki tatillerin keyfini çıkarırken aynı zamanda kalabalık bir metropolün gece hayatı ve alışveriş imkanlarına kolay erişim olanağı bulmak isteyenler için en ideal plajlardan biridir. Eski duvarlı barlar, kulüpler ve restoranlar ile doludur. Banliyöleri, sinema salonları, dükkanları ve yeni yapılan alışveriş merkezleriyle deniz bir aradadır. Antalya aynı zamanda ünlü film ve müzik festivallerinin yanı sıra klasik müzik, opera ve bale için de birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktadır. Konyaaltı Plajı‘nda konaklamak için plajın muhteşem eğrisinin hemen dışına inşa edilen otelleri tercih edebilirsiniz. Likiye dağlarına doğru uzanan mavi körfezin kıyısında devasa havuzlarıyla birçok otel ziyaretçilerini beklemektedir.

Side

Denize beyaz kumlu bir kordondan bakan alçak yükseltili, kayalık bir yarımada üzerinde olan Side Plajı Türkiye’nin Akdeniz kıyısındaki en çekici tatil beldelerinden biridir. Eski taş duvarlarla çevrili antik Yunan-Roma tapınakları ve balıkçı evleriyle kum kaplı kalıntıların hemen dışında bulunan çarpıcı bir Roma tiyatrosu bugün dahi konserler için kullanılmaktadır. Burada yemek, eğlence ve alışveriş yerleri de bulunmakla birlikte Side Plajı’na yakın olarak konaklamak isteyen gezginler Apollo ve Athena’nın romantik tapınaklarına yakın bölgedeki otelleri tercih etmektedir. Side Plajı‘na giderseniz burada tanışan ünlü bir çiftin izlerini takip edebilirsiniz. Anthony ve Kleopatra. Antalya’da birbirinden güzel plajları ziyaret etmek isterseniz Antalya otobüs biletini Biletall.com’dan alabilirsiniz.

Alanya

Akdeniz’in üstünde duran engebeli Toros dağlarının hemen arkasında kalan devasa bir kalenin eteklerinde kurulmuş olan Alanya’nın plajı Türkiye’nin en iyi plajlarından biri olarak bilinmektedir. Şehrin her iki tarafındaki uzun kumsallarda gün batımını izlemek oldukça keyiflidir. Roma döneminde korsanlara ev sahipliği yapan bölgede aynı zamanda Selçuklulardan kalma tarihi eseler de bulunmaktadır. Gün içinde gerçekleştirilen tekne gezileriyle plajlar arasında gezebilir, berrak sularda yüzebilirsiniz. Alanya Plajı’nın hemen arkasında eski Osmanlı evlerinden yapılmış deniz manzaralı butik otellerde konaklayabilirsiniz.

Alaçatı

Eski Alaçatı köyü, eski evleri ve kaldırımlarının çekiciliği ile ünlüdür. Çeşme yarımadasında bulunan Alaçatı Plajı İstanbulluların en sevdiği tatil yerlerinden biridir. Bölgenin dezavantajı fiyatlarının biraz yüksek olmasıdır. Türk yemekleri konusunda bilinçli müşterilerine en iyi yemekleri sunan restoranlarında ayrıca İngiliz, Alman ve Rus tatilcileri görmeniz olasıdır. Avrupalıların en çok tercih ettiği tatil yerlerinden olan Alaçatı’nın beyaz kumlu plajı huzurlu bir tatil için son derece uygundur. Alaçatı Plajı‘nda yüzmek ve plaja yakın bir noktada konaklamak isterseniz köyde 19. yüzyıldan kalma butik oteller bulunmaktadır ve en ünlüleri Taş Otel’dir.

En Ucuz Çeşme Alaçatı Otobüs Bileti Al >>

Dalyan

Küçük bir kasaba olan Dalyan aynı zamanda Türkiye’nin en sıra dışı plajlarından biri olarak da biliniyor. Eski Kaunos’taki kaya mezarlarıyla kaplı uçurumların arkasında kalan nehrin plajla birleştiği noktada yılın bazı dönemlerinde yumurtlayan kaplumbağaları görmek için yaklaşık 30 dakikalık bir tekne yolculuğuna çıkmanız gerekir. Bölgede konaklamaya izin verilememesi plajın doğal hayatının korunması için önemlidir. Sakin nehrin kıyısında, şehre yaklaşık 1 km mesafedeki oteller bölgesinde uygun fiyatlı otel bulabilirsiniz.

Çıralı

Çam ağaçlarıyla kaplı dağlarla çevrili olan ve derin mavi denizi tarafından öne çıkarılan Çıralı Plajı Türkiye’nin en ünlü plajlarından biridir. Bölgede gelişim sıkı kontrol altındadır ve tabiat korunmaya çalışılmaktadır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki Çıralı Plajı nesli tükenmekte olan kuş ve kaplumbağaların yumurtlama bölgesidir. Eski Olympos’un romantik bitki örtüsü plajın güney ucunu kuşatmaktadır. Huzur arayışında olan gezginlerin varış noktası olarak da bilinen Çıralı da İstanbul’dan kaçan yerli turistlerin en çok tercih ettiği otellerde konaklayabilir, yoga seanslarına katılabilirsiniz.

Yorumları Görüntülü

  • İçerik süper olmuş ellerinize sağlık. Dalyan harika bir yer kesinlikle görülmeye değer.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce