Kategoriler: Uçak ile Yolculuk

Uçak Biletini İnternetten Almak Ne Kadar Güvenli?

Uçak biletini internetten almak ne kadar güvenli? Ya da uçak biletimi internetten alabilir miyim? Tarzında pek çok soru ile karşılaşıyoruz. Son dönemin belki de en ileri teknolojik alt yapısına sahip olan bilet siteleri, özel güvenlik yapıları ile korunduğu için artık en güvenli bilet satış sistemini sağlıyor. Yıllar önce bilet satışı, özel olarak el ile gerçekleştirilirdi.

Örneğin tren biletini, bizzat el ile yazardı tüm bilet memurları. Gişede bu tip çalışmalar için pek çok personel bulunurdu. Sonra bu biletler dijital ortama aktarılırdı ve kayıtlara geçilirdi. Zaman geçtikçe, mevcut bilet satış durumlarına dair daha farklı bir alternatif organize edildi ve bu kapsam dahilinde büyük yenilikler sunuldu.

Teknolojinin ve internetin hayatımıza aktif olarak girdiği son 4-5 yıldan beri, pek çok hizmeti internet üzerinden hızlı, rahat, verimli ve pratik bir şekilde en güvenli alt yapılar ile gerçekleştiriyoruz. Bu yüzden internet üzerinden uçak bileti almak güvenlidir. Aynı şekilde otobüs bileti ve benzer bilet seçeneklerini internet üzerinde hizmet veren “güvenli” siteleri kullanarak satın alabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken temel şudur; internet üzerinden yapılan her şeyde, öncelik kullanıcılara aittir. Yani kullanıcılar, güvenli siteleri bulmakla ve kendi güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Tabi gelişen teknoloji bu işlemi çok daha kolay ve daha güvenli hale getirdi.

Alt yapısı güçlü olan, özel koruma katmanlarını bünyesine dahil eden en etkili firmaların başında gelen biletall.com sitesi, internetten sunduğu bilet alışverişlerinde 3D güvenlik katmanını kullanıyor. Bu sayede biletall.com hiçbir bilgiye ulaşmıyor ve müşteriyi doğrudan banka ile birleştiriyor. Yani ödemeyi bankadan yapıyor ve bu sayede güvenlik katmanı tamamlanmış oluyor. İnterneti bilinçli kullanmanın ilk yolu, güvenlik önlemlerine az da olsa hakim olmaktan geçiyor. İletişim bilgisi olan, açık adresi olan, kayıt numarası olan ve hatta nasıl çalıştığını dahi detaylı olarak anlatan web siteleri, sizin için bir kıstas olabilir. Bu kıstasları kullanarak rahatlıkla ihtiyaçlarınıza yönelik çözümleri ön plana çıkarabilir daha çok kişiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Biletall.com sitesi olarak, pek çok konuda bizzat telefon ile destek sağlamaktayız. Aklınıza takılan sorulardan tutun da, olası bir karışıklık durumuna varıncaya kadar tüm sorunların çözümü için yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. Detaylı bir çalışma hizmetinin ürünü olan biletall.com sitesi, aklınıza gelen hemen hemen her türlü soruya cevap üreten bir ekibe sahip. Teknik ekip aracılığı ile kesinlikle en ideal çözümlere hızlı bir şekilde ulaşabiliyor, satın almak istediğiniz uçak bileti ve diğer biletler hakkında rahat bir şekilde bilgi alabiliyorsunuz.

 

İnternetten Uçak Bileti Nasıl Alınır?

İnternetten uçak bileti nasıl alınır sorusu için, detaylı bir yazı hazırladık ve güvenli olarak en ince ayrıntısına kadar nasıl bilet alacağınızın sunumunu yaptık;

İnternetten uçak bileti almanız için ilk yapmanız gereken, seyahat planlaması olmalıdır. Yani öncelikle, nereden nereye gideceğinize karar vermelisiniz ve hangi saatlerde uygun olduğunuzu belirlemelisiniz. Bu belirleme işleminden sonra, gideceğiniz bölgenin havalimanına yakın bir servis güzergahının olup olmayışı, geç saatlerde sizi kimin alacağı gibi sorulara da cevap üreterek, ortalama kalkış saatinizi belirleyebilirsiniz. Sonra biletall.com sitesinde yer alan uçak bileti bölümüne girerek, gidiş dönüş ya da tek yön uçuş güzergahınızı seçebilirsiniz. Sonrasında ise sizin için listelenen uçak firmaları arasında bir karşılaştırma yaparsınız ve en uygun uçuş saati ile uçak bileti fiyatına karar kılarsınız. Ardından söz konusu uçuş bilgilerine tıklar, kaydınızı oluşturursunuz. İsim, soy isim, kimlik bilgileri, uçuş bilgileri ve benzeri tüm bilgiyi girerek, satın alma işlemine ulaşırsınız. Ardından biletinizi rahat bir şekilde ister kredi kartınızla, isterseniz de banka kartınızla güvenli alt yapılar dahilinde satın alabilirsiniz.

Biletall.com sitesi, özel güvenlik katmanları ile korunduğu için banka kartı alışverişlerinizde bizzat 3D seçeneğini sunmaktadır. Bu sayede bilgileriniz biletall.com sitesine ulaşmadan doğrudan bankaya ulaşmaktadır ve işlem daha güvenli şekilde gerçekleşmektedir. Bilet alışınız ardından sizin için bir bilet detayı maili gönderiliyor ve bu maili inceleyerek bilgilerinizi not ediyorsunuz. Uçuştan ortalama 48 saat önce check-in işlemini internetten yapabilir (bazı firmalar daha farklı saatler sunabilir) ve gerekli tüm işlemi halledebilirsiniz.

Check-in işlemi ile uçuş esnasında oturacağınız koltuğu, eğer ekstra talebiniz var ise (yemek menüleri ve içecek seçenekleri gibi) tüm taleplerinizin organizasyonlarını ayarlayabilirsiniz. Bazı firmalar ücretsiz yer seçimi sunar iken, bazı firmalar seçtiğiniz yere göre fiyat tarifesi sunmaktadır. Bu yüzden ekstra bir fiyat çıkmasını istemiyor iseniz, chek-in işlemini havalimanında yaptırabilir, bu işlemi gerçekleştiren yetkiliden istediğiniz koltuk için ricada bulunabilirsiniz (yoğunluk ve koltuk durumuna göre herhangi bir yer de verilebilir, isteğiniz ricadan öteye geçmemelidir).  Bu sayede güvenli bir yolculuk için işlemleriniz tamamlanmış olur ve uçuş kartınız hazırlanır. Eğer internet üzerinden check in işlemini hallederseniz, havalimanlarında yer alan kiosk araçları ile rahatlıkla birkaç dakika içinde biletinizi bastırabilir ve kimliğiniz ile hazırda bekleyebilirsiniz. Eğer check in işlemini havalimanında yapacak iseniz, uçuş saatinizden en az 1 saat önce havalimanında olmaya gayret etmenizi tavsiye ediyoruz. Online check in işlemlerinde bu durum biraz daha opsiyonel olduğu için isteğinize göre şekillenmektedir. Valiziniz ve ekstra bavulunuz yok ise (yani sırt çantası ya da el bagajınız dışında bir çanta yok ise), 45 dakika önce gitmeniz de işinizi görecektir. Eğer ilk defa uçuş yapacak iseniz, ne kadar erken giderseniz sizin için o kadar verimli olacaktır.

 

Teknolojinin Yol Göstermesi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, artık pek çok şeyi bizzat teknoloji yardımı ile yapabiliyoruz. Bilet alma işleminden tutun da, bilet basımına kadar her türlü çalışmayı online olarak organize edebiliyor, kontuar bölümlerine uğramadan doğrudan uçak biniş kapılarına geçip, biniş kartımızı lazer geçişine okutup doğrudan uçağımıza binebiliyoruz. İnternetten bilet almak, artık en güvenli yöntemlerin başında yer alıyor.

 

 

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce