Kategoriler: Tatil

Türkiye’de Güzel Ve Ucuz Tatil Yapabileceğiniz 10 Yer

Kimi zaman tüm yıl boyunca yaşadığınız yorgunlukların acısını çıkarıp, dinlenmek için tatil yapmak istersiniz. İşin gücün stresini bir kenara bırakıp, kafanızı dinleyip, eğlenebileceğiniz tatil mekanlarını yıl boyu araştırırsınız. Bazen de hayatınızdaki rutinliklere bir son verip, macera dolu bir tatil yolculuğunda bulursunuz kendinizi. Tatilinizi güzel bir mekanda geçirmek, bazen denizin, kumsalın, güneşin, bazen de dağın, manzaranın, temiz havanın tadını çıkarmak istersiniz. Tatile gitmeden gideceğiniz tatilin amacını, hazırlıklarını, zamanını, hayallerini ayarlarken, aynı zamanda tatil için ayıracağınız bütçeyi de hesaba katmanız gerekir. Gideceğiniz tatil yerlerini çoğu zaman maddi imkanlarınız belirler. Ancak güzel bir tatil için her zaman çok paralar harcamaya ihtiyacınız yoktur.

Ülkemizin her bölgesi şahane güzelliklere ev sahipliği yaptığı için; çok güzel ve aynı zamanda ucuz bir tatil yapmak, her mevsim mümkündür. İşte size güzel ve ucuz tatil önerileri;

Beymelek

Antalya’nın denizi, sahili ve güneşi tüm yıl boyunca Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinden insanları kendine çeker. Temiz denizi ve altın sarısı kumsalları ile yaz tatili için cazibe merkezlerindendir. Ancak yaz sezonunun açılması ile birlikte çoğu tatil beldeleri aşırı rağbet gördüğü için hem kalabalık, hem de bütçeleri zorlar niteliktedir. Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek tenha ve temiz sahilleri, sakin denizi ile muazzam güzelliktedir. Antalya’nın diğer tatil beldelerine nazaran daha ucuza konaklayabileceğiniz pansiyonlara ve tatil sitelerine ev sahipliği yapar. Karavan ya da bungalov kiralayabileceğiniz Beymelek’te, denizin ve güneşin tadını çıkarıp, ailenizle ve sevdiklerinizle zaman geçirmenin keyfine varabilirsiniz.

En Ucuz Antalya Otobüs Bileti Al >>

Kapısuyu

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde bulunan Kapısuyu; sakin, huzurlu ve hesaplı bir tatil düşleyenler için çok idealdir. Küçük bir Karadeniz ilçesi olan Kurucaşile, denize sıfırdır. Halkı son derece misafirperverdir. Turistlik açıdan çok gelişmemiş olmakla birlikte, tenha, temiz ve son derece güzel bir sahile sahiptir. Boğucu yaz sıcağını hissetmeyeceğiniz Kapısuyu sahili, dalgasız ve kumludur. Ayrıca tatilinizi geçirmek için Kapısuyu’na gittiğinizde, çok yakınında bulunan Karadeniz’in incisi Amasra, Gideros ve Cide’yi de rahatlıkla gezebilirsiniz. Karadeniz’in kenarındaki bu eskiçağ kentinde, hem hesaplı, hem güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Sarımsaklı

Kilometrelerce gidildiğinde bile derinleşmeyen bir denize sahip olan Sarımsaklı plajı, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunmaktadır. Tarihi evleri, temiz denizi ile süper bir tatil merkezi olan Ayvalık’ta bulunan Sarımsaklı, uzun kumsalı ile çok hoş bir yerdir. Hesaplı bir tatil yapmak isteyenler için yazlık evlerin bulunduğu tatil beldesinde, yüzmeye doyamazsınız. Denizi öylesine temizdir ki, derinliklerinde rengarenk balıkları izleyebilirsiniz. Kendinizi ödüllendirmek için Sarımsaklı sahili harika bir tatil seçeneği olabilir.

Kumköy

Antalya Manavgat’ta bulunan Side, dünyaca ünlü bir tatil beldesidir. Side’de bulunan Kumköy ince kum plajı ile ünlüdür. Sabahtan akşama kadar sizi kendine çeken bu kumsallarda zamanın nasıl geçtiğini bile hissetmezsiniz. Son derece güzel bir tatili ucuza getirmek istiyorsanız; bir yaz tatilinizi muhakkak Kumköy’de geçirmelisiniz. Cleopatra’nın güneşi seyrettiği bu tatil beldesinde güneşin doğuşuna ve batışına tanık olmalısınız.

En Ucuz Antalya Otobüs Bileti Al >>

Davraz

Kış tatilinde gidilen kayak merkezleri sadece kar sezonunda açık olduğu için, oldukça pahalıdır. Ancak Türkiye’nin gelişmiş olduğu halde sadece bölge hakkına hitap eden kayak merkezlerinde son derece ucuz tatil yapma imkanınız vardır. Isparta’da bulunan Davraz Kayak Merkezi kış tatili için muhteşem güzelliktedir. Son derece ucuz otelleri ve kiralanabilir kayak malzemeleri ile karın keyfini çıkarabileceğiniz Davraz’da, teleferikler ile dağın zirvesine çıkıp, tepede bulunan sıcacık kafelerinde çay keyfi yapabilir, zirveden Davraz Dağı’nın eteklerine kadar kaymanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Akbük

Ege sahilleri yaz aylarında serin ve berrak denizi ile Dünya’nın her yerinden insana ev sahipliği yapar. Turistlik beldelerde tatil yapmak güzel olmakla birlikte sezonunda son derece pahalıdır. Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan Akbük Koyu, tam bir turizm beldesidir. Her türlü canlıya ev sahipliği yapan denizinde yüzmek, denizin derinliklerini keşfetmek, koylarında dalgaların tadını çıkarmak, kumsallarında güneşlenmek için birebir olan Akbük, birçok tatil sitesinin ve otellerin bulunduğu bir tatil cennetidir. Bütçenize uygun mekan seçme kolaylığınızın olduğu Akbük’te hesaplı, harika bir tatil geçirebilirsiniz.

Babakale

Çanakkale il sınırlarında bulunan Babakale, Asya kıtasının en batı ucudur. Doğal güzellik bakımından eşine az rastlanır bir güzelliğe sahip olan Babakale, dalmak için oldukça idealdir. Kalesinden deniz manzarasını seyredip, güneşin batışını izleyebilir, gün boyu sahilinde güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Huzur kokulu bu beldede ucuz tatil yapmanın keyfini çıkarın, en lezzetli balıkları yemeden tatilinizi noktalamayın.

Çıralı

Antalya Olympos’ta bulunan Çıralı, muazzam güzellikte bir dünya cennetidir. Çıralı beldesine giderken Akdeniz ormanlarının arasından geçersiniz. Son derece yeşil bir alan içerisinde yer alan Çıralı deniz ve ağacın birleştiği harika bir tatil beldesidir. Çıralı yaz aylarında sakin bir kumsala, berrak bir denize ve geceleri şahane bir gökyüzüne sahiptir. Beldede her kesime uygun, kalacak yerler mevcuttur. Bütçenize uygun bir pansiyonda son derece ekonomik bir tatil yapabilirsiniz.

Sarıkamış

Kış tatili sevenler için Kars’ın Sarıkamış Kayak Merkezi, uluslararası kayak standartlarına sahiptir ve son derece hesaplıdır. Türkiye’nin doğusunda yer alan Kars’ın en güzel tatil mekanı olan Sarıkamış kristal kar keyfini yaşayabileceğiniz tek yerdir. Sarıçamların arasında kaymanın keyfini tadıp, ekonomik bir kış tatili yapmak istiyorsanız, kış aylarında Sarıkamış’ı muhakkak tercih etmelisiniz.

Palamutbükü

Datça’ya bağlı olan en güzel koylardan birine sahip Palamutbükü; sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken bir tatil beldesidir. Palamutbükü sahilinin açıklarında küçük bir adası bulunur ve akvaryum adı verilen son derece temiz bir koyu vardır. Denizi tertemizdir ve havası nemli değildir. Bu yüzden bunaltıcı bir sıcak yoktur. Hayatınızın en güzel tatillerinden birini yaşayacağınız Palamutbükü’nde; hem güzel, hem ucuz bir tatil yapma imkanınız vardır. Denize girdiğinizde tekrar çıkmak istemezsiniz. Harika bir yaz tatili için tercih edebilirsiniz.

Bütçenize uygun hem güzel, hem de ekonomik bu tatil beldelerinde, bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirin. Kendinizi zora sokmadan Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden kendinize hesaplı bir tatil hediye edin.

En Ucuz Muğla Otobüs Bileti Al >>

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 hafta önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce