Çankırı’da Ne Yenir?  Nerede Yenir? Çankırı’nın Yöresel Lezzetleri

Çankırı’ya seyahat için giden herkesin seyahat anında aklına mutlaka “Çankırı’da ne yenir? Çankırı’da yemek nerede yenir? Çankırı’da ne nerede yenir? Çankırı’nın en meşhur yemekleri neler?” gibi sorular gelmektedir. Özellikle Orta Doğu mutfağının lezzetlerine hâkim olan bir mutfak olan Çankırı mutfağı herkesin merak ettiği ve lezzetlerinin tadına bakması gereken bir mutfaktır. Çorbadan ete etten tatlıya her çeşit yemek yer almaktadır. Mutfakta birbirinden lezzetli ve birbirinden ilginç yemekler bulunmaktadır. Çankırı mutfağının lezzetlerini mutlaka denemelisiniz, diyebiliriz.

Çankırı’da Ne Yenir?

Çankırı Yöresel Yemekleri ve Yemek Yenilecek Yerler

Çankırı mutfağının yemeklerini herkes pişirebilir diyebiliriz. Ancak her yörenin kendine has özelliklerinin olması oldukça önemlidir. Yörenin kendine has olan lezzetleri özellikle orta doğudan etkilenerek yapılmaktadır. Gelin hep birlikte Çankırı mutfağını inceleyip Çankırı’da ne, nerede yenir sorularını cevaplayalım.

Sarımsaklı Et

Çankırı yöresinin bilinen en meşhur yemeklerinden biridir. Genellikle yöre halkı tarafından özel günlerde misafirlere yapılan bir yemek olması çok fazla tüketilmesine de sebep olmaktadır.  Çankırı’nın vazgeçilmez yemeklerinden biri olarak bilinmektedir. Kuşbaşı et, soğan ve salçanın karışımıyla yapılmaktadır. Sarımsağın kabuklarıyla birlikte eklenmesi önemli özelliğidir.  Bu yemeği Çankırı’ya gittiğinizde mutlaka denemelisiniz.

Sarımsaklı Et Nerede Yenir?
Derya Lokantası

Yörenin özel yemeklerinin sunulduğu Çankırı’nın yöresel lokantalarından biridir. Seyahatiniz esnasında daha çok geldiğiniz şehrin yöresel yemeklerini yemek istiyorsanız buraya gelip, keyifle Çankırı’nın yemeklerinden yiyebilirsiniz. Sarımsaklı et oldukça güzel bir şekilde sizlere sunulmaktadır.

Adres: İncili Çeşme, Bedesten Sokak, No: 27, Çankırı

Yaren Güveci

Türk mutfağında et yemeği her zaman çok önemlidir. Hele ki güveçte yapıldığında asla vazgeçilmez bir lezzet alır. Çankırı sofralarında da güveç oldukça yaygındır. Kuşbaşı et, domates, patates, patlıcan gibi birçok sebzenin içerisine katılmasıyla oluşturulan bu yemek soğan ve sarımsak eklenerek ayrı bir lezzet oluşturmaktadır. Oldukça bol malzemeli bir yemek olması herkes tarafından sevilmesine sebep olmaktadır.  Çankırı’ya gittiğinizde kesinlikle yemeniz gereken bir yemek diyebiliriz.

Yaren Güveci Nerede Yenir?

Derya Lokantası – Sefer Ustanın Yeri

Yörenin kendine özel yemeklerinin oldukça fazla olduğu yöresel bir lokantadır. Seyahatiniz esnasında geldiğiniz şehrin yöresel lezzetlerini yemek istiyorsanız buraya gelip, keyifle Çankırı’nın yemeklerinden yiyebilirsiniz. Özellikle güveç yemekleri oldukça meşhurdur.

Çankırı’da Kahvaltı Nerede Yenir? Çankırı Kahvaltı Mekânları

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Çankırı’da oldukça beğenilen kahvaltı yerleri bulunmaktadır. Şehrin kendine has lezzetlerinin yer aldığı kahvaltı sofraları sizlere oldukça hoş gelebilecek kahvaltılar sunmaktadır. Çankırı’da kahvaltılarınızı keyifle yapabileceğinizin garantisini veriyoruz. Çankırı’da kahvaltı yapabileceğiniz yerleri sizler için listeledik, listemize bakarak kahvaltı yapacağınız yerleri seçebilirsiniz.

  • Canoğlu Pastanesi
  • Eyüpoğlu Kebap
  • Şahinler Unlu Mamülleri
  • Kurt Kardeşler Restaurant
  • Alyans Cafe
  • Seyr-i Kurşun Cafe

Çankırı’da Fast Food Nerede Yenir?

Çankırı’nın yöresel lezzetlerinin yer aldığı mekânlardan farklı olarak fast food hizmeti veren mekânlar şehir içerisinde oldukça çoktur. Seyahatinizi fast food yiyerek tamamlamak istiyorsanız sizler için listelediğimiz mekânları inceleyebilirsiniz. Tercihinizi listemizden yapabilirsiniz.

  • Burger King
  • Ye Doy Fast Food
  • SBC Kafe
  • Kaçak Fast Food

Çankırı’da Et Nerede Yenir?

Çankırı geziniz sırasında yemek konusunda tercihinizi etten yana kullanmak isterseniz şehir içerisinde yer alan tüm lokantalarda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Sizlere bu konuda yardımcı olabilmek için Çankırı’da yer alan et mekânlarını listeledik. Et yemek için sizlere hazırladığımız mekânları inceleyebilirsiniz.

  • Eyüpoğlu Kebap
  • Derya Restaurant
  • Kurt Kardeşler
  • Ilgaz Doğruyol
  • Omar Çavuş Çiftliği

Çankırı’da Tatlı Nerede Yenir?

Yöresel tatlıları oldukça fazla olan bir şehirdir. Yöre halkı birçok çeşit tatlı yapmaktadır. Bunların yanında her yörenin tatlılarını da bulabileceğiniz şehir içerisinde birçok mekân yer almaktadır. Çankırı’ya geldiğinizde keyifle tatlı yiyebileceğiniz yerleri sizler için listeledik. Listemize bakarak dilediğiniz yerde tatlınızı yiyebilirsiniz.

  • Şahinler Unlu Mamulleri
  • Roma Dondurma
  • Lavinia Waffle
  • Gaziantep Sultana Künefe

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce