Her Ülkenin En Çok Turist Çeken Milli Parkları

Iguazu Doğal Parkı, Arjantin ve Brezilya

Igiazu Doğal Parkı’nın sınırları Arjantin’de başlarken Brezilya’da bitiyor. Bu açıklama parkın büyüklüğü hakkında bir fikir verebilir. Vahşi yaşamın özenle korunduğu bu parkta özel turlara katılarak bölgenin tropikal iklimini, yağmur ormanlarını, vahşi hayvanlarını (maymun, mamut, jaguar, aslan, gergedan…) inceleyebilir; sanki sonsuzmuş gibi görünen su ve ağaçların arasında dolaşabilirsiniz.

Kruger Ulusal Parkı, Güney Afrika

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunan Kruger Ulusal Parkı dünyanın en çok ziyaret edilen ulusal doğa parklarından biri olarak biliniyor. 3000 dönümlük devasa bir alanda kurulmuş bu parkta fil, zürafa, gergedan, su aygırı, aslan gibi tropik hayvanlarla karşılaşabileceğiniz gibi içinden geçen nehirde sandalla gezebilirsiniz.

Kakadu Ulusal Parkı, Avustralya

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine eklenmiş olan Kakadu Ulusal Parkı belki de bütün ülkenin oksijen ihtiyacını karşılayabilecek kadar yeşil bir yer. Parkın içinde Avustralya’nın yerlileri olarak bilinen Aborjinlerin yaşamını korumak için de birçok bölüm var. Bununla birlikte vahşi hayvanlara, göllere ve nehirlere de sahpi olan parkın idaresini Avustralya hükümeti ile Aborjinler birlikte gerçekleştiriyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Avustralya Uçak Biletini Bul »

Snowdonia Milli Parkı, Galler

Sonsuz bir yeşile sahip olan bu park Galler’in hala bakir kalmış güzelliklerinden biri olmakla birlikte bütün dünya tarafından da biliniyor ve her yıl yüzbinlerce turist bu parkı ziyaret ediyor. İsmini 3655 metre yüksekliğe sahip Snowdon Dağı’nda ilginizi çekebilecek tarihi kaleler, soğuk nehirler, otantik yapılar ve göller bulunuyor. Masallardan fırlamış gibi görünen bu park hem tarihi hem de dağ sporlarına imkan vermesiyle dikkat çekiyor.

Jostedalsbreen Milli Parkı, Norveç

Soğuğu ve kışıyla ünlü Norveç’te bulunan bu park tahmin edebileceğiniz gibi kış sporlarıyla ilgilenen turistlerin uğrak noktalarından biri. En çok buz tırmanışçılarının her yıl ziyaret ettiği Jostedalsbreen Ulusal Doğa Parkı 555 kilometrekarelik devasa bir alana yayılmış ve Avrupa’nın en büyük buzulunun üzerinde kurulmuş. Ekstrem kış sporlarının yapıldığı parkı ziyaret etmek için tavsiye edien en uygun zaman  Ocak ve Şubat ayları olarak gösteriliyor.

Büyük Kanyon, Amerika Birleşik Devletleri

Geçmişi milyarlarca yıl gerisine uzanan Büyük Kanyon Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski milli parkı olma özelliği taşıyor. Colorado Nehri’nin vadiyi milyonlarca yıl boyunca aşındırıp yarmasıyla meydana gelmiş 467 kikometre uzunluğundaki kanyonun derinliği ise 1650 metreye kadar ulaşabiliyor. Yerkürenin iki milyar yıl öncesine ışık tutan araştırmalara konu olan Büyük Kanyon’da trekking ve hiking gibi sporları yapabileceğiniz turlar da organize edilmektedir. En ucuz Amerika uçak biletleri Biletall.com’da sizleri bekliyor.

Göreme Milli Parkı, Türkiye

Ülkemizin dünyada en çok bilinen doğal parkı olan Göreme Ulusal Parkı 1985 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine alındığından beri dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çekiyor. Peri bacaları, mağara evleri ve benzersiz gündoğumu/günbatımı manzaralarıyla ülkemizin yüz akı turistik bölgelerinden biri olma özelliğini gösteriyor.

Pingvellir Milli Parkı, İzlanda

Sanki masallardan çıkmış gibi bir izlenim bırakan ve İzlanda’nın güneyindeki Reyjkanes bölgesi ile Hengill Volkanik Dağı’nın yakınında yer alan bu ulusal park İzlanda tarihine de ışık tutan ve ülke tarafından önem atfedilen bir bölgede bulunuyor. İzlandalılar bu parkın bulunduğu bölgeyi ilk yerleşim yerleri olarak kabul ettiğinden park hükümet tarafından özenle koruma altına alınmış durumda. UNESCO tarafından da Dünya Kültür Mirasları listesine eklenimş olan parkta bir adet de volkanik dağ yer alıyor. Hemen hemen bütün tarihi dokusu yüzyıllarca korunmuş olan bu bölgede büyük bir de göl bulunuyor.

Yellowstone Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri

Yellowstone Milli Doğal Parkı’nı diğerlerinden ayıran özelliği Dünyanın ilk milli parkı olma özelliğini taşıyor olması. Idaho, Montana ve Wyoming bölgelerinin kesiştiği yerde yer alan ve yaklaşık 9000 kilometrekarelik bir alanda bulunan bu parkın bir diğer ilginç özelliği dünyadaki sıcak su kaynaklarının yarısına yakınını barındırması olarak biliniyor. Her yıl 4 milyon turist tarafından ziyaret edilen parkı görmek için en uygun dönem sonbahar ve ilkbahar ayları olarak gösteriliyor.

Plitvice Gölleri, Hırvatistan

Plitvice Gölleri UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine eklenmiş olsa da Hırvatistan Hükümeti tarafından da özenle korunan doğa alanlarından biri. İçinde onlarca traverten bulunan Plitvice Gölleri’nde avcılık yasaklanmıştır. Doğa yürüyüşü turlarına katılabileceğiniz parkurlara sahip olan bölgede birçok şelale de bulunuyor. Doğa sporlarına meraklı olanların sık sık ziyaret ettiği parka gelen turistler bu kadar çok suyu hiç birarada görmediklerini söylüyorlar.

Biletall.com’dan En Ucuz Hırvatistan Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.