Kategoriler: Yurtdışı Rehberi

Ukrayna’ya Gitmek İçin 10 Neden

Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan Ukrayna; kültürü, etkinlikleri, tarihi ve yerel halkıyla birçok kişinin “görülmesi gereken ülkeler” listesinde yer alıyor. Türkiye – Ukrayna arasında pasaport ve vizesiz seyahat anlaşmasının yapılması ile birlikte Ukrayna gezisi Türkler için hayal olmaktan çıktı ve Ukrayna, rahatlıkla seyahat edilebilen ülkeler arasında yer almaya başladı. İşte eşsiz güzelliklerle dolu Ukrayna’ya seyahat etmek için çok geçerli 10 neden. En uygun Ukrayna uçak bileti Biletall.com’da seni bekliyor.

Pasaport ve Vizesiz Gitmek Serbest

Sene başlarında, Türkiye ile Ukrayna arasındaki seyahatlerde pasaport ve vize gibi belgelere ihtiyaç duyulmadan, sadece kimlik ile giriş çıkış yapılacağının duyurulması büyük ilgi gördü. Yapılan anlaşma ile birlikte, pasaportu olmayan kişiler de kimlik kartı ile artık Ukrayna’ya direkt olarak girebilecek.

Ekonomik

Ukrayna, ucuzluğu ve yakınlığı sebebiyle Türk gezginlerin favori ülkeleri arasında yer almakta. Yurtdışına çıkan hemen hemen herkes, harcadığı en ufak meblağın bile hesabını yaparak, gezi için ayırdığı bütçeyi aşmamaya çalıştığı için gezi sırasında birçok şeyden mahrum kalabiliyor. Ukrayna ekonomik yönüyle ziyaretçileri için oldukça çekici bir ülke. Hem ülkenin, diğer Avrupa ülkelerine göre ciddi anlamda ucuz olması, hem de tarihi ve turistik açıdan oldukça zengin olması, Ukrayna’yı tatil rotasına eklemeniz için oldukça geçerli sebepler.

Kültürel ve Tarihi Zenginlik

Ukrayna renkliliği ve eğlenceli hayatıyla olduğu kadar, köklü tarihi ve kültürü ile de öne çıkan bir ülkedir. Öyle ki, kültür gezisi turları kapsamında her yıl milyonlarca turist Ukrayna’yı tercih etmektedir. Kiev’de bulunan, bin yılı aşkın tarihiyle Ukrayna’nın en önemli dini yapılarından biri olarak kabul edilen Altın Kapı’nın, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması, ülkenin turizmini her yıl gittikçe daha da canlanmaktadır. Bunun yanında Ukrayna; minyatür, Çernobil, eczacılık, sanat ve daha birçok alanda yaklaşık 150 adet müzeye sahip. Türkiye için pasaport – vize sorunun olmaması, zengin bir kültüre sahip olması, Ukrayna’nın öğrenciler için gezilecek ülkeler arasında ilk sıralarda yer almasını sağlıyor.

Üst Düzey Güvenlik

Yakın zamanda yaşanılan savaş yüzünden uzaktan bakanlarca tehlikeli olduğu düşünülen Ukrayna, sanılanın aksine yerel halkına ve turistlere sonuna kadar güven aşılıyor. Tüm  ülkede insanlar sabahın ilk ışıklarından gecenin sonuna kadar güvenle şehir sokaklarında gezip, dolaşabiliyor.

Eğlenceli Festivaller

Odessa, Lviv ve Kiev Ukrayna’nın önemli kentleri olarak birçok festivale ev sahipliği yapıyor. Dans, müzik, sanat, tiyatro, film, yeme–içme gibi birçok alanda düzenlenen festivaller, şehir sokaklarının renkli ve canlı insanlarla dolup taşmasını sağlıyor. Birçok gezgin, Ukrayna ziyaretini festival takvimine göre ayarlayarak bu eğlenceye dahil olmaya çalışıyor. Pasaport ve vizesiz Ukrayna fırsatı ile Türkler de festivallere büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye – Ukrayna Uçuş Süresi

Ukrayna’nın coğrafi açıdan Türkiye’ye çok yakın olmasından ötürü, ülkeye gitmek isteyenler İstanbul Kiev uçak bileti ile yaklaşık 2 saat içerisinde uçabiliyor. Ukrayna’nın saat olarak bizden yalnızca 1 saat geride olması, saat farkından doğan jet lag ve benzeri sorunlara da fırsat vermiyor.

Türkiye – Ukrayna Arasında Başlayan Feribot Seferleri

Pasaport ve vize serbestliğinden sonra bir güzel haber daha geldi: Nisan ayının ilk haftalarında yapılan açıklama ile birlikte İstanbul Haydarpaşa Limanı ile Ukrayna Odessa Limanı arasında direkt olarak yolcu seferlerinin başladığı duyuruldu. Birçok gezgin tarafından mutlulukla karşılanan bu haber rotaların Ukrayna’ya çevrilmesini sağladı. Gemi ve deniz yolculuğunu seven kişiler 27 saatlik bir mavi yolculuğun ardından Ukrayna’ya varabiliyor.

Sıcakkanlı ve Yardımsever Halk

Ukrayna halkı yardıma açık, gelen turistlere nazik davranışlarıyla tanınan misafirperver bir halk. Yabancı dil bilmeyen turistlere bile yardım etmek için çaba gösteren Ukraynalılar; iletişim problemini de ortadan kaldırıyor ve bu durum Ukrayna’yı dil bilmeden gidebileceğiniz yegane ülkelerden biri kategorisine sokuyor.

Yeşil İklim

Yeşili seven doğa tutkunları Ukrayna’ya sadece doğal parkları ve yeşil alanlarını görmek için bile gidebilir. Zira Ukrayna, sadece başkenti Kiev’de yüzden fazla doğal parka sahip olmasıyla ünlü ve Odessa, Lviv gibi kentler de bu konuda Kiev’den farklı değil. Ukrayna hükümeti ve insanları ülkedeki yeşil birliğini korumak için yıllardır çok bir büyük özen göstermekteler.

Ukrayna Mutfağı

Ukrayna mutfağı yeme & içme konusunda Türkleri memnun edebilecek kadar geniş. Birçok yemek Türk mutfağı ile benzerlik gösteriyor. Bu nedenle Ukrayna’ya giden Türkler diğer başka ülkelerde olabildiği gibi aç kalma sorunuyla karşılaşmıyor. Türklere karşı özel bir ilgi duyan yerel halk, misafirperver yaklaşımlarıyla zengin mutfaklarının kapılarını sonuna kadar açıyor. Fakat illa da Türk yemekleri diyenler için, başkent Kiev’de Türk yemekleri yapan restoranları bulmak çok da zor değil.

Biletall.com’dan En Ucuz Ukrayna Uçak Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

7 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce