Kategoriler: İnfografik

Dünyadaki En Büyük Camiler | İnfografik

İnanç turizmi olarak yollara çıkan, seyahat gerçekleştiren onbinlerce turist, gezgin vardır. Bu gezginler camileri, kiliseleri ve diğer ibadet mekanlarını gezerler, ziyaret ederler. İslam dünyası açısından yeri oldukça büyük olan camiiler, islamiyet açısından oldukça önemlidir. İbadethane olarak kullanılmaktadır. Toplum içerisindeki din adına  yaşanan sorunların çözümlenmesi için de gidilen yerlerdir. Ayrıca bulundukları şehrin, ülkenin, toplumun da kültürel değerlerinden biridir. Biz de turizm dünyasının ve toplumumuzun büyük bir değeri olan camiler hakkında araştırma yaptık. Gelin hep birlikte dünyada yer alan en büyük camilere göz atalım.

Sultan Ahmet Camii – Türkiye

İstanbul, dünyanın oldukça uzun yıllar boyunca tarihine tanıklık etmiş bir şehirdir. Yarımada özelliği ve birçok denizle bağlantılı olması gibi sayamadığımız birçok özelliği bulunmaktadır. Ayrıca en önemli özelliklerinden biri de Osmanlı döneminin bütün özelliklerini yapılarında yansıtmasıdır. Osmanlı döneminden kalma birçok yapı İstanbul’u oldukça önemli kılmaktadır. Bu şekilde karşımıza çıkan Sultan Ahmet Cami bizler için oldukça önemlidir. Dünyanın en büyük camileri arasında yer almaktadır. 6 minaresi bulunan bu cami dünyada yer alan camiler arasında en çok minaresi bulunan cami olarak bilinmektedir. Osmanlı döneminde, Sultan Ahmet zamanında yapılmıştır. Onun hükümdarlığı zamanında inşa edilmiş olduğu bilinmektedir. İstanbul’un merkezi olarak bilinmektedir. Cami hipodrom üzerinde yapılmıştır. Minareleri ve kubbeleriyle oldukça fazla dikkat çekmektedir. Kubbelerinin dikkat çekiciliği oldukça bellidir.  Caminin bahçesi, caminin kendi alanı genişliğinde ve oldukça ihtişamlıdır. Bahçede Sultan Ahmet’in kabri yer almaktadır. Oldukça fazla ziyaretçisi bulunur.

İstiklal Camii – Endonezya

Dünyada en çok Müslüman’ın yer aldığı ülkelerden biri de Endonezya’dır. Bu özelliğinden dolayı da ülke içerisinde en büyük caminin olması tartışılmaz bir doğru olabilir. 1978 senesinde Başkan Suharto buraya dünyanın en büyük camilerinden birinin temelini atmıştır. Caminin ismi İstiklal Camii’dir. Arapça’da özgürlük anlamı taşımaktadır. Caminin temelini ülkenin koloniden kurtulduğu seneye denk geldiği için bu isim verilmiştir. Endonezya’daki diğer camilerden farklı bir farklı bir yapısı vardır. Bu yüzden de oldukça fazla dikkat çekicidir. Dörtgen şeklinde olan dua salonu oldukça fazla dikkat çekmektedir. 5 katmanlı balkonları ile de dikkatleri üzerine çeker. Oldukça ihtişamlı olan bu camiyi Endonezya’ya giden bütün turistler ziyaret etmektedir.

İmam Camii – İran

Safavid Hükümdarlığı’nın en büyük hükümdarı olan Şah Abbas’dır. Şah Abbas dönemi, İran için oldukça önemli bir dönemdir.  Bu dönemin en önemli meydanlarının birinin güney cephesinde yer alan ve ihtişamı ile herkesi etkileye İmam Camii, İsfahan’da ziyaret edilebilecek en güzel yapılardan biridir. Dört tarafının kubbelerle çevrili olması oldukça dikkat çekicidir. Aynı zamanda kullanılan işlemeler ve tasarımlar da oldukça özeldir. Ve bu yönüyle dikkat çekicidir.  Cami duvarları 7 renkten oluşan mozaiklerle kaplıdır. Ayrıca camii 1611 yılında inşa edilmiştir.

Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Camii – BAE

Cami, Abu Dhabi’de inşa edilmiştir. Dubai’ye oldukça fazla yakışan bir yapıdır. 82 minaresinin olması oldukça fazla dikkat çekicidir. 2007 senesinde hizmete açıldığı bilinmektedir. Caminin kubbeleri camiyi özel yapan özelliklerden biridir. Hem ana kubbesi hem de küçük kubbeleri bir hayli önemlidir. Ana kubbe, 38,2 metre ene sahiptir. 85 metre uzunluğundadır. Caminin ana dua salonunun dünyanın en büyük el dokuması halısı ile kaplı olması ayrı bir önemli özelliğidir. Şehir halkı tarafından “Grand Mosque” olarak bilinen bu cami en başında da söylediğimiz gibi Dubai’nin önemli yapılarından biridir.

Mescid-I Nebevi – Suudi Arabistan

Büyük, ihtişamlı camilerden bahsetmişken ilk ve çok eski dönem camilerinden de bahsetmemek olmaz. Mescid-i Nebevi, İslam dininin kurucusu olan Hz. Muhammed (s.a.v) döneminde, kendisi tarafından yaptırılmıştır. Müslümanlar için oldukça büyük bir önemi vardır. Son peygamberin en son kaldığı cami olması sahip olduğu önemli özelliklerden biridir.  Yapıldığı tarihten itibaren çok kez restore edilmiştir. Minaresi 105 metre uzunluğundadır. Ve 10 minareye sahip bir camidir.  Kubbesinin yeşil olması da oldukça fazla dikkat çekicidir.

 

Son Eklenenler

El Hamra Sarayı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İspanya, her köşesi açık hava müzesi özelliğine sahip ülkelerin başında geliyor. Milattan önceye dayanan tarihinin…

2 sene önce

Erzurum’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzurum’un Yöresel Lezzetleri

Erzurum geziniz esnasında aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de elbette ki Erzurum’un eşsiz…

3 sene önce

Ermenistan’da Görülmesi Gereken Yerler

Kafkasya’nın en genç sayılabilecek ülkelerinden biri olan Ermenistan’da görülmesi gereken birçok yer vardır. Ermenistan seyahatinizi…

3 sene önce

Rusya’da Ne Yenir? Rusya’nın Meşhur Lezzetleri

Rusya’da denemeniz gereken çok sayıda farklı farklı yemekler yer almaktadır. Çeşitli kültürlerden etkilenilen Rusya’da bu…

3 sene önce

Rize’de Yer Alan Kamp Alanları

Ülkemizin en kuzeyinde yer alan illerinden biri olan Rize, Karadeniz bölgesinin neredeyse en popüler diyebileceğimiz…

3 sene önce

Erzincan’da Ne Yenir? Nerede Yenir? Erzincan’ın Yöresel Lezzetleri

Erzincan seyahatinizde aklınıza gelebilecek ve merak edebileceğiniz şeylerden biri de hiç şüphesiz Erzincan’ın lezzetleridir. “Erzincan’da…

3 sene önce