Kategoriler: Seyahat

Antik Dönemin 7 Harikasını Göremedik Diye Üzülmeyin: İşte Yeni Dünyanın 7 Harikası!

4.545 milyar yaşında olduğu tahmin edilen gezegenimiz, tarih boyunca sayısız uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu uygarlıkların inşa ettikleri yapıların en bilinenleri Dünyanın 7 Harikası listesinde bulunan yapılardır. Fakat bu yapıların birçoğu zamana karşı koyamamış ve sanatkarları gibi tarihte yok olmaya yüz tutmuştur. Fakat Antik Dönemin 7 Harikası’nı göremedik diye üzülmenize gerek yok. Biletall Blog Yeni Dünyanın Yeni 7 Harikası’nı sizler için derledi. İyi Okumalar!

Petra, Ürdün

  

İlk sırada Ürdün’ün Wadi Musa bölgesine bağlı olan Petra bulunmakta. Akabe Körfezi ile Lut Gölü arasında yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alana sahip olan Petra, adını Yunanca ‘’taş’’ anlamına gelen ‘’petra’’ kelimesinden almaktadır. Tarihi ve arkeolojik bakımdan büyük öneme sahip olan Petra, 1812’de İsviçreli gezgin Johann Burckhardt tarafından keşfedilmiştir.1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültürel Mirası listesine alınan bu tarihi kent 2007’de Dünya’nın Yeni Yedi Harikası arasında gösterilmiştir.

Ürdün Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Çin Seddi, Çin

 

 İkinci sırada, mimarisi kartpostalları süsleyen Çin Seddi bulunmakta. Yapılma amacı konusunda tarihçiler arasında tartışmaların halen devam ettiği Çin Seddi’nin uzunluğu yıkılan kesimleriyle birlikte 6000 kilometreyi bulmaktadır.

Machu Piccu, Peru

Sırada Peru’da bulunan And Dağları’nın bir zirvesinde konumlandırılmış Machu Piccu var. Antik bir İnka şehri olan bu şehir 2.360 metre yükseklikte bulunuyor. 200’den fazla merdiven sistemiyle birbirine bağlı taş merdivenlerin oluşturduğu Machu Piccu’nun 3000 basamağı halen iyi durumda.

Pisa Kulesi, İtalya

 

Listemizin dördüncü sırasında ziyaret edenlerin genellikle itercesine pozlar verdiği Pisa Kulesi bulunmakta. J Bir zamanlar küçük ama önemli bir liman olan Pisa, günümüzde dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri haline geldi. Bunda Pisa Kulesi’nin büyük bir rolü bulunmakta. Mimarının kim olduğu tam olarak bilinmeyen Pisa Kulesi’nin inşaatı sırasında birden fazla mimarın görev aldığı düşünülmektedir. Eğilmeden dolayı inşaatına sık sık ara verilmiş, inşaat bittikten sonra ise eğilim durdurulmaya çalışmıştır. Fakat Pisa kulesi her yıl milimetrenin onda yedisi kadar eğilmeye devam etmektedir.

Tac Mahal, Hindistan

 

Sırada Hindistan kartpostallarını süsleyen ve aşk için dikilmiş en önemli eserlerden biri olan Tac Mahal var. Bu devasa görkemli yapı Hindistan’ın Agra kentinde bulunmaktadır. 1632’de vefat eden eşi Mümtaz Mahal anısına Babür Şahı Cihan tarafından inşa ettirilmiştir. Şah Cihan vefat ettikten sonra buraya defnedilmiştir. Tac Mahal’i görmek için hemen avantajlı Hindistan uçak biletini Biletall.com’dan alın.

Kolezyum, İtalya

  

İtalya’nın başkenti Roma‘nın simgelerinden biri olan Kolezyum, Dünyanın Yedi Yeni Harikası’ndan bir diğeri. Filmlere, romanlara konu alan Kolezyum’un yapımına milattan sonra 72 yılında başlanmış. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Kolezyum, yüzyıllar önce gladyatörlerin dövüştüğü ve insanların hayvanlarla mücadele ettiği bir savaş arenasıydı.

Kukulkan Piramidi

  

Listemizde son olarak Kukulkan Piramidi bulunmakta. Bir Maya Kızılderili halkı olan İtza Maya halkının yaşadığı Chichen Itza, Meksika’nın en çok ziyaret edilen ikinci arkeolojik sit alanı olma özelliğini taşıyor. Öyle ki yılda ortalama 2 milyondan fazla kişi Chichen Itza’yı ziyaret ediyor.  2007 yılında dünyanın yeni harikaları arasında seçilen Kukulkan Piramidi’nin olduğu kentin Kristof Kolomb öncesinde kurulduğu tahmin ediliyor.

Meksika Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Milyarlarca yıllık bir tarihe ev sahipliği yapmış olan Dünya’nın yedi yeni harikasını bir de canlı görmek isterseniz en uygun otobüs ve uçak biletleri Biletall.com.tr’de sizler bekliyor.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

11 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce