Kategoriler: Yurtiçi Rehberi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ziyaret Edilebilecek Yerler

Bu yıl Cumhuriyetimizin ilanının 98. yılını kutlayacağız. Neredeyse 1 asır önce dedelerimizin ninelerimizin adeta bir destan gibi yazdığı bu kahramanlık hikâyesi sayesinde cumhuriyetimize kavuşarak, bu dönemlere kadar geldik.  Bu özel günü sevdiklerimizle özel bir şekilde geçirmek, aynı zamanda da doya doya yaşamak için Cumhuriyet Bayramı’nda gidilebilecek yerleri sizler için listeledik.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ziyaret Edilebilecek Yerler

Anıtkabir

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü özellikle böyle bir günde ziyaret etmek ilk yapmamız gereken şeylerden biridir. Özellikle Cumhuriyet Bayramı’nda imkanı olan herkesin Anıtkabir’e gidip Ata’mıza saygı duruşunda durması gerekmektedir. Ankara’da iseniz sevdiklerinizle, çocuklarınızla Anıtkabir’e gidip ziyarette bulunabilirsiniz.

Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Müzesi

Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ve en şiddetli mücadelesinin geçtiği yerlerden biridir. Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yer alan bir müzedir. Bir savaş müzesi niteliği taşımaktadır. Müze 1939 senesinde açılmıştır. İçerisinde döneme ait yaklaşık 139 eser yer almaktadır. Aynı zamanda yine aynı bölge içerisinde çeşitli anıtlar vardır. Cumhuriyet Bayramı’nda buraları ziyaret edebilir, hem o dönemleri anıp hem de verimli zaman geçirebilirsiniz.

Eski Meclis Binası

Eğer yaşadığınız şehir Ankara ise böyle özel günlerde yapacağınız şey oldukça fazladır. Gidip görebileceğiniz, ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi yapı vardır. Bunlardan bir tanesi olan Eski Meclis Binası 1915 yılından bu güne dek kalmıştır. Ulus’ta yer almaktadır. Oldukça etkileyici bir binadır. Çünkü o dönemin özelliklerini hala daha üzerinde taşımaktadır. Orijinalliğinin korunuyor olmasından dolayı da ayrı bir güzelliği vardır. Cumhuriyetin hikayesi neredeyse bu binada saklı diyebiliriz. Gidip binanın duvarlarına uzun uzun bakarak aslında ne demek istediğimi anlayacaksınız. Cumhuriyet Bayramı’nda gidilmesi gereken yerler arasında kesinlikle var olan Eski Meclis’i ziyaret etmenizde fayda var.

Atatürk Köşkü

Karadeniz’deyseniz Trabzon’un en güzel ve tarihimiz için en önemli yapılarından biri olan Köşkü ziyaret edebilirsiniz. Atatürk Köşkü çam ağaçlarıyla kaplı bir ormanın içerisinde yer almaktadır. Bina içerisinde Atatürk’ün eşyalarıyla, o dönemde kullandığı aletlerle dolu odalar vardır. Atatürk, bu evde kullandığı ne var ne yoksa Türk milletine armağan ettiğini söylemiştir. Trabzon’da yer alan bu tarihi yapıyı böyle özel günlerde ziyaret edebilirsiniz.

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk’ün Antalya’da yaşadığı bu bina uzun zaman sonra müze haline gelmiştir. Müze şeklinde kullanılmaya başlanmıştır. İçerisinde yine o dönemde Atatürk’ün kullandığı eşyalar sergilenmektedir. Aynı şekilde durmaya devam eden eşyalar hala daha dönemin özelliklerini korumaktadır. O tarihi koku eve girdiğinizde kendini göstermektedir. Aynı zamanda müze içerisinde çok fazla sayıda portre de bulunmaktadır. Antalya’da var olan bu evin bir benzeri de Alanya’da yer almaktadır. Bu özel günde iki evi de görüp, ziyaret edebilirsiniz.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

55 dakika önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce