Kategoriler: Seyahat Rehberi

Vize Nasıl Alınır? Vize İçin Gerekli Belgeler

Bu yazımızda vize alma yöntem ve ücretlerini inceleyeceğiz. İsterseniz hiç zaman kaybetmeden Schengen vizesi prosedürlerine göz atalım.

Vize Başvurusu İçin Hangi Belgeler Gerekiyor?

Yeşil (Hususi) Pasaport veya Bordo (Umumi) Pasaportunuz ile gitmek istediğiniz ülkelerde vize uygulaması varsa “vize başvurusu” yapmanız gerekmektedir. Bu başvuruyu internet üzerinden veya şahsen yapabilmek mümkündür. Başvuru için yapılması gereken işlemler ülkelere göre farklılık gösterebilse de, genel hatları itibariyle Schengen vize başvurusu için istenen evrakları aşağıdaki şekildedir. Biletall.com ailesi olarak burada yazdığımız bilgiler turistik – gezme – kısa süreli bulunmayı amaçlayan ziyaretler için gereken işlemleri kapsamaktadır.

Schengen Vizesi Ücreti

Vize harcı tüm ülkeler için 60 Avro’dur ve peşin ödeme yapılması gerekmektedir.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evrak ve Şartlar

Vize alma konusunda en önemli konu evrakların eksiksiz teslim edilmesidir. Seyahatiniz eksiksiz ve net bir şekilde planlanmış olması da işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

I. Pasaport geçerlilik sürenizi kontrol etmek önemlidir. Vize başvurusu yaptığınızda pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir.

II. Ziyaret etmek istediğiniz ülkenin web sitesinden bulabileceğiniz vize talep formunu eksiksiz ve net bir şekilde doldurmalı ve imzalamalısınız.

III. Schengen vizesi için biyometrik fotoğraf çektirmeniz gerekmektedir. Boyutlar konusunda fotoğrafçılardan rahatlıkla yardım alabilir ve vize için belirlenen ölçülerde biyometrik fotoğrafınızı çektirebilirsiniz.

IV. Konsolosluğa, seyahat amacınızı ve planınızı belirten detaylı bir yazı yazmanız gerekmektedir. Hangi araçlarla yolculuk yapmayı planladığınızı, nerede konaklayacağınızı ve şehir değiştirecekseniz bunun detaylı planını yazınıza eklemek vize alma işlemini kolaylaştıracaktır.

V. Gidiş-dönüş uçak biletlerinizin kopyasını dosyanıza eklemelisiniz. Seyahat dilekçesi ile örtüşecek şekilde ekleyeceğiniz diğer vasıta biletleri de işleminizi kolay hale getirecektir.

VI. Konaklama yapacağınız yerin rezervasyon onayını da dosyanıza eklemeyi unutmayın. Eğer uzun bir konaklama planladıysanız ve konaklayacağınız yerleri henüz belirlemediyseniz, ilk 4-5 gün nerede konaklayacağınızı belirtmeniz yeterlidir. Akabinde nerede kalacağınıza sonradan karar vereceğinizi yazınızda belirtebilirsiniz.

VII. Kalacağınız sürenin tamamını kapsayan ve tüm Schengen ülkelerinde geçerliliği olan, asgari 30.000 Euro teminat bedeli olan sağlık sigortasını yaptırmalısınız. Bu acil tıbbı işlemlerin yanı sıra sağlık sorunu nedeniyle kişinin ülkesine geri gönderilmesi gerektiğinde kullanılan bir sigortadır.

VIII. Çalıştığınız iş yerinde ne kadar maaş aldığınızı belirten ve yetkili kişi tarafından imzalanmış gelir belgesini, geçmiş 3 ayı kapsayan SSK Bordrosunu, son 3 aylık hesap özetinizi gösteren ve banka yetkilisi tarafından imzalanmış hesap dökümünüzü, iş yerinizden seyahat süresince izinli olduğunuzu belirten izin belgesini almalısınız.

IX. Araç ruhsatı, gayrimenkul tapusu gibi evrakları sunmanız zorunlu olmamakla birlikte, mal varlığınızı kanıtlayan belgeleri dosyanıza eklemeniz sizin yararınıza olacak ve işlemlerinizi kolaylaştıracaktır.

X. Birkaç ülke gezeceğiniz uzun süreli seyahatlerde Schengen vizenizi, ziyaret ettiğiniz ilk ülkenin konsolosluğundan alarak potansiyel problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Altı aylık Schengen vizeniz olsa bile Avrupa Birliği ülkelerinde maksimum 90 gün ikamet edebileceğinizi unutmayın. Keyifli seyahatler.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce