Kategoriler: Seyahat Rehberi

Vizesiz Ülkere Giderken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Seyahat etmeyi, değişik yerleri gezmeyi, farklı kültürlerle tanışmayı kim istemez ki. Özellikle de çok sık gidilmeyen, farklı yerlere gitmek bazılarına ilginç ve ilgi çekici gelebilmektedir. Bu ülkelere bir de vizesiz gidebiliyorsanız değmeyin keyfinize…  Tabiri caiz ise elinizi kolunuzu sallaya sallaya vize sorulmadan gidebileceğiniz ülkelere seyahat ederken nelere dikkat etmelisiniz?  Size, minik ama işinize yarayacak ipuçları vererek seyahat ederken sorun yaşamamanızı sağlamayı istiyoruz.

Son yıllarda vatandaşlarımızın çok sayıda ülkeye vizesiz, rahatlıkla seyahat etmeleri artık çok daha kolay hale gelmeye başladı.  Daha önce blogumuzda Vize İstemeyen Ülkelerin Tam Listesini sizlerle paylaşmıştık. Vizesiz olarak kendi ülkemiz dışına çıkıp başka ülkeleri gezerken bakalım nelere dikkat etmeniz gerekiyormuş?

  • Seyahate çıkmadan önce mutlaka bir pasaportunuzun olması gereklidir. Ülkelere giriş-çıkış yaparken pasaportunuzun yanınızda olması ve 6 aylık geçerlilik süresinin bulunması şartı aranmaktadır.

 

  • Gitmek istediğiniz ülke sizin seyahat amaçlı geldiğinizi ve ülkenize geri döneceğinizi bilmek ister. Bunun için dönüş biletinizin çıktısını yanınızda bulundurmanızda fayda olacağını düşünüyoruz. Rezervasyon hakkınızı da kullanabilirsiniz. Böylece dönüş ile ilgili olarak rezervasyon çıktılarınızı gösterebilirsiniz.

 

  • Vizesiz olarak gideceğiniz ülkede hangi otelde kalacağınızın bilgisini gösterir belgeyi yanınızdan ayırmayın.  Rezervasyon yaptırdığınız otelin ya da konaklayacağınızın yerin belgesini çantanızdan eksik etmeyin.  Konaklayacağınız mekânın adresini ve gerekli bilgileri bir kâğıda yazıp yine yanınızda bulundurun.  Pasaport memurunun soracağı her soruya hazırlıklı olun ve kafasında soru işaretleri oluşmasına izin vermeyin. Kısacası seyahate çıkmadan önce rezervasyon ve bilet ile ilgili her türlü belgeyi hazır bulundurun.

 

  • Pasaport kontrolü sırasında gergin ve sinirli hallerden uzak durun, olabildiğinde rahat ve sakin olun. Görevlilerin size yönelteceği sorulara heyecanlanmadan cevap verin. Sonuçta turist olduğunuzu ve değişik yerleri gezmeye gittiğinizi unutmayın.  Aslında yurt dışına seyahatin kilit noktası burasıdır. Pasaport kontrolünden geçtiyseniz artık rahatça arkanıza yaslanabilirsiniz.

 

  • Vize sorulmayan bir ülkeye seyahat sırasında veya gidilecek ülkeye ulaşıldığında size bir form uzatılacaktır.  Bu gümrük formunu dikkatli ve büyük bir titizlikle doldurmanız gerekir.  Bu formun üzerine kalacağınız otelin adresini de mutlaka yazmanız istenecektir. Bu formda sorulabilecek ilginç ve detaycı sorulara hazırlıklı olun. Çünkü vereceğiniz her soru sizi ve kimliğinizi açıkça ortaya koymak üzere tasarlanmıştır.

 

  • Misafirlerine vize sormayan her ülkenin kültürel tarzı farklılık gösterir. Bu sebeple seyahat amaçlı gittiğiniz ülkelerin sizden beklediği küçük davranış biçimleri olabilir.       Örneğin: İran’a yolunuz düşerse kadınların başlarını bir örtüyle kapatmaları gerekmektedir. Tayland’a gitmeye karar verdiğinizde yanınızda bir miktar nakit para olmalıdır. İlk baktıkları şeyin nakit para olduğunu asla unutmayın. Ülkelere göre farklı tarzlar bu şekilde karşınıza çıkabilir.

Biletall.com’dan Vizesiz Ülkelere Uçak Biletini Bul »

Dolayısıyla her ne kadar vize istenmiyor olsa da bu ülkelere seyahat ederken tüm bilgileriniz en net biçimde öğrenilmek istenir. Bunun için pasaportunuz ve kalacağınız yerin adresi çok önemlidir.  Hiçbir sorunla karşılaşmamak için dikkat etmeniz konuları kısaca yazımızda belirttik. Size şimdiden iyi yolculuklar…

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

3 gün önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce