Cezayir’de Görülmesi Gereken Yerler

Afrika Kıtası’nda esen Fransız rüzgârının etkilerini görmek için gitmeniz gereken yerlerden biri de Cezayir’dir. Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Cezayir’e gittiğinizde gezip görebileceğiniz birçok yer karşınıza çıkacaktır. Birbirinden güzel birçok noktayı keyifle görebilir, seyahat edebilirsiniz. Cezayir seyahatiniz için hazırladığımız yazıyı inceleyerek seyahatinize başlayabilirsiniz. Gelin hep birlikte yazımızı inceleyelim.

Cezayir’de Görülmesi Gereken Yerler

Şehitler Anıtı

Anıt, 1980 senesinde inşa edilmiştir. Cezayir- Fransa arasında çıkan savaş sonucunda hayatını kaybeden askerlerin anısına yapılmış olan bu anıt şehrin en yüksek yerlerinden birine yapılmıştır. Bu yüzden herkes tarafından kolaylıkla görülebilmektedir. Sabah 8 akşam 7 arasında hizmet veren anıtı bu saatler arasında ziyaret edebilirsiniz. Oldukça farklı tasarımıyla görülmeyi hak eden bir yapıdır. Cezayir’e gittiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Kasbah

Kasbah, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alındığı bilinen oldukça eski bir şehirdir. 1516 yılında yüksek bir noktaya kurulan şehir ziyaretçiler tarafından oldukça kıymetli görülmektedir. Etrafının surlarla çevrili olması da bir başka özelliğidir. Şehrin içerisinde otantik evlerin ve dar sokakların bulunması da ayrı bir özelliğidir. Bu yüzden oldukça çok ziyaret edilmektedir. Tarihi yapıların bulunması sebebiyle tarihi değeri de fazladır. Ülkenin en turistik noktalarından biri olan Kasbah’ı görmenizi tavsiye ederiz.

Bardo Müzesi

18.yüzyılda inşa ettirilen bu ev yazlık olarak kullanılmaktadır. Daha sonra 1930lu yıllarda müzeye çevrilmiştir. Ardından halka açık hale getirilerek ziyarete açılmıştır. Müzeyi ziyaret ederseniz birçok arkeolojik yapıyı inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda kültürel ve tarihi değerleri görmüş olursunuz. Müze içerisinde Cezayir’in arkeolojik buluntularını görmek sizleri etkileyecektir. Ziyaretinizi Cuma dışında herhangi bir gün de yapabilirsiniz.

Ketchaoua Camii

Uzun süren bir değişimin ardından camiye dönüştürülen Ketchaoua, Osmanlı Dönemi’nde inşa edilmiştir. 1612 yılında yaptırıldığı bilinen cami Cezayir için oldukça önemli bir yapıdır. Hem dış mimarisi hem de iç mimarisi olarak oldukça önemli ayrıntıları olan caminin bu ayrıntıları fazlasıyla etkileyicidir. Cezayir ve özellikle Kasbah şehri için önemli bir turistik nokta olan bu camiyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Cezayir seyahatinizde görmeniz gereken yerlere bu camiyi ekleyip, seyahatinize devam edebilirsiniz.

M’zab

UNESCO tarafından 1982 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Burası çevreyle uyumlu şekilde yaşayan insanlardan kalmış önemli bir bölgedir. Oldukça kıymet verilmektedir. Sahra Çöl’ünde yer almaktadır. Doğal kalması insanları çok fazla etkilemektedir. Bu vadi 360.000 nüfuslu bir özel alandır. Burayı gezerken insanların şehre olan uyumunu aynı zamanda da doğala iç içe yaşamışlıklarını görebilirsiniz. Şahit olduklarınız sizi fazlasıyla etkileyecektir. Cezayir seyahatinizde görmeniz gereken yerlerden biri de M’zab’tır.

Madghacen

Cezayir’in Batna Şehri’nin yakınlarında yer almaktadır. İnşası yaklaşık M.Ö 300-200 yılları arasında yapılmıştır. Anıt mezar olarak yapılan yapı çok eski dönemlerden bu güne dek gelmeyi başarmıştır. Cezayir için oldukça önemli bir yapı olduğu bilinmektedir. Hem ülkenin kültürünü hem de tarihini yansıtan bir yapı olmasından dolayı ziyaretçisi fazla olmaktadır. Cezayir seyahatinize eklemeniz gereken yerlerden biridir.

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

1 saat önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

1 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

1 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

1 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

1 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

1 sene önce