Kategoriler: En'lerYurtiçi Rehberi

Cadde Kültürü Sevenler Buraya: Türkiye’nin En Ünlü Caddeleri

Kimi zaman kar yağarken caddenin köşesindeki salepçiden alınan sıcacık saleplerin verdiği keyif, sonbaharda bu caddelerde yürürken dökülen yaprakların yarattığı görsel şölen ve muhteşem haz. Sevgililerin gelecek planlarına ortak olan bu uzun caddelerin ah bir dili olsa da konuşsa. Ne kadar çok sırları vardır aslında. Ne kadar çok şeye şahit olmuşlardır. Evlenme teklifi eden gençlerin heyecanına, kalacak yeri olmayan kimsesizlerin derdine, alışveriş çılgınına dönen kadınların o mutlu anlarına tanıklık eden şu meşhur caddeler. İnsan trafiği hiç bitmeyen caddeler adeta bir kültürü, bir yaşam tarzını içinde barındırır. Yazımızda Türkiye’nin bu kadar özel anılarını saklayan en ünlü caddelerini gezip sizlerle paylaşalım istedik. Sizlerde bizimle bu uzun ve ünlü caddelerde bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Bağdat Caddesi(İstanbul)

İstanbul’un en gözde ve en kalabalık caddelerinden birisidir. İstanbul’da Anadolu yakasında bir gezinti yapalım derseniz neredeyse tüm sokaklar sizi bu geniş ve görkemli caddeye çıkarır. Restoran ve kafeleri ile gündüzleri gençlerin uğrak yeri olan Bağdat Caddesi eğlencenin merkezi haline gelmiştir.  Sahil yoluna ve Minibüs caddesine, bu cadde aracılığı ile çok çabuk ulaşılmaktadır.  Bağdat ismini ise IV. Murat’ın Bağdat Seferi’nden zaferle dönmesinden sonra almıştır.  29 Ekim’de Cumhuriyet yürüyüşlerinde trafiğe tamamen kapatılan bu görkemli caddede gezip dolaşmak için hala bekliyor olamazsınız.

İstiklal Caddesi (İstanbul)

Dünyanın merkezi kabul edilen İstanbul şehrine de böyle muhteşem bir cadde yakışırmış.  İstiklal Caddesi’nde eğlenceli ve keyifli çok güzel dakikalar geçirebilirsiniz. Nevizade ve Asmalımescit sokaklarının bağlandığı bu caddeye nerdeyse tüm gençler akın etmektedir. Kültürün tüm kollarını kolaylıkla bulabileceğiniz bir cadde olan İstiklal’de İstanbul’un en güzel apartmanları bulunmaktadır.  Yapı gereği oldukça büyük olan İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Lisesi, Galata Mevlevihanesi, Galatasaray Hamamı ve Çiçek Pasajı gibi Türkiye’nin önemli tarihi yerleri bulunmaktadır.  Bu önemli caddeden her gün binlerce insan geçmektedir. Türkiye’nin en meşhur caddeslerinden olan İstiklal’de yürümek için en ucuz İstanbul uçak biletini Biletall.com’da bulabilirsiniz !

Filistin Caddesi (Ankara)

Ankara’nın gösterişli yaşamı bu caddede. Son zamanlarda oldukça ilgi gösterilen bu cadde lüks mekânlarla doludur. İstanbul’un önemli ve popüler mekânları Ankara’daki şubelerini açarken bu caddede olmasına özen gösteriyorlar. Örnek verecek olursak; Tribeca, Kitchenette, Kuki’s, Trilye, Gar Lokantası gibi mekânlar İstanbul’un bir kolu olarak burada bulunmaktadır.  Dış görünüşü açısından Bağdat Caddesi’ne ve Nişantaşı’na benzerliği konuşulmaktadır.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi(İzmir)

Konak’ın trafiğe kapalı ve Talatpaşa ve Ali Çetinkaya Bulvarı’nın kesiştiği noktadan Kordon’a kadar uzanan bu meşhur caddesinde ihtiyacınız olan her dükkânı bulabilirsiniz. Bu cadde boyunca dershanelerin olması ortama renk ve hareket getirmektedir. Gündüzleri öğrencilerden dolayı şenlik havasına bürünen Kıbrıs Şehitleri Caddesi akşamları da bar ve kafelere gelen müşterilerle dolup taşmaktadır. İzmir’e gezmeye geldiğinizde uğrayacağınız bu caddede kitapçılara, alışveriş merkezlerine ve birçok mağazalara rastlayabilirsiniz. Ayrıca cadde üzerinde bulunan ressamlar ve müzisyenler ile de ünlü bir caddedir.

Maçka Caddesi(İstanbul)

İstanbul’un gözde semtlerinden olan Beşiktaş’tan Nişantaşı’na çıkışta dik bir Arnavut kaldırımı Maçka Caddesi’nin en büyük kısmını oluşturur.  Yakın tarihimizin en güzel izlerini taşıyan Maçka Parkı ve İTÜ Maçka Kampüsü’ne doğru çıkan bu cadde kenarlarında bulunan lüks mağazaları ile hafızalara kazınmıştır. Lüks kelimesinin geçtiği her yerde sosyete kelimesi de mutlaka geçer. Bu yüzden Maçka Caddesi sosyetenin uğrak noktasıdır diyebiliriz.  Maçka Caddesi üzerinde bulunan Maçka Parkı’nda piknik yapabilir veya kısa yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz İstanbul Uçak Biletini Bul »

Fatih Sultan Mehmet Caddesi (Bursa)

Tekstil ve otomotiv şirketlerinin burada bulunması Bursa’yı diğer, illerden farklı kılıyor.  Son yıllarda kendini oldukça geliştiren Bursa’ya yeni yerleşim yerleri de eklenmiştir. Nilüfer’deki en büyük cadde unvanını alan Fatih Sultan Mehmet Caddesi, FSM caddesi olarak ta bilinmektedir.  Bu caddeye, kısaca küçük Bursa adı verebiliriz. Çok sayıda kafe ve restoranlar, marka mekânlar, mağazalar bu büyük cadde üzerinde yer alıyor. Bu cadde sabah saatlerinden itibaren 7’den70’e birçok kişiyi ağırlamaktadır.

Atatürk Caddesi(İzmir)

İzmir’in inci semtlerinden olan Konak ve Alsancak arasındaki deniz kıyısı boyunca eğlenceli dakikaların yaşandığı ve kısa yürüyüşlerin yapıldığı Atatürk Caddesi ve Kordonboyu İzmir’in en önemli sayılacak mekânlarındandır.  Önceki yıllarda körfezin kirlenmesi sebebiyle pek rağbet görmese de artık tam bir gezinti caddesi olarak nitelendirilebilir.  Atatürk Caddesi’nin en önemli özelliği ise günün her saati eğlencenin doruklarda yaşanmasıdır.  Bu cadde günün her saati kalabalık olduğundan, buraya geldiğinizde canınız hiç sıkılmaz. Özellikle bisiklet kiralayıp sahilde hem spor yapıp hem eğlenmeniz mümkündür.

Tunalı Hilmi Caddesi(Ankara)

Ankara- Tunalı Hilmi Caddesi

Ankara’nın en bilindik ve en eski caddelerindendir. Çankaya ilçesine bağlı Kavaklıdere semtinde bulunan bu cadde çok sayıda mağaza ve butiğe ev sahipliği yapmaktadır. Alışveriş yapmak isteyenlerin ilk koşacağı yer Tunalı Hilmi caddesidir.  Sosyal yaşamın rahat bir nefes aldığı bu caddede kafeler ve restoranlara en çok Ankaralı gençler akın etmektedir. Ankara’nın simgelerinden biri olan  Kuğulu Park’ı da içine alan bu güzel caddede aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Özellikle yaz akşamları Tunalı Hilmi Caddesi cıvıl cıvıl olmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Ankara Otobüs Biletini Bul »

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

14 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce