Kategoriler: Yurtiçi Rehberi

Bu Evde Bir Terslik Var: Türkiye’deki Ters Evler!

Günümüzde bazı evlerde çok büyük bir terslik var ve bu terslik kesinlikle mecazi anlamda değil. Son zamanlarda sosyal medyada karşımıza insanların tavanda oturduğu, tüm eşyaların havada asılı durduğu fotoğraflar çıkıyor. Bu insanlar bunu nasıl yapıyor diyecek olursanız hemen cevabını verelim; ters evleri ziyaret ediyorlar. Ters evlerde içerideki tüm eşyalar tavana sabit bir şekilde monte ediliyor. İnsanlar içeri girdiğinde bir nevi tavanda asılı kalmış hissi yaşatıyor.

İşte sosyal medyada gördüğünüz ters fotoğrafların sırrı burada yatıyor. Siz de bu ters evleri ziyaret etmek isterseniz detaylarını sizin için yazımızda derledik.

Dünyanın İlk Ters Evi Kaliningrad’da

Dünyanın ilk ters duran evi Rusya’da inşa edilmiş. Kaliningrad’da inşa edilen iki katlı evde çok fazla eşya bulunmuyor. İlk ev olması sebebiyle daha sade bir dekorasyona sahip olmasına rağmen evin kendine ait ters duran bir garajı da mevcut. Tahmin edeceğiniz üzere araba da tavana paralel şekilde duruyor!

Ters evler dünyada mizah ve son teknoloji mimarinin bir araya gelmesiyle hayata geçirilmiş projeler olarak karşımıza çıkıyor. Mimar Czapiewski, dünyada ters ev akımına önemli eserler kazandıran kişilerden biri. Polonya asıllı mimar ilk eserini kendi ülkesinde yaptı. Mimarın en ünlü eseri ise Kanada’daki ters ev olarak biliniyor. Kanada’daki ters ev görenlerin başını döndürüyor. İç mimarisi ile ziyaretçilerinin başını döndüren ev, dünyanın en popüler ters evi olarak biliniyor.

Türkiye’nin İlk Ters Evi: Antalya Ters Ev

Türkiye’nin ilk ters evi olan Antalya Ters Ev, aynı zamanda dünyanın 13. ters evi. 2015 yılında yapımı tamamlanan ters ev 85 metrekare büyüklüğünde. İçerisindeki farklı dekorasyonuyla ziyaretçilerini büyüleyen ters ev, Antalya’nın Kundu ilçesinde bulunuyor. Turistik bir ilçede yer alması sebebiyle ters ev yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiye kapılarını açıyor. Evin işletmecisi Kaan Karahan, aynı zamanda ters evin tasarımını da kendi gerçekleştiriyor. Gelen ziyaretçilerin fotoğraflarının orijinal ve farklı olması önemsenerek evin tasarımı altı ayda bir yeniden değiştiriliyor. Ziyaret etmek isteyenler için ters evin haftanın her günü 09.00 – 20.00 arasında ziyaretçi kabul ettiğini hatırlatalım.

Ankara Tepetaklak Ev

Antalya’daki ters evin kurucusu Kaan Karahan, benzer bir projeyi Ankara Kent Park’ta da hayata geçirmiş durumda. Ankara’da Tepetaklak Ev adıyla ünlenen ters ev ziyaretçi akınına uğruyor. Tıpkı Antalya’daki gibi dekorasyon anlamında sürekli kendini yenileyen Tepetaklak Ev ziyaretçilerine eşsiz fotoğraflar çekme imkanı sağlıyor. Ankara otobüs bileti ile Ankara’ya gelerek enteresan evi gezme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yeni Ters Evler Yolda: İstanbul, Bursa ve Konya’da Yapılacak

Ters ev projesinin Türkiye’deki öncü ismi Kaan Karahanlı yeni ters evlerin de yapılacağını müjdeledi. Ülkemizdeki yeni ters evlerin başta İstanbul, Bursa ve Konya’da yapılması planlanırken, projenin tüm Türkiye’ye yayılması hedefleniyor. Ayrıca Türkiye’den Azerbaycan’a ve Dubai’ye de ters ev projeleri sunuluyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Konya Otobüs Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

17 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce