Kategoriler: En'lerGezi

Türkiye’de Kamp Yapılacak En İyi 10 Yer

Sene boyunca yaşadığınız yorgunluktan sonra otel, tatil köyü ya da kalabalık turizm merkezlerinde dinlenmek yerine tabiatla baş başa kalmak isteyebilirsiniz. Türkiye’de kamp tatili yapmak son zamanlarda oldukça sık rastlanılan yöntemlerden birisi olmaya başladı. Tatilini çok daha uygun fiyatlarla denizin, yeşilin ve oksijenin bol bulunduğu kamp alanlarında geçirmek isteyenler için çadır, karavan ve bungalov kamp alanlarını sizin için derledik:

Volo Camping (Bodrum, Muğla)

Bodrum merkez ile Turgutreis arasında, kentin betonarmelerinden kendini soyutlamış, zeytin ağaçlarının içinde, sessiz sakin ve temiz havası ve doğasıyla bilinen Volo Camping tamamen el emeğiyle yapılanmış bu kamp alanını bölgedeki diğer kamplardan ayıran özelliği panaromik Çatal Adası manzaralı yüzme havuzu. Kendi restoran ve barı bulunan kamp alanında bungalov, karavan ve çadırda konaklama hizmeti veriliyor. Ortak yemek, tuvalet ve duş alanları bulunurken çadırlara elektrik de sağlanıyor. Volo Camping Bodrum’a 15, Turgutreis’e ve Gümüşlük’e 6 km uzaklıkta yer alıyor.

En Ucuz Bodrum Otobüs Bileti Al >>

Akyaka Orman Kampı (Akyaka, Muğla)

Akyaka’nın yeşille maviye buluşturduğu görkemli doğasına kendinizi kaptırabileceğiniz, muhteşem deniz manzaralı bu kamp alanı bölgenin en popüler kamp yerlerinden biri. Tuvalet, market ve elektrik hizmetinin verildiği kamp alanı yılın her döneminde farklı fiyatlandırmalarla hizmet vermekte. Çadır ve karavan kampı için de uygun olan Akyaka Orman Kampı Dalaman Havalimanı’na 70 km uzaklıkta bulunuyor.

Medusa Camping (Patara, Kaş)

Medusa Cafe Bar Camping aslında café-bar olarak tasarlanmış bir işletme ancak bir yandan da kamp alanı sağlıyor. Patara’daki tek kamp alanı olan Medusa yılın her dönemi hizmet veriyor. Kamp alanında işletme kampçılara su, aydınlatma, duş, tuvalet hizmeti sağlıyor. Aynı zamanda kendi yemeğini yapmak isteyenler için de ortak kullanım alanları mevcut. Çadırlar toprak, çimen zemine ağaçların altına kuruluyor ve ortak alanlar tente ile kapatılmış. Kamp alanına Fethiye-Kaş arabaları ile ulaşılabilir ve Patara merkezi kampa yürüme mesafesindedir.

Can Mocamp (Kaş, Antalya)

Köklü zeytin ve keçiboynuzu ağaçlarıyla kaplanmış olan Mocamp’ta çadırlar ve bungalovlar bu ağaçların gölgesine kurulmuş. Çeşitli çiçeklerle süslenen meydanı fışkiyelerden akan sularla bir vahaya benzetiliyor. Kaş merkeze 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Mocamp’ın içinde bir restoran ve bar bulunuyor. Çadır haricinde tarihi taş ev ve bungalov altenatiflerinin de bulunduğu kamp alanın meydanında her akşam yakılan büyük bir ateş havuzu var. 2 dakika yürüme mesafesinde denize girilebilen Mocamb’ın ziyaretçilerin şezlonglara uzanarak film izleyebildiği küçük bir açıkhava sineması da var.

Kamp İstanbul (Şile, İstanbul)

İstanbul’dan uzaklaşmadan kamp yapmak isteyenler için önerilebilecek olan Kamp İstanbul Şile Sahilköy’de bir yamaçta kurulmuş olan Kamp İstanbul merkeze yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunuyor. Restoran ve kafe hizmeti verilen kamp alanında dileyen kendi çadırında kalabilirken dileyen işletmenin kurduğu çadırlarda kalabiliyor. Eğimli bir arazide kurulduğu için tahta platform üzerine kurulan çadırlarda kalabilir, sahilde ateş yakabilirsiniz. Çadırda kalmak istemeyenler için işletme 2 kişilik bungalovlarda da konaklama hizmeti sağlıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı alanda duş ve tuvalet imkanı sağlanırken Kamp İstanbul yıl boyunca hizmet veriyor.

Andriake Camping (Demre, Antalya)

Likya Yolu’nda, deniz ile nehirin tam birleştiği noktada yer alan Andriake Camping’in kendine has özelliği hem tatlı hem tuzlu suya girilebiliyor olması. Kamp alanında aydınlatma, tuvalet gibi hizmetler verilirken restoranında yiyecek içecek servisi de yapılmakta. Yalnızca çadırda konaklamanın mümkün olduğu alanda bütün çadırlar çimenlerin üzerinde kurulmuş ve ziyaretçilerin ateş yakmasına izin verilmekte.

En Ucuz Antalya Otobüs Bileti Al >>

Kabatepe Orman Kampı (Eceabat, Çanakkale)

İstanbul’a yaklaşık 4 saat mesafede bulunan kamp alanına Eceabat feribot iskelesinden ulaşılabiliyor. Bir büfe ve restoranlar hizmet veren kampta çadırlar toprak zeminde kurulmuş ve alternatif konaklama düşünenlerin karavanıyla gelmesi gerekiyor. Orman içinde yer aldığı için ateş yakmanın mümkün olmadığı kampta günlük ücret karşılığında elektrik hizmeti veriliyor. Ortak kullanım tuvalet ve duşların bulunduğu kamp alanında dağılmış olarak tahta masalar kullanılabiliyor.

Darıdere Mesire Yeri ve Kamp Alanı (Edremit, Balıkesir)

Belirli alanlara bölünmüş şekilde hizmet veren kamp alanı restoran, otel, karavan, çadır, meyve ve sebze bahçeleri, çocuk bahçesi, futbol ve basketbol alanlarıyla son derece geniş bir alanda kurulmuş. Ortak kullanım tuvalet, duş, mutfak (buzdolabı, ocak) ve çamaşırhanenin yer aldığı alanda dileyen kendi çadırında, dileyen kamp alanına ait çadırlarda konaklayabiliyor. Kalınabilecek iki karavanın da mevcut olduğu kamp yerinde akşam yemekleri meydanındaki 350 yıllık çınar ağacının altında yeniyor. Çadırda ya da karavanda kalmak istemeyenler için de 10 odalı küçük bir otelin bulunduğu alan aynı zamanda günübirlik piknikçiler tarafından da ziyaret ediliyor.

Karaaslan Kamping (Yuvacık, İzmit)

Bölgedeki trekking rotalarının başlangıç noktası olarak da bilinen kamp alanında bungalovlarda konaklayabilir ya da günübirlik ziyaret için masa kiralanabilir. Piknik alanında çadır kurulmasına da izin verilirken piknik alanında mangal için ocaklar mevcut. Kampçılara hizmet veren restoranında yemek yiyebilir ya da ücretsiz sıcak soğuk içecek ikramından yararlanabilirsiniz. Ücretsiz wi-fi hizmetinin de verildiği kamp alanında çamaşırhane, sıcak su ya da duş hizmeti mevcut değil. Ortak alanda aydınlatma varken kişisel kullanım için elektriğin olmadığı alanda çadırlar toprak zemine kuruluyor.

Tarık’ın Yeri (Kıyıköy, Kırklareli)

Toprak zeminde kurulmuş kamp alanında ziyaretçiler çadırını istediği bir ağacın gölgesine kurabiliyor. Bununla birlikte işletmenin kendi çadırlarında da konaklama imkanı var. Pabuçdere’nin hemen bitişiğinde bulunan kamp alanında duş imkanı mevcut değilken restoranında alabalık ve ızgara çeşitleri yapılıyor. Plastik masa ve sandalyeler aydınlatmalı ortak alanda kullanılabilirken çadıra elektrik hizmeti verilmiyor. Uygun fiyatlı olmasıyla bilinen Tarık’ın Yeri Çerkezköy’e 30, İstanbul’a 140 km mesafede.

En Ucuz Kirklareli Otobüs Bileti Al >>

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce