Kategoriler: Yurtdışı Rehberi

Birçok Seyahat Severin Gözünden Kaçan 4 Muhteşem Baltık Ülkesi

Baltık Denizi’ne kıyısı olan bağımsız devletlerin oluşturduğu Baltık ülkeleri turistik açıdan çok değerli bir ülke birliğini işaret ediyor. Başlangıçta sadece Estonya, Letonya ve Litvanya ülkelerini kapsayan Baltık ülkeleri deyimi şimdilerde coğrafik olarak içeriğini genişletmiş durumda. Baltık Deniz’ine kıyısı olan tüm ülkeler Baltık ülkeleri olarak biliniyor ve Baltık Denizi Devletleri Konseyi olarak anılıyor.

Elbette tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bu ülkeler turizm bakış açısıyla bakıldığında gizli kalmış, keşfedilmeyi bekleyen ülkeler öne çıkıyor. BDDK (Baltık Denizi Devletleri Konseyi) ülkeleri; Estonya, Litvanya, Letonya, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Almanya, Polonya, Rusya ve İzlanda ülkeleri kabul ediliyor. Bu ülkeler arasında Danimarka, Norveç ve İzlanda’nın Baltık Denizi’ne kıyısı olmaması istisnai bir durumdur. İşte, Baltık ülkelerinde keyifle geçireceğiniz bir tatil için keşfedilmeyi bekleyen, sizler için seçtiğimiz eşsiz rotalar;

Kuzeyinde Baltık Denizi olan Polonya Avrupa’nın en büyük ülkeleri arasında yer alıyor. Sanayi ülkesi olması sebebiyle güçlü bir ekonomiye sahip olan Polonya; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle tam bir gezi ülkesi vaat ediyor. Polonya esasında sadece mimarisi, şehirleri, turistik bölgeleri ve kültürel yönüyle değil aynı zamanda ekonomik oluşuyla da insanları cezp ediyor. Öyle ki Avrupa ülkeleri arasında oldukça ucuz bir ülke sayılıyor.

Zakopane Dağı: Polonya’da görüp görebileceğiniz en şirin ve masalsı köylerden biri buradadır. Dağ evlerinin nostaljik aynı zamanda günümüze uyumlu çehresiyle büyüleyici bir gezi sunuyor ziyaretçilerine.

Varşova: Varşova şehri ülkenin en bilindik şehirlerinden biri kabul ediliyor. Tarihi güzellikler barındırmasıyla meşhurdur. Şehir; tarihe ve mimariye meraklı gezginler için unutulmayacak anılarla dolu bir kültür gezisi fırsatı veriyor.

Mazury: İçerisinde iki binden fazla göl bulunan Mazury; doğal park olarak adlandırılıyor. Muhteşem güzelliğiyle gezginlere şahane bir atmosfer sunuyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Polonya Uçak Biletini Bul »

  • Finlandiya

Kuzey Avrupa ülkesi olan Finlandiya, başkenti Helsinki ile gezginciler tarafından bilinen bir ülke. Düzgün şehir mimarisi, şirin kasabaları, içinde bulundurduğu binlerce gölü ve yemyeşil doğasıyla keşfe çıkmaya davet eden Finlandiya, gidenleri kendisine hayran bırakıyor.

Tampera: Kültürün, müziğin, sanatın, müzelerin ve endüstrinin şehri olarak ün salan Tampera; her anıyla dolu dolu bir gezi şansı veriyor. Şehir sanat tutkunlarının tüm beklentilerini sonuna kadar karşılıyor.

Jyvaskyla: Üniversiteler şehri olarak bilinen kent; eğlencenin ve enerjinin üst seviyede olduğu yaşamın tüm canlılığıyla aktığı temposu yüksek bir gezi sunuyor.

Seinajoki: Festival dendi mi akla gelen Finlandiya kenti Seinajoki’dir. Yıl boyunca her mevsimde farklı bir festivale ev sahipliği yapan şehir, renkli ve çılgın anların yaşanmasını sağlıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Finlandiya Uçak Biletini Bul »

  • İsveç

İsveç Krallığı; Avrupa’nın en büyük üçüncü ülkesidir. Başkenti ve en büyük şehri Stokholm’dur. Ülkede İsveççe dışında Fince yaygın olarak kullanılıyor. Birçok kültürün uyum içinde yaşadığı ülkede medeniyet üst seviyededir. Turistik açıdan incelendiğinde görülecek birçok şehir ve kültürel yapı bulunuyor.

Göteburg: İsveç’in önemli şehirlerinden biri olan Göteburg, uluslararası film festivaline ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Her yıl 60 ülkeden yüzlerce film festivalde gösteriliyor. Şehirde Avrupa’nın en büyük kitap fuarlarından biri de düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Göteburg’un en bilinen ve dünyanın her yanından ziyaretçiyi  bir araya getirdiği en önemli festivali Rock Festivali kabul ediliyor. Dünyanın en önemli grupları bu festivalde boy gösteriyor.

Stockholm: Bisiklet şehri olarak bilinen şehir, başkent olmasına karşın huzurlu ve gezilesi atmosferiyle ziyaretçilerini şaşırtıyor. Trafiğin neredeyse olmadığı, bisikletin ulaşıma hakim olduğu, doğal güzelliklerin ve tarihi binaların ilk günkü ihtişamını koruyor olması tam bir görsel şölene imza atıyor.

  • Litvanya

Baltık Denizi boyunca uzanan Finlandiya, Avrupa’nın en geniş sınırlarına sahip ülkelerden biri sayılıyor. Ülkenin en büyük ve aynı zamanda başkenti olan Vilnius, Avrupa Kültür Başkenti olarak ilan edilmiştir. Ekonomik ve kültürel anlamda Avrupa’nın en hızlı gelişen ülkesi olması, Litvanya’nın gezginciler tarafından keşfedilme sürecini de hızlandırdı. Bugün birçok kişinin rotasında Litvanya yer alıyor.

Vilnius: Başkent; eğitim, kültür, ekonomi gibi unsurlar için temposu yüksek bir şehir. Vilnius; planlı mimarisi ve tarihi yapıların günümüze korunaklı bir şekilde ulaşmış olması sebebiyle keyifli ve hayran kalınası bir şehir çehresine sahiptir.

Kaunas: Ülkenin ikinci büyük kenti Kaunas. Mimarisiyle insanı cezbeden Kaunas, tarihte önemli bir yere sahip olduğu için günümüzde de turistler için fotoğraflarla ölümsüzleştirilmesi gereken tarihi kentlerden biri.

Bir önceki yazımız olan Her Ülkenin En Çok Turist Çeken Milli Parkları isimli yazımıza da göz atmayı unutmayın. Yurt dışı uçak bileti almadan önce mutlaka Biletall.com’du ziyaret edin.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

6 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce